Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Ceviz Kabuğundaki Evren

Ceviz Kabuğundaki Evren (The Universe in a Nutshell)

Kitap
2001
EA Puanı
10.0 10
37 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Stephen Hawking'in teorik fizik hakkında 2001 tarihli bir kitabıdır. Genellikle bir devam filmi olarak kabul edilir ve1988'de multi-milyonlarca kopyalanan çok satan A Brief History of Time kitabının yayınlanmasından bu yana yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için yaratılmıştır.
Yazar
Stephen Hawking
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Universe in a Nutshell
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2001
Yayınevi
Alfa Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 224
Cilt Ciltli
Yazar Hakkında
Hawking, Oxford'da bir doktor ailesinde doğdu . Ekim 1959'da, 17 yaşındayken, üniversite eğitimine University College, Oxford'da başladı ve burada fizik alanında birinci sınıf bir lisans derecesi aldı. Ekim 1962'de Cambridge Üniversitesi'ndeki Trinity Hall'da yüksek lisans çalışmasına başladı ve burada Mart 1966'da genel görelilik ve kozmoloji alanlarında uzmanlaşarak uygulamalı matematik ve teorik fizik alanında doktora derecesini aldı . 1963'te, 21 yaşındayken, Hawking'e erken başlangıçlı, yavaş ilerleyen bir motor nöron hastalığı teşhisi kondu. Bu, on yıllar boyunca yavaş yavaş onu felç etti. Konuşmasını kaybettikten sonra, önce bir el anahtarı kullanarak ve sonunda tek bir yanak kası kullanarak konuşma üreten bir cihaz aracılığıyla iletişim kurdu.
Hawking, Oxford'da bir doktor ailesinde doğdu . Ekim 1959'da, 17 yaşındayken, üniversite eğitimine University College, Oxford'da başladı ve burada fizik alanında birinci sınıf bir lisans derecesi aldı. Ekim 1962'de Cambridge Üniversitesi'ndeki Trinity Hall'da yüksek lisans çalışmasına başladı ve burada Mart 1966'da genel görelilik ve kozmoloji alan ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (3)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Eymen Karademir
İnceleyen10
Hawking zamanın kısa tarihine kıyasla derin konulara daha yüzeysel ve fiziğe giriş seviyesine uygun şekilde değinmiş. Hawking zamanın kısa tarihindeki gibi fiziği, anlaşılır ve okuyucuyı sıkmayacak şekilde bizlere sunmuş. Kitap gerçekten popüler bilime ve fiziğe giriş konusunda bir başyapıt
15
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Ertuğrul Genç
İnceleyen
Stephen Hawking'in teorik fizik hakkında 2001 tarihli bir kitabıdır. Genellikle bir devam filmi olarak kabul edilir ve1988'de multi-milyonlarca kopyalanan çok satan A Brief History of Time kitabının yayınlanmasından bu yana yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için yaratılmıştır.
15
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Üzeyir Yazıcı
İnceleyen9
Bilinmeyenlerin kölesi olmayı tercih ediyorum.
Kitabın başında aslında sıkıldığımı itiraf etmeliyim çünkü kitabı öneren insanlar genelde her seviyeden okuyucuya hitap ettiğini söylüyorlar ama maalesef öyle değil. Anlatılan konulardan hakkında birazda olsa bilgili olmanız bence kesinlikle şart.

Kitabın görsel olarak çok zengin olması beni gerçekten sevindirdi. Çünkü böyle kitaplarda anlatılan konuları zihinde canlandırmaya çalışırken vakit kaybetmek benim canımı sıkıyordu ve soğuyordum kitaptan. Fakat bu kitapta anlatılan konunun üstü altı yanı modellemeler ile dolu ve olayları anlama konusunda çok etkili oluyor.

Ayrıca kitap 7 bölümden oluşuyor. Ben en çok altıncı bölümü (Geleceğimiz nedir? Uzay Yolu Mu, Yoksa Değil Mi?) sevdim. Bu bölümde Stephen Hawking 2001 yapımı Uzay Yolu dizisi ile geleceği karşılaştırıyor ve nasıl olabileceği hakkında tahminler yürütüyor. Bu bölümün her bir satırının altını çizdim çünkü gerçekten çok mantıklı, akla uygun tahminler. Bu bölümde anlatılan aslında neden dünya nüfusunun hızlı artışının kontrol altına alınması gerektiğini de bence bir ufak sezdiriyor. Ayrıca ülkemizde ne kadar yatırım yapılıyor bilmiyorum ama geleceğin bilgisayar ve genetik mühendisliği alanında gelişen ülkeler tarafından yön bulacağını gayet güzelce aktarıyor.

*Not: Maalesef ülkemizdeki gerek ekonomik gerekse diğer sıkıntılar yüzünden halkımızın çoğu aslında dünyanın gündeminde olan şeylerden uzak ve kendini geliştiremiyor bu konuda çok üzgünüm. Teknolojiye ulaşıp kendini tiktok gibi sosyal meydanlarda kolay para kazanma yolunda harcayanlara da üzülüyorum. Maalesef geleceğimizi bilim belirleyecek kazanılacak paralar değil... Bu arada aklıma gelmişken kitapta ABD'nin ekonomik kaygı yüzünden bir laboratuvarı yarıda bıraktığı bu yüzden 50-60 yıl bazı araştırmalarda kayıp yaşandığından da bahsediliyor. Tıpkı bizim aşıyı geç üretme nedenimiz gibi.
7
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ertuğrul Genç
@octopus6957016
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close