Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Benim Kısa Tarihim

Benim Kısa Tarihim (My Brief History)

Kitap
2013
EA Puanı
9.5 10
4 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
“Ben 8 Ocak 1942’de, Galileo’nun ölümünden tam üç yüz yıl sonra doğdum. Tabii, benimle aynı gün iki yüz bin civarında başka bebek de doğdu. Onlardan herhangi biri sonradan astronomiyle ilgilendi mi, bilmiyorum.”

Günümüz bilim dünyasına damgasını vuran Stephen Hawking Benim Kısa Tarihim’de kendi yaşamöyküsünü paylaşıyor.

Stephen Hawking, İkinci Dünya Savaşı sonrası yokluk yıllarında geçen çocukluğunu, arkadaşlarının kendisine “Einstein” lakabını taktığı okul günlerini, 21 yaşında yakalandığı hastalığını, Oxford ve Cambridge yıllarını, evliliğini, çocuklarını kendine has üslubu ve espri anlayışıyla anlatıyor…

Stephen Hawking’in, kendi hayatına ve entelektüel evrimine içeriden baktığı Benim Kısa Tarihim, bir biyografiden çok daha fazlası…

“Engelli insanların, yapamadıkları şeylere üzülmek yerine yapabildikleri şeylere yoğunlaşmaları gerektiğini düşünüyorum” diyen Hawking’den hayata dair bir güzelleme…
“Ben 8 Ocak 1942’de, Galileo’nun ölümünden tam üç yüz yıl sonra doğdum. Tabii, benimle aynı gün iki yüz bin civarında başka bebek de doğdu. Onlardan herhangi biri sonradan astronomiyle ilgilendi mi, bilmiyorum.” Günümüz bilim dünyasına damgasını vuran Stephen Hawking Benim Kısa Tarihim’de kendi yaşamöyküsünü paylaşıyor. St ... Daha fazla göster
Yazar
Stephen Hawking
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
My Brief History
Yayınlanma Tarihi
10 Eylül 2013
Yayınevi
Doğan Kitap
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 112
ISBN-13 978-6-0509-2986-7
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Çınar Civan
İnceleyen8 4 saat önce
Güzel ve hızlı okunacak bir otobiyografi. Otobiyografiler, genel olarak kişinin kendi düşüncelerini ve duygularını da etkili bir biçimde öğrenebilmek açısından faydalı oluyor. Dolayısıyla Hawking'i daha yakından tanımak isterseniz bu kitabı okumanızı öneririm.

Kitap, gerçekten de Hawking'in yaşadığı zorluklar karşısında bilime olan merakını biraz olsun bile yitirmeyişini gözler önüne seriyor. Ayrıca Hawking, yaptığı hataları ve buradan çıkardığı dersleri de çok kısaca ele alıyor. Mesela Oxford'da okuduğu dönemde, öğrencilerde konulara çalışmama yönünde bir algı olduğunu ve dersleri çalışmadan geçmenin başarı sayıldığını anlatıyor. Kendisinin yaptığı hesaplama sonucunda Oxford'da günde sadece 1 saat gibi bir süre çalıştığını fark ediyor. Bunun bir hata olduğundan bahsediyor.

Hastalığının gelişimi, yaşamını nasıl etkilediği ve bilimsel çalışmalarını nasıl sürdürdüğünü de yine bu kitaptan öğrenebilirsiniz. Bu konulara da detaylıca değiniyor. Kitabın sonlarına doğru ise biraz daha akademik bir anlatım izliyor ve çalıştığı fizik konularına geçiş yapıyor.

Ancak kitapta beni rahatsız eden bazı noktalar da vardı. Bunlardan birisi, beraber çalıştığı çok fazla bilim insanına atıfta bulunmasına rağmen "karadelik termodinamiğinin babası" kabul edebileceğimiz Bekenstein'e hiç değinmemesi oldu. Oysaki Bekenstein ile ortak bir alanda çalıştılar ve ikisinin bu alana olan katkısı, o alanın neredeyse sıfırdan parlamasına neden oldu. Bunda art niyet aramak ahmaklık olur ama bu kitaptan sonra mutlaka Bekenstein'in "Of Gravity, Black Holes, and Information" kitabını okumanızı tavsiye ederim. Kitabın Ginko Bilim'de yayımlanmış Türkçe tercümesi de bulunuyor.
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ege Garip
@chelonia3515987
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close