Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Bilgi Felsefesi

Bilgi Felsefesi

Kitap
2012
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
''Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir.'' diyerek en bilge insan olmadığını büyük bir alçak gönüllülükle ileri süren Sokrates acaba haklı mıydı? Gerçekten insanoğlu bir şeyin ne olduğunu bilebilir mi ? Bilgi nedir? Nasıl biliyoruz ? Aklımızın veya duyularımızın bilgideki payı nedir? Yoksa sezgi mi gerçeği ve doğruluğu bize veriyor ? Acaba bildiğimizin doğru olduğunu nasıl biliyoruz ? Her şeyi mi yoksa sınırlı bir alanı mı biliyoruz ? Bu çalışma, tüm bu soruları hem sistematik, hem de felsefe tarihi açısından ele alıp yanıtlama girişimidir.
''Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir.'' diyerek en bilge insan olmadığını büyük bir alçak gönüllülükle ileri süren Sokrates acaba haklı mıydı? Gerçekten insanoğlu bir şeyin ne olduğunu bilebilir mi ? Bilgi nedir? Nasıl biliyoruz ? Aklımızın veya duyularımızın bilgideki payı nedir? Yoksa sezgi mi gerçeği ve doğruluğu bize veriyor ? Acaba bild ... Daha fazla göster
Yazar
Abdülkadir Çüçen
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Şubat 2012
Yayınevi
Sentez Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 296
ISBN-10 6-055-79015-7
ISBN-13 978-6-0557-9015-8
Boyutları 13,5 x 20,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Prof. Dr. A. Kadir ÇÜÇEN, 1961 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İzmit’te tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladı. Doktora çalışmasını Alman felsefeci Martin Heidegger’in varlık kuramı üzerinde yaptı. 1993 yılında Türkiye’ye döndü.
1995’de yardımcı doçent, 1997’de doçent ve 2003’te profesör oldu.
Yazarın; Heidegger’de Varlık ve Zaman, Klasik Mantık, Mantık, Felsefeye Giriş, Bilgi Felsefesi, Varlık Felsefesi, Liseler İçin Mantık Ders Kitabı ve Liseler İçin Felsefe Ders Kitabı adlı kitapları vardır.
Yurt içinde çok sayıda sunduğu bildiri ve yazdığı makalelerinin yanı sıra Rusya, Bulgaristan ve ABD’nde Heidegger üzerine sunduğu bildirileri; Rusya, Fransa, Bulgaristan ve ABD’nde yayınlanmış birer makalesi bulunmaktadır.
1999 yaz dönemi TÜBA burslusu olarak ABD’nin Duquesne Üniversitesi’nde “teknoloji felsefesi” üzerine araştırma yaptı.
Hâlen Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Prof. Dr. A. Kadir ÇÜÇEN, 1961 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İzmit’te tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladı. Doktora çalışmasını Alman felsefeci Martin Heidegger’in varl ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Musa M. ÇETİN
@odakkuzgun
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close