Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Az

Az

Kitap
2011
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
11 yaşında bir tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilen korucu kızı Derdâ ile hapisteki bir gaspçının aynı yaştaki oğlu “mezarlık çocuğu” Derda’nın bir mezarlıkta kesişen hayatlarının, bu iki çocuğu kırk yıl boyunca her tür şiddetle yontup birbirlerine hazırlayışının, (bütün anlamlarıyla) Yazı’nın bu iki çocuğu birleştirmesinin hikâyesi. Çocuk şiddeti, hayatın şiddeti, aşkın şiddeti, inancın şiddeti, hırsın şiddeti üzerine, A’dan Z’ye şiddet üzerine, dilin ve yazının şiddetiyle bir roman…
Yazar
Hakan Günday
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2011
Yayınevi
Doğan Kitap
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 360
ISBN-13 978-6-0509-0068-2
Boyutları 13,5 x 19,5 cm
Son Baskı Tarihi 2014-05-09
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Hakan Günday, 29 Mayıs 1976’da Rodos’ta doğdu. 2000'li yıllardan itibaren roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserler vermiştir. Eserlerinde yarattığı anti kahramanlar ile toplum ahlakı, evlilik ve aile kurumlarını eleştirir. Cinsellik, şiddet, cinayet, uyuşturucu, sapkın ilişkiler gibi konuları sıklıkla ele alan yazar, Türkiye'de yeraltı edebiyatı alanında önemli isimlerden birisi olarak anılır. İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday’ın eserleri, Doğan Kitap tarafından yayımlanmaktadır: Zargana (2002), Kinyas ve Kayra (2003), Piç (2003), Malafa (2005), Azil (2007), Ziyan (2009), Az (2011), Daha (2013), Zamir (2021). Hakan Günday Daha adlı romanıyla Fransa’nın saygın edebiyat ödüllerinden olan Médicis’in 2015 En İyi Yabancı Roman Ödülü’ne layık görüldü.
Hakan Günday, 29 Mayıs 1976’da Rodos’ta doğdu. 2000'li yıllardan itibaren roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserler vermiştir. Eserlerinde yarattığı anti kahramanlar ile toplum ahlakı, evlilik ve aile kurumlarını eleştirir. Cinsellik, şiddet, cinayet, uyuşturucu, sapkın ilişkiler gibi konuları sıklıkla ele alan yazar, Türkiye'de yeralt ... Daha fazla göster
Özet
Derdâ ve Derda isimleri hemen hemen aynı, kaderleri birbirine benzeyen ancak biri kız diğeri erkek olan romanın ana karakterleridir. Onların birbirlerini bulmadan önceki hikayesi oldukça karanlıktır. Romanın ilk parçası Derdâ, romanın başında 11 yaşında olan kız çocuğu, kendi hemşehrisi birinin ölümünde kendince tamamen suçlu olan küçük kız, bu olay üzerine annesi tarafından kaldığı yatılı okulundan alınır ve bir tarikata satılır. Derdâ, evlendiği kişi ve tarikatla beraber Londra'ya gider. Bu tarikatın bir kısmı bir suç örgütüdür ve İngiliz İstihbaratı tarafından çökertilmeye çalışmaktadır. Romanın ikinci parçasında Derda vardır. O, bir mezarlık çocuğudur. Evi mezarlıktadır. Derdâ gibi o da 11 yaşında başlar romana. Derda’nın babası cezaevindedir ve yurda gönderilmesinin önündeki tek engel hayattaki annesidir. Ancak kendisi yurda gitmekten oldukça korkuyordur. Bu yüzden hastalıkla annesi de ölünce, onu kan dondurucu bir soğukkanlılıkla parça parça gömmüştür. İki karakter de küçük yaşlarda trajik şeyler yaşamış ve ilk defa bir mezarlıkta karşılaşmışlardır.

Bir yandan Londra'daki karşı komşu sayesinde başlayan mazoşist ve karmaşık macera, diğer yandan hayatta kalmak için yaptığı yasadışı işte Tutunamayanları keşfeden ve ona tutunan bir hayat.
Sonuçta ise bu ikilinin buluşması Oğuz Atay’ın mezarının önünde olur. Hiç ayrılmamak üzere.
Derdâ ve Derda isimleri hemen hemen aynı, kaderleri birbirine benzeyen ancak biri kız diğeri erkek olan romanın ana karakterleridir. Onların birbirlerini bulmadan önceki hikayesi oldukça karanlıktır. Romanın ilk parçası Derdâ, romanın başında 11 yaşında olan kız çocuğu, kendi hemşehrisi birinin ölümünde kendince tamamen suçlu olan küçük kız, bu ola ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
Kapak Tasarımı
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
gilead enjoyer
@gileadenjoyer
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close