Tüm Reklamları Kapat
Bilimler Tarihi

Bilimler Tarihi (A History of the Sciences)

Kitap
1962
EA Puanı
10.0 10
6 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Bilimler tarihi alanında tanınmış bir uzman olan, Londra Üniversitesi Emeritus Profesörü Stephen F. Mason, "A History of the Sciences" adlı bu önemli eserinde, bilimin gelişmesini etkileyen faktörleri tarihsel bir perspektif içinde çözümleyerek bazı kuramsal sonuçlara varmaktadır. Yazarın temel tezi, doğa bilimlerinin, bunlara ait kurum ve geleneklerin, toplumların felsefe, din vee debiyat dahil düşün ve kültür gelenekleriyle, el sanatları ve zanaat geleneklerinin bir sentezinden doğmuş olduğudur. Eser, bu sentezin hangi sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi etkiler altında başarılı bir sonuca ulaşabildiğini, dünyanın farklı ülkelerindeki tarihsel örnekleri ile açıklamaktadır.

Prof. Dr. Mason'un diğer eserleri arasında, "molecular Optical Activity and the Chiral Discriminations", 1982; "Chemical Evolution: Origin of the elements, Molecules and Living Systems", 1991, bulunmaktadır.

"Bilimler Tarihi", Türkçeye, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prod. Fr. Umur Daybelge tarafından çevrilmiştir.
Bilimler tarihi alanında tanınmış bir uzman olan, Londra Üniversitesi Emeritus Profesörü Stephen F. Mason, "A History of the Sciences" adlı bu önemli eserinde, bilimin gelişmesini etkileyen faktörleri tarihsel bir perspektif içinde çözümleyerek bazı kuramsal sonuçlara varmaktadır. Yazarın temel tezi, doğa bilimlerinin, bunlara ait kurum v ... Daha fazla göster
Yazar
Stephen F. Mason
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
A History of the Sciences
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1962
Yayınevi
Türk Tarih Kurumu
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 596
ISBN-10 9751627095
ISBN-13 9789751627094
Boyutları 16 x 24 cm
Cilt Ciltli
Özet
Bilimler Tarihi alanında tanınmış bir uzman olan, Londra Üniversitesi Kimya Emeritüs Profesörü Stephen F. Mason, "A History of the Sciences" adlı bu önemli eserinde, bilimin gelişmesini etkileyen faktörleri tarihsel bir perspektif içinde çözümleyerek bazı kuramsal sonuçlara varmaktadır. Yazarın temel tezi, doğa bilimlerinin, bunlara ait kurum ve geleneklerin, toplumların felsefe, din ve edebiyat dahil düşün ve kültür gelenekleriyle, el sanatları ve zanaat geleneklerinin bir sentezinden doğmuş olduğudur. Eser, bu sentezin hangi sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi etkiler altında başarılı bir sonuca ulaşabildiğini, Dünya'nın farklı ülkelerindeki tarihsel örnekleriyle açıklamaktadır.
Bilimler Tarihi alanında tanınmış bir uzman olan, Londra Üniversitesi Kimya Emeritüs Profesörü Stephen F. Mason, "A History of the Sciences" adlı bu önemli eserinde, bilimin gelişmesini etkileyen faktörleri tarihsel bir perspektif içinde çözümleyerek bazı kuramsal sonuçlara varmaktadır. Yazarın temel tezi, doğa bilimlerinin, bunlara ait k ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Menekşe Günay
İnceleyen
Bilimlerin tarihsel süreci ile ilgili dopdolu bir eser arıyorsanız aradığınız eser budur diyebilirim. Her bilim severin kitaplığında bulunması gerekir. Önemli bir kaynak görevi görmektedir.
9
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Menekşe Günay
@meneksegunay
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close