Ben tıp öğrencisiyim, kitapta kullanılan terimler yer-yer okuyucuları boğabilir ancak işin teknik kısımlarını bilme zorunluluğunuz yoksa, "Genetiğimizin Hikayeleri"ni okumaktan yeterince keyif alacaksınız!
Nereden geldik? Bu kocaman vücudun oluştuğu hücrelerin içinde neler dönüyor? Bizi biz yapan şeyler nedir? Hangi özelliklerimizi/karakterimizi/taşıdığımız ve taşımadığımız hastalıklar/seçimler karşısında yaptığımız tercihleri.... tüm bunları tam olarak kime borçluyuz? Vücudumuzu bir "bilgisayar ağı" olarak düşünürsek genlerimiz 1-ler ve 0-lar ile türlü biçimlerle ve türlü etkilerle bizi oluşturur. Peki ya bir yerlerde "sayılar" yanlış konumlanırsa? Manzara nasıl olur sizce?...
Veya eskiden "çöp" yani yararsız DNA olarak adlandırılan kısımlar evrimde neden işlevsiz olduğu için yok olmadı? Belki de gerçekten "çöp" değildir.
Kitapta bu soruların tümünün cevaplarına ulaşmak gerçekten çok keyif verici. Kitabı bitirdiğinizde "Vay canına!" diyerek bu bilgi akışının rüzgarını hiss edeceğinize eminim!
İyi okumalar!