Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Buşido

Buşido (Bushido: The Soul of Japan)

Japonya'nın Ruhu
Kitap
2023
EA Puanı
7.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Inazo Nitobe'nin "Bushido: Japonya'nın Ruhu" adlı eseri, Batılı bir bakış açısıyla Japon savaşçı sınıfı samurayların ahlaki kuralları ve ilkeleri olan Bushido'yu tanıtan ufuk açıcı bir kitaptır. 1899 yılında İngilizce olarak kaleme alınan bu eser, Bushido'yu onur, cesaret, sadakat, dürüstlük, merhamet ve öz kontrol gibi evrensel erdemler çerçevesinde açıklarken, bu ilkelerin Japon kültürünü ve toplumunu nasıl şekillendirdiğini derinlemesine inceler. Nitobe, Bushido'nun yalnızca bir savaş sanatı olmadığını, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu vurgulayarak, Japon ruhunun temelini oluşturan değerleri Batı dünyasına aktarmıştır. Kitap, samurayların ahlak anlayışını, Batılı şövalyelik ruhuyla karşılaştırarak evrensel bir bağlamda ele alır ve Japonya'nın geleneksel değerlerini anlamak için önemli bir referans noktası sunar.
Inazo Nitobe'nin "Bushido: Japonya'nın Ruhu" adlı eseri, Batılı bir bakış açısıyla Japon savaşçı sınıfı samurayların ahlaki kuralları ve ilkeleri olan Bushido'yu tanıtan ufuk açıcı bir kitaptır. 1899 yılında İngilizce olarak kaleme alınan bu eser, Bushido'yu onur, cesaret, sadakat, dürüstlük, merhamet ve öz kontrol gibi evrensel erdemler ... Daha fazla göster
Yazar
Inazō Nitobe (新渡戸 稲造)
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Bushido: The Soul of Japan
Yayınlanma Tarihi
08 Mart 2023
Yayınevi
Maya
Son Baskı Sayısı
1
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 135
ISBN-10 5-046-40166-5
ISBN-13 978-5-0464-0166-0
Boyutları 13,5 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2023-03-08
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Inazo Nitobe (1862-1933), Japon eğitimci, yazar, diplomat ve düşünürdür. Hristiyan inancına sahip olan Nitobe, Batı'da eğitim görmüş ve Japonya ile Batı dünyası arasında kültürel bir köprü kurmaya adamıştır ömrünü. En bilinen eseri olan "Bushido: Japonya'nın Ruhu" ile Japon kültürünü ve samuray ahlakını Batılı okuyucuya tanıtmada öncü bir rol oynamıştır. Tokyo Imperial Üniversitesi'nde profesörlük yapmış, Tokyo Kadın Üniversitesi'nin kurucularından biri olmuştur. Aynı zamanda Milletler Cemiyeti'nde Genel Sekreter Yardımcılığı gibi uluslararası görevlerde de bulunarak barış ve karşılıklı anlayışa katkıda bulunmuştur. Japonya'nın 5000 yenlik banknotlarında da resmi bulunmaktadır.
Inazo Nitobe (1862-1933), Japon eğitimci, yazar, diplomat ve düşünürdür. Hristiyan inancına sahip olan Nitobe, Batı'da eğitim görmüş ve Japonya ile Batı dünyası arasında kültürel bir köprü kurmaya adamıştır ömrünü. En bilinen eseri olan "Bushido: Japonya'nın Ruhu" ile Japon kültürünü ve samuray ahlakını Batılı okuyucuya tanıtmada öncü bir ... Daha fazla göster
Özet
''Bushido: Japonya'nın Ruhu" kitabında Inazo Nitobe, samuray sınıfının izlediği Bushido (Savaşçının Yolu) adı verilen ahlaki kurallar bütününü, Batılı okuyucuya anlaşılır bir dille sunar. Nitobe, Bushido'nun yedi ana erdem üzerine kurulu olduğunu detaylandırır: Doğruluk/Adalet (Gi), Cesaret (Yu), Merhamet (Jin), Nezaket (Rei), Dürüstlük/Samimiyet (Makoto), Onur (Meiyo) ve Sadakat (Chūgi). Yazar, bu erdemlerin her birini Japon kültürü, tarihi ve günlük yaşamından örneklerle açıklar. Kitap, Bushido'nun sadece savaş alanında değil, aynı zamanda günlük yaşamda, ailede ve toplumda nasıl uygulandığını gösterir. Nitobe, samurayların eğitimini, kılıç ustalığını ve ölüm karşısındaki tutumlarını anlatırken, Bushido'nun Japonya'nın eğitim sistemini, ahlak anlayışını ve hatta sanatsal ifadelerini nasıl etkilediğine değinir. Ayrıca, intihar geleneği harakiri/seppuku gibi zor konulara da değinerek, Bushido'nun temelindeki onur ve sorumluluk anlayışını açıklamaya çalışır. Kitabın amacı, Japonya'nın hızlı modernleşme sürecinde bile geleneksel ruhunu koruduğunu ve Batılı değerlerle Bushido arasında paralellikler olduğunu göstermektir. Nitobe, Bushido'yu bir medeniyetin temel taşı olarak sunarak, Japon kültürünün derinliklerine bir pencere açar.
''Bushido: Japonya'nın Ruhu" kitabında Inazo Nitobe, samuray sınıfının izlediği Bushido (Savaşçının Yolu) adı verilen ahlaki kurallar bütününü, Batılı okuyucuya anlaşılır bir dille sunar. Nitobe, Bushido'nun yedi ana erdem üzerine kurulu olduğunu detaylandırır: Doğruluk/Adalet (Gi), Cesaret (Yu), Merhamet (Jin), Nezaket (Rei), Dürüstlük/Samimi ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Rüzgâr Özkarakaş
@Ruzgardesu
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close