Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Data-Centric Biology

Data-Centric Biology

A Philosophical Study
Kitap
2016
EA Puanı
10.0 10
7 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Son yıllarda, araştırmacıların bilimsel verileri işleme ve değerlendirme biçiminde büyük bir değişiklik oldu. Verilere dijital erişim, biyolojik ve biyomedikal alanlarda devrim yarattı ve büyük miktarda veriyi üretmek, depolamak, dağıtmak ve yorumlamak için yenilikçi yöntemler kullanan araştırmalara yol açtı. Veri Merkezli Biyolojide Sabina Leonelli, bu ilerlemelerin sonuçlarını araştırıyor. Tamamen yeni bir bilimsel epistemolojinin yükselişine mi tanık oluyoruz? Öyleyse, bu değişim kendimiz de dahil olmak üzere hayatı inceleme ve anlama şeklimizi nasıl değiştiriyor?

Leonelli, veri epistemolojisinin felsefi bir analizini sağlamak için çağdaş veri bilimini kullanan ilk bilim insanıdır. Veri merkezli biyolojinin yükselişini, iç dinamiklerini ve potansiyel etkisini analiz ederken, dijital olarak mevcut verilerin daha da ileri gidebileceği koşulları belirlemek için bilimin ve beşeri bilimlerin çeşitli alanlarındaki akademik çalışmalardan ve kendi orijinal empirik verilerinden yararlanıyor. Tarihçiler, sosyologlar ve bilim filozofları arasındaki uçurumu kapatan Veri Merkezli Biyoloji, çağdaş bilimsel uygulamaları anlamamız için önemli bir açıklama sunuyor.
Son yıllarda, araştırmacıların bilimsel verileri işleme ve değerlendirme biçiminde büyük bir değişiklik oldu. Verilere dijital erişim, biyolojik ve biyomedikal alanlarda devrim yarattı ve büyük miktarda veriyi üretmek, depolamak, dağıtmak ve yorumlamak için yenilikçi yöntemler kullanan araştırmalara yol açtı. Veri Merkezli Biyolojide Sabina Leonell ... Daha fazla göster
Yazar
Sabina Leonelli
Dili
İngilizce (English)
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
18 Kasım 2016
Yayınevi
University of Chicago Press
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 288
ISBN-10 0-226-41647-2
ISBN-13 978-0-2264-1647-2
Boyutları 15,24 x 22,61 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Sabina Leonelli, Exeter Üniversitesi'nde felsefe ve bilim tarihi profesörüdür ve burada Yaşam Bilimleri Araştırma Merkezi'nin (Egenis) ortak direktörlüğünü yapmaktadır. University College London'da tarih, felsefe ve bilimin sosyal çalışmaları alanında lisans (onur), London School of Economics'te tarih ve bilim felsefesi alanında yüksek lisans derecesi ve ardından doktora derecesini Vrije Universiteit Amsterdam'dan almıştır.

Araştırmaları, Big Data bulgularıyla ilgili yöntem ve varsayımlara odaklanıyor. Bilim ve teknolojinin çıktıları ve kullanımları için veri iyileştirme, açık bilim hareketi, bilimsel modeller, veri kaynakları olarak deneysel organizmaların durumu ve tarihi, bilimin sosyal çalışmaları, veri bilimi ve biyoloji gibi çeşitli disiplinlerde birçok yayını vardır. Özellikle Avrupa Komisyonu için Açık Bilim uygulaması danışmanlığı ve çeşitli araştırma veri altyapılarının yönetim kurullarının bilim politikasında aktiftir.
Sabina Leonelli, Exeter Üniversitesi'nde felsefe ve bilim tarihi profesörüdür ve burada Yaşam Bilimleri Araştırma Merkezi'nin (Egenis) ortak direktörlüğünü yapmaktadır. University College London'da tarih, felsefe ve bilimin sosyal çalışmaları alanında lisans (onur), London School of Economics'te tarih ve bilim felsefesi alanında yüksek lisans derec ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Okan Nurettin Okur
@didelphis18217
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close