Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Aşk Özgürlük Tekbaşınalık

Aşk Özgürlük Tekbaşınalık (Love, Freedom, Aloneness)

İlişkilerde Çözüm
Kitap
2009
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Aşk bağlılığa dönüştüğü anda ilişki haline gelir. Aşk taleplerde bulunduğu anda hapishaneye benzer. Özgürlüğünü elinden alır; göklerde uçamazsın, kafeslenmişsindir.

Aşkın özgürlük verici bir kalitede olması lazım, sana zincir vurması değil; sana kanat takıp mümkün olduğunca yükseklere uçmanı sağlaması lazım. Unutma, aşk sınır tanımaz. Aşk kıskanç olamaz, çünkü aşk sahiplenmez. Sevdiğin için bir insanı sahiplendiğin fikri çok çirkin. Birisine sahipsin
- bu demektir ki onu öldürdün ve ticari bir mala dönüştürdün.

Sadece eşyalara sahip olunur. Aşk özgürlük verir.

Gerçek aşkta bölünme olmaz. Sevenler birbirinin içine erir. Sadece egoistçe aşkta büyük bir bölünme vardır, seven ve sevilen ayrılır. Gerçek aşkta ilişki yoktur. Çünkü ilişki kurulacak iki insan yoktur. Gerçek aşkta sadece sevgi olur, bir çiçek açma, güzel bir koku, bir erime, bir birleşme yaşanır. Egoistçe aşkta ise iki kişi vardır, seven ve sevilen. Ve ne zaman seven ile sevilen olsa aşk yokolur. Aşk olduğu zaman seven ve sevilen birlikte aşkın içinde kaybolur.

Eğer özgürlük ve aşka sahip olursan başka şeye ihtiyacın kalmaz. Elde etmişsindir -sana yaşam işte bunun için verildi.

Sevgilinin niçin seninle olmak istemediğini anlamaya çalış.

Seni reddettiğinden değil -seni ne kadar çok sevdiğini biliyorsun, ama bazen yalnız kalmak istiyor. Sen de onu seviyorsan yalnız bırakırsın; ona işkence yapmazsın. Adam yalnız kalmak istiyorsa kadın, "Artık benimle ilgilenmiyor, belki de başka bir kadına ilgi duyuyor" diye düşünmez. Akıllı eş diğerini yalnız bırakır ki tekrar kendini toplayabilsin, yeniden paylaşacak enerjisi olsun. Ve bu ritim gece ve gündüz gibidir, yaz ve kış gibi; değişir durur.
Aşk bağlılığa dönüştüğü anda ilişki haline gelir. Aşk taleplerde bulunduğu anda hapishaneye benzer. Özgürlüğünü elinden alır; göklerde uçamazsın, kafeslenmişsindir. Aşkın özgürlük verici bir kalitede olması lazım, sana zincir vurması değil; sana kanat takıp mümkün olduğunca yükseklere uçmanı sağlaması lazım. Unutma, aşk sınır tanımaz ... Daha fazla göster
Yazar
Osho
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Love, Freedom, Aloneness
Yayınlanma Tarihi
01 Mart 2009
Yayınevi
Butik Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 272
ISBN-10 6-055-89044-5
ISBN-13 978-6-0558-9044-5
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Osho, asıl adıyla Chandra Mohan Jain, 11 Aralık 1931'de Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde doğmuş, 19 Ocak 1990'da ölmüş olan bir ruhani öğretmen, mistik ve yazar olarak tanınır. 1960'larda ve 1970'lerde, özellikle meditasyon ve ruhsal aydınlanma üzerine öğretileri ile uluslararası alanda ün kazanmıştır.

Osho'nun temel felsefesi, bireyin özgürlüğüne, farkındalığına ve içsel keşif yolculuğuna odaklanır. Geleneksel dini inançları ve sosyal normları sık sık eleştirir ve bireyin kendi yolunu bulmasının önemini vurgular. Öğretileri arasında meditasyon teknikleri, mindfulness (bilinçli farkındalık) ve kişisel dönüşüm konuları öne çıkar.

Öğretileri başlangıçta tartışmalara yol açsa da, zamanla geniş bir takipçi kitlesi oluşturdu. Hindistan'da kurduğu ashram, bugün Osho Uluslararası Meditasyon Merkezi olarak bilinir ve dünya genelinde birçok insan tarafından ziyaret edilir. Osho'nun kitapları ve konuşmaları birçok dile çevrilmiş ve milyonlarca kişi tarafından okunmuştur.
Osho, asıl adıyla Chandra Mohan Jain, 11 Aralık 1931'de Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde doğmuş, 19 Ocak 1990'da ölmüş olan bir ruhani öğretmen, mistik ve yazar olarak tanınır. 1960'larda ve 1970'lerde, özellikle meditasyon ve ruhsal aydınlanma üzerine öğretileri ile uluslararası alanda ün kazanmıştır. Osho'nun temel felsefesi, ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
Yazar
Çevirmen
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Üzeyir Yazıcı
@uzeyiryzc
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close