Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Ay'ın Çevresinde

Ay'ın Çevresinde (Autour de la Lune)

Kitap
1870
EA Puanı
8.0 10
2 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Jules Verne'in "Ay'ın Çevresinde" eseri, yazarın "Ay'a Yolculuk" adlı kitabının devamıdır. Bu romanda, dev bir top mermisinin içinde Ay'a doğru fırlatılan üç cesur kaşifin uzaydaki yolculukları ve Ay'ın yörüngesinde karşılaştıkları zorluklar anlatılır.
Yazar
Jules Verne
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Fransızca (français)
Orijinal Başlık
Autour de la Lune
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1870
Yayınevi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Son Baskı Sayısı
3
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 186
ISBN-10 6-053-60179-9
ISBN-13 978-2-2530-0587-2
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Jules Verne (1828-1905), modern bilim kurgu edebiyatının öncülerinden biri olarak kabul edilen Fransız yazardır. Eserlerinde bilimsel keşifler ve teknolojik gelişmelere dayalı öngörüler sunmuş, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Dünya’nın Merkezine Yolculuk ve Seksen Günde Devrialem gibi birçok klasik eser kaleme almıştır. Ay’ın Çevresinde ve Ay’a Yolculuk gibi kitaplarında, henüz gerçekleşmemiş olmasına rağmen, uzay yolculuğu fikrini bilimsel bir temele dayandırarak anlatmıştır. Verne’in romanları, sadece macera sunmakla kalmamış, aynı zamanda bilim ve keşif ruhunu aşılayarak birçok bilim insanına ilham vermiştir.
Jules Verne (1828-1905), modern bilim kurgu edebiyatının öncülerinden biri olarak kabul edilen Fransız yazardır. Eserlerinde bilimsel keşifler ve teknolojik gelişmelere dayalı öngörüler sunmuş, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Dünya’nın Merkezine Yolculuk ve Seksen Günde Devrialem gibi birçok klasik eser kaleme almıştır. Ay’ın Çevresinde ve Ay’a ... Daha fazla göster
Özet
Üç bilim insanı —Impey Barbicane, Michel Ardan ve Captain Nicholl—dev bir top mermisinin içinde Ay'a doğru fırlatılırlar. Ay'a iniş yapmak yerine, yörüngesine girerler ve çeşitli gözlemler yaparlar. Dünya'ya geri dönmek için çeşitli hesaplamalar yapmak zorunda kalırlar. Ay'ın yüzeyini gözlemleyerek kraterler, dağlar ve volkanik oluşumlar hakkında teoriler üretirler. Fakat asıl mücadele, uzay boşluğunda mahsur kalmadan sağ salim geri dönmektir.
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Rüzgâr Özkarakaş
@Ruzgardesu
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close