Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Bilimsel Felsefenin Doğuşu

Bilimsel Felsefenin Doğuşu (The Rise of Scientific Philosophy)

Kitap
2019
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Hans Reichenbach'ın "Bilimsel Felsefenin Doğuşu" yapıtı, bilim felsefesi alanında, geniş aydın kitlelerince belki de en çok okunan kitaplardan biri olmuştur. Bunun bir nedeni kitabın son derece açık, yalın ve anlaşılır bir dille kaleme alınmış olması başka bir nedeni ise yazarın bilimsel kişiliğinin taşıdığı güven ağırlıktır.
Yazar
Hans Reichenbach
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Rise of Scientific Philosophy
Yayınlanma Tarihi
01 Mart 2019
Yayınevi
Fol Kitap
Son Baskı Sayısı
1
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 368
ISBN-10 6-058-07483-5
ISBN-13 978-6-0580-7483-5
Boyutları 13,5 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2019-03-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Hamburg’da doğdu (1891). Erlangen Üniversitesi’nde doktorasını yaptı (1915). Alman ordusuna alındı ancak ciddi bir hastalık geçirmesinden dolayı Berlin’e gönderildi (1916). Burada radyo teknolojisi üzerine bir firmada mühendis olarak çalıştı ve Albert Einstein’ın derslerine katıldı. Stuttgart Yüksekteknik Okul’unda (1926-1933), Berlin Üniversitesi’nde (1926-1933), İstanbul Üniversitesi’nde (1933-1938), California, Columbia ve Sorbonne Üniversitelerinde (1938-1952) modern mantık ve bilim felsefesi dersleri verdi. Los Angeles’da öldü (1953).

Başlıca eserleri: Axiomatik der relativistischen Raum-Zeit-Lehre (1920); Ziele und Wege der heutigen Naturphilosophie (1931); Wahrscheinlichkeitslogik (1932); Wahrscheinlickeitslehre (1935); Experience and Prediction (1938); From Copernicus to Einstein (1942); Philosophical Foundations of Quantum Mechanics (1944); Elements of Symbolic Logic (1947); Direction of Time (1956).
Hamburg’da doğdu (1891). Erlangen Üniversitesi’nde doktorasını yaptı (1915). Alman ordusuna alındı ancak ciddi bir hastalık geçirmesinden dolayı Berlin’e gönderildi (1916). Burada radyo teknolojisi üzerine bir firmada mühendis olarak çalıştı ve Albert Einstein’ın derslerine katıldı. Stuttgart Yüksekteknik Okul’unda (1926-1933), Berlin Üniversitesi’ ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close