Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders'in çok satan yazarı, Yunan filozof Anaksimandros'un devrimci fikirleri aracılığıyla bilimin doğasını aydınlatıyor.
İki bin yıldan uzun bir süre önce, Anaksimandros'un ileri görüşlülüğü kozmoloji, fizik, coğrafya, meteoroloji ve biyolojinin önünü açmış ve dünyayı görmenin yeni bir yolunu başlatmıştır. Mirası, Dünya'nın bir boşlukta yüzdüğü, hayvanların evrimleştiği, dünyanın doğaüstünden ziyade doğal bir şekilde anlaşılabileceği ve evrensel yasaların tüm fenomenleri yönettiği gibi devrim niteliğindeki fikirleri içerir. Belirsizliğe ve bilginin ilerlemesine açık yeni bir rasyonel düşünce tarzı ortaya koymuştur.
Ünlü teorik fizikçi Carlo Rovelli, bu zarif çalışmasında Anaksimandros'un modern bilim üzerindeki göz ardı edilmiş etkisinin önemini gün ışığına çıkarıyor. Anaksimandros'u bir tarihçi ya da Yunan felsefesi uzmanı olarak değil, bilimsel düşüncenin derin doğasıyla ilgilenen bir bilim insanı olarak inceleyen Rovelli, Anaksimandros'un dünyayı yeniden ve yeniden hayal etme konusundaki eleştirel ve isyankâr yeteneğinde buluyor. Anaksimandros, bilimsel bilgi arayışını tanımlayan radikal kesinlik eksikliğini kutluyor.
Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders'in çok satan yazarı, Yunan filozof Anaksimandros'un devrimci fikirleri aracılığıyla bilimin doğasını aydınlatıyor.
İki bin yıldan uzun bir süre önce, Anaksimandros'un ileri görüşlülüğü kozmoloji, fizik, coğrafya, meteoroloji ve biyolojinin önünü açmış ve dünyayı görmenin yeni bir yolunu başlatmıştır. Mira
... Daha fazla göster