Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Dil, Doğruluk ve Mantık

Dil, Doğruluk ve Mantık (Language, Truth and Logic)

Kitap
1984
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Yirminci yüzyılın önde gelen İngiliz filozoflarından biri olan A. J. Ayer'ın en tanınmış yapıtı olan Dil, Doğruluk ve Mantık felsefe önermelerinin yapısını ve felsefeyle deneysel bilimler arasındaki bağıntıyı inceliyor. Yüzyılın başından beri "filozof" için yeni bir kimlik, felsefe için yeni bir işlev aranıyor. Filozofun söylediklerine daha kuşkulu bir gözle bakılıyor. Bu soruna Russell ve Wittgenstein'ın geleneği üstüne kurulmuş bir olguculukla yanıt arayan Ayer, felsefenin doğasında çatışan "felsefe" okullarının bulunmasını haklı çıkaracak hiçbir şey bulunmadığını öne sürüyor; felsefenin işlevini yalnızca bilimsel önermeleri aydınlatmak olarak saptıyor.

Dil, Doğruluk ve Mantık, metafiziğe karşı ortaya koyduğu güçlü yanıt ve felsefe metinleri için alışılmamış kavgacı ve yalın diliyle bir klasik haline gelmiştir.
Yirminci yüzyılın önde gelen İngiliz filozoflarından biri olan A. J. Ayer'ın en tanınmış yapıtı olan Dil, Doğruluk ve Mantık felsefe önermelerinin yapısını ve felsefeyle deneysel bilimler arasındaki bağıntıyı inceliyor. Yüzyılın başından beri "filozof" için yeni bir kimlik, felsefe için yeni bir işlev aranıyor. Filozofun söylediklerine da ... Daha fazla göster
Yazar
Alfred Jules Ayer
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Language, Truth and Logic
Yayınlanma Tarihi
01 Aralık 1984
Yayınevi
Metis Yayınları
Son Baskı Sayısı
5
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 192
ISBN-10 9-753-42167-2
ISBN-13 978-9-7534-2167-6
Boyutları 13 x 19,5 cm
Son Baskı Tarihi 2023-08-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Sir Alfred Jules "Freddie" Ayer (29 Ekim 1910 - 27 Haziran 1989), genellikle AJ Ayer olarak anılan, özellikle Language, Truth ve Logic (1936) ve The Problem of Knowledge (1956) kitaplarında mantıksal pozitivizmi desteklemesiyle tanınan İngiliz filozoftur.

Eton Koleji ve Oxford Üniversitesi'nde eğitim gördü,ardından Viyana Üniversitesi'nde mantıksal pozitivizm felsefesi okudu. 1933'ten 1940'a kadar Oxford'daki Christ Church'te felsefe dersleri verdi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Ayer, bir Özel Harekât Sorumlusu ve MI6 ajanıydı.

1946'dan 1959'a kadar University College London'da Grote Philosophy of Mind and Logic profesörüydü ve ardından New College'da Wykeham Mantık Profesörü olmak için Oxford'a döndü. 1951'den 1952'ye kadar Aristoteles Cemiyeti'nin başkanıydı ve 1970'te şövalyelik yaptı. Hümanizmi savunmasıyla tanınıyordu ve İngiliz Hümanist Derneği'nin (şimdi Humanists UK olarak biliniyor) ikinci Başkanıydı.
Sir Alfred Jules "Freddie" Ayer (29 Ekim 1910 - 27 Haziran 1989), genellikle AJ Ayer olarak anılan, özellikle Language, Truth ve Logic (1936) ve The Problem of Knowledge (1956) kitaplarında mantıksal pozitivizmi desteklemesiyle tanınan İngiliz filozoftur. Eton Koleji ve Oxford Üniversitesi'nde eğitim gördü,ardından Viyana Ü ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close