Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü

Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü (The Rise and Fall of the Dinosaurs: A New History of a Lost World)

Kayıp Dünyanın Yeni Bir Tarihçesi
Kitap
2018
EA Puanı
10.0 10
11 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Dinozorların bile başına geldiyse, bizim de başımıza gelebilir mi?
Sürprizlerle dolu bir hikâye bu: Triyas'ın kısıtlı bir ekosisteminde yaşayan bir grup ufak, uysal yaratık nice felaketi atlatıp Jura'da tüm dünyaya dehşet saçan devasa dinozorlara dönüşüyor. Dünyaya geldiğinde güvercin boyutunu aşmayan bebekleri, erişkin çağında metrelerce uzunluğa, tonlarca ağırlığa ulaşıyor. Ne var ki dinozorların ayaklarının altındaki toprak ve başlarını uzattıkları gökyüzü de yerinde durmuyor, değişiyor.
Ve gün geliyor, devran dönüyor; çeşitliliği baş döndürücü, dehşeti sonsuz bu devlerin 150 milyon yıllık hâkimiyetine son verecek bir göktaşı, dünyanın tarihini baştan yazıyor. Yaşam, yeni bir mecraya giriyor. Dinozor çığlıklarının dindiği sessizliğin ardından, memeliler milyonlarca yıldır saklandıkları karanlıktan çıkıp serpiliyor ve işte içlerinden biri, Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü'nü kaleme alıyor! Dinozorlardan geriyeyse, sadece, bu çöküşün yazarının penceresine konan kuşlar kalıyor.
Paleontolojinin genç yıldızı Steve Brusatte felaketler, yeniden doğuşlar ve amansız mücadelelerle dolu bu hikâyenin kadim kahramanlarının peşinde kâh Polonya'nın göller bölgesinde, kâh Arjantin'in dağlık kanyonlarında, kâh Çin'de bir inşaat sahasında iz sürüyor. Brusatte gibi soğuğa, neme, toza, açlığa aldırmadan dünyanın dört köşesinde fosil peşine düşmüş bir avuç maceraperestin işbirliğiyle ortaya çıkan Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü, bir yandan Afrika'yı Amerika'yla, T. rex'i martılarla buluşturuyor, bir yandan da dönüp dolaşıp Brusatte'ın o kaçınılmaz sorusuyla karşı karşıya bırakıyor: Bizim de başımıza gelebilir mi gerçekten?
ABD'li paleontolog Steve Brusatte, dinozorların evrimi alanındaki çalışmalarına Edinburgh Üniversitesi'nde devam ediyor.
Dinozorların bile başına geldiyse, bizim de başımıza gelebilir mi? Sürprizlerle dolu bir hikâye bu: Triyas'ın kısıtlı bir ekosisteminde yaşayan bir grup ufak, uysal yaratık nice felaketi atlatıp Jura'da tüm dünyaya dehşet saçan devasa dinozorlara dönüşüyor. Dünyaya geldiğinde güvercin boyutunu aşmayan bebekleri, erişkin çağında metrelerce uz ... Daha fazla göster
Yazar
Steve Brusatte
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Rise and Fall of the Dinosaurs: A New History of a Lost World
Yayınlanma Tarihi
24 Nisan 2018
Yayınevi
Koç Üniversitesi Yayınları
Son Baskı Sayısı
1
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 272
Boyutları 16,5 x 24 cm
Son Baskı Tarihi 2020-09-23
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Stephen Louis Brusatte (d. 24 Nisan 1984), dinozorların anatomisi ve evrimi konusunda uzmanlaşmış Amerikalı bir paleontolog ve evrimsel biyologdur. Chicago Üniversitesi'nde lisans derecesi için, Bristol Üniversitesi'nde Marshall Bursu üzerine yüksek lisans derecesi için ve son olarak MPhil ve doktora için Columbia Üniversitesi'nde eğitim gördü. Halen Edinburgh Üniversitesi'nde Omurgalı Paleontolojisi alanında okutmandır. Bilimsel makaleleri ve teknik monografilerine ek olarak, popüler kitabı ''Dinosaurs'' (2008) ve ders kitabı ''Dinosaur Paleobiology'' (2012) ona övgüler kazandırdı. BBC Earth ve 20th Century Fox'un 2013 yapımı ''Walking With Dinosaurs'' filminin kadrolu paleontoloğu ve bilimsel danışmanı oldu ve bunu ''Walking with Dinosaurs Encyclopedia'' adlı popüler kitabı takip etti. En son kitabı 'The Rise and Fall of the Dinosaurs: A New History of a Lost World'' (2018) paleontoloji hakkında derin bilgiye sahip olmayan yetişkinler için yazılmış, büyük beğeni toplamış ve New York Times'ın en çok satanları arasına girmiştir.
Stephen Louis Brusatte (d. 24 Nisan 1984), dinozorların anatomisi ve evrimi konusunda uzmanlaşmış Amerikalı bir paleontolog ve evrimsel biyologdur. Chicago Üniversitesi'nde lisans derecesi için, Bristol Üniversitesi'nde Marshall Bursu üzerine yüksek lisans derecesi için ve son olarak MPhil ve doktora için Columbia Üniversitesi'nde eğitim gördü. Hal ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Abdullah Derda Alkazak
İnceleyen
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close