Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Doğu ve Batı

Doğu ve Batı (Orient und Okzident: Die Geburt der griechischen Kunst)

Mezopotamya: Yunan Sanatının Kaynağı
Kitap
2024
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Bu kitapta Mezopotamya sanatının geçirdiği üslup evrelerini ve bu evrelerin Yunan sanatı üzerindeki etkilerini okuyacaksınız. Akdeniz ve Yakın Doğu’nun zengin ve karmaşık ilişkilerini derinlemesine inceleyen Akurgal, medeniyetler arası ilişkileri anlamak ve Batı medeniyetinin temellerine dair derinlemesine bir anlayış kazanmak isteyenler için eşsiz bir rehber ortaya koyuyor.
Yazar
Ekrem Akurgal
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Almanca (Deutsch)
Orijinal Başlık
Orient und Okzident: Die Geburt der griechischen Kunst
Yayınlanma Tarihi
11 Kasım 2024
Yayınevi
Kronik Kitap
Son Baskı Sayısı
1
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 236
ISBN-10 6-256-22821-9
ISBN-13 978-6-2562-2821-4
Boyutları 19 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2024-11-11
Cilt Ciltli
Yazar Hakkında
Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal 30.03.1911’de İstanbul’da doğdu. 1930/31’de İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. Devlet imtihanını kazanarak Almanya’da arkeoloji öğrenimi gördü. 1941’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde asistan ve doçent, 1949’da profesör, 1957’de ordinaryus profesör oldu. 1943-1983 arasında Türk Tarih Kurumu üyesi, 1951-1961, 1982-1983 Genel Sekreteri, 1951-1981 Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Ekrem Akurgal’a Bordeoux Üniversitesi (Fransa 1961), Atina Üniversitesi (Yunanistan 1988), Lecce Üniversitesi (İtalya l990), Anadolu Üniversitesi (1990) ve Koç Üniversitesi (2002) Şeref Doktoru şanını tevcih etmişlerdir. London Hellenic Society (1954), Washington Arkeoloji Enstitüsü (1961), Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü (1979), Ellen Arkeoloji Enstitüsü (1983), Avusturya Arkeoloji Enstitüsü (1987), ve 1992’de kurulan Türkiye Bilimler Akademisi –TÜBA- şeref üyesidir. 1992’de Fransız Akademisi Eskiçağ Bölümü asil üyesi seçilmiş ve akademideki koltuğu yaşamı boyunca Akurgal adını taşımıştır. Ekrem Akurgal, Federal Almanya Büyük Liyakat Nişanı Yıldızlı Rütbesi (1979), Goethe Madalyası (1979), T.C. Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü (1981), İtalyan Commandatore Nişanı (1987) ve Fransa cumhurbaşkanı tarafından verilen Legion d’Honneur Officier rütbesi (1990) sahibidir. 1961- 1962 Princeton, 1971-1972 Berlin üniversitelerinde, 1976 Pisa Scuola Normale Superiore ve 1980-1981’de Viyana Üniversitesi’nde ders vermiştir. Avrupa’da İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca olmak üzere dört yabancı dilde yüksek tirajlı eserleri yayınlanmıştır. Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi dekanlığı sırasında Türk Sanatı Tarihi, Tiyatro ve Kütüphanecilik Bölümleri ile Epigrafi dalını kurmuştur. 1948-1993 yılları arasında Daskyleion, Foça, Sinop, Çandarlı, Erythrai ve Smyrna (Bayraklı) kazılarını sürdürmüştür.
Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal 30.03.1911’de İstanbul’da doğdu. 1930/31’de İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. Devlet imtihanını kazanarak Almanya’da arkeoloji öğrenimi gördü. 1941’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde asistan ve doçent, 1949’da profesör, 1957’de ordinaryus profesör oldu. 1943-1983 arasında Türk Tarih ... Daha fazla göster
Özet
Türkiye’de arkeoloji denince akla gelen ilk isimlerden Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal, Doğu ve Batı kitabında Antik Yunan’ın sanat ve kültür mirasının kökenlerini ararken, Akdeniz ile Yakın Doğu’nun zengin ve karmaşık ilişkilerini de ele alıyor. Neo-Asur’dan Babil’e, Aramilerden Neo-Hitit’e, Fenike ve Suriye’ye kadar Yunan sanatının nasıl şekillendiğini ve diğer medeniyetlerle olan etkileşimlerini ustalıkla anlatıyor. Akurgal, sanat tarihinden arkeolojiye kadar geniş bir yelpazede Yakın Doğu’nun başlıca sanat merkezlerini, önemli sanat eserlerini inceliyor.
Türkiye’de arkeoloji denince akla gelen ilk isimlerden Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal, Doğu ve Batı kitabında Antik Yunan’ın sanat ve kültür mirasının kökenlerini ararken, Akdeniz ile Yakın Doğu’nun zengin ve karmaşık ilişkilerini de ele alıyor. Neo-Asur’dan Babil’e, Aramilerden Neo-Hitit’e, Fenike ve Suriye’ye kadar Yunan sanatının nasıl şekillendiğ ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
Çevirmen
Kapak Tasarımı
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close