Tüm Reklamları Kapat
Beynimiz Nasıl Çalışır?

Beynimiz Nasıl Çalışır? (How Your Brain Works: Inside the most complicated object in the known universe)

Bilinen Evrendeki En Karmaşık Cismin İçinde Kısa Bir Yolculuk
Kitap
2017
EA Puanı
8.9 10
8 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Kafanızın içinde neler olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Beyin ebatlarının önemi yoktur. Ortalama bir erkek beyni yaklaşık 1400 gram ağırlığındadır. Einstein'ın 1230 gram ağırlığındaki beyni ortalamadan biraz daha hafiftir. 1921'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü almaya hak kazanan Anatole France'ın beyni ise yalnızca 1017 gram ağırlığındaydı. Bu adamları birer dahi yapan unsur her neyse, bu ortalamadan büyük bir beyne sahip olmaları değildi.

Artık zeki olmanın beynin büyük veya ağır olmasıyla ilgili olmadığı biliniyor. Bugün beynin yapısını anlıyor, her bir bölümünün bizi nasıl biz yaptığını biliyoruz. Beyin hücreleri arasındaki alışverişi kaydedebiliyor, beynimizin her bir köşesini hareket halindeyken görüntüleyebiliyor, beyin içindeki bağlantıları takip edip bir hasardan sonra kendilerini nasıl onardıklarını anbean izleyebiliyoruz.

Beynimiz Nasıl Çalışır?, beynimizin içinde olup bitenleri, önemli araştırmacıları ve teknolojideki gelişmelerin beyin araştırmalarına nasıl katkı sağladığını keşfetmeniz için mükemmel bir kaynak.
Kafanızın içinde neler olduğunu hiç merak ettiniz mi? Beyin ebatlarının önemi yoktur. Ortalama bir erkek beyni yaklaşık 1400 gram ağırlığındadır. Einstein'ın 1230 gram ağırlığındaki beyni ortalamadan biraz daha hafiftir. 1921'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü almaya hak kazanan Anatole France'ın beyni ise yalnızca 1017 gram ağırlığındaydı. ... Daha fazla göster
Yazar
New Scientist
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
How Your Brain Works: Inside the most complicated object in the known universe
Yayınlanma Tarihi
21 Mart 2017
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Yusuf Taha Yılmaz
@drtyusuf
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close