Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Darwin ve Evrimin Bilimi

Darwin ve Evrimin Bilimi

Kitap
2000
EA Puanı
10.0 10
3 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
1859’da Türlerin Kökeni’nde İngiliz doğabilimci Charles Darwin canlı varlıkların doğal seçilim aracılığıyla değişimli türeme kuramını açıklar:
türler sabit değildir, en uyarlanmış formların başarılı olması yasasına göre çeşitlenip dönüşürler. Bir devrimdir bu: Yaratıcı fikri ortadan kalkar ve doğanın “öngörülü” bir plana göre yaratıldığı fikri de onunla birlikte çöker. Victoria İngilteresi’nde yandaşlarla karşıtlar arasında kıyamet kopar. 1871’de İnsanın Türeyişi ile Darwin insanı da hayvanlar dizisine katar. İnsan Eski Dünya maymunlarıyla ortak bir ataya sahiptir; atasındaki toplumsal içgüdüleri ve akıl yetilerini mükemmelleştirmek üzere insan seçilim karşıtı davranışlardan toplumsal bir avantaj çıkarmıştır: eğitim, hukuk, yardımlaşma, özgecilik, zayıf ve yoksulların korunması. Felsefeci ve bilgikuramcısı Patrick Tort, evrim biliminin başlıca kurucusu, barış düşünürü ve ahlakın soykütüğünün en önemli araştırmacılarından Darwin’in yaşamı ve yapıtına ışık tutuyor.

Doğabilim tutkusu, Beagle’da beş yıllık bir yolculuk, onlarca yıl süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan muazzam ve çok yönlü bir yapıt, Oxford savaşı, kamuoyunda yaşanan şok, fazlasıyla çarpıtılmış bir düşünceler bütünü.
Biyolojik evrimin en üretken kuramcısını keşfetmek için 160 belge.
1859’da Türlerin Kökeni’nde İngiliz doğabilimci Charles Darwin canlı varlıkların doğal seçilim aracılığıyla değişimli türeme kuramını açıklar: türler sabit değildir, en uyarlanmış formların başarılı olması yasasına göre çeşitlenip dönüşürler. Bir devrimdir bu: Yaratıcı fikri ortadan kalkar ve doğanın “öngörülü” bir plana göre yaratıldığı fi ... Daha fazla göster
Yazar
Patrick Tort
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
20 Eylül 2000
Yayınevi
Yapı Kredi Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
ISBN-13 9789750815164
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ufuk Derin
@ufukderin2001
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close