Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Aklın Serüveni ve İsyanı

Aklın Serüveni ve İsyanı

Kitap
2021
EA Puanı
10.0 10
3 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Friedrich Wilhelm Nietzsche, (15 Ekim 1844, Röcken, Saksonya - 25 Ağustos 1900 Weimar, Almanya) Alman filozof ve filolog. Nietzsche'nin eserleri genellikle din, ahlâk, çağdaş kültür, sanat ve felsefe alanındaki eleştirilerden oluşmaktadır. Ayırt edici üslûbu temelini özdeyişlerde ve şiirde bulur. Nietzsche felsefe üzerine, özellikle de varoluşçuluk ve post modern felsefe üzerine yoğunlaşmıştır. Yirmi dört yaşındayken, Nietzsche, Basel Üniversitesi'nde filoloji profesörü oldu, fakat 1878 yılında, yani altı yıl sonra, kendisini sonraki bütün yaşamı boyunca etkileyecek sağlık sorunlarını ileri sürerek (özellikle de baş ağrılarını) görevinden istifa etti. Bir bunama krizi sonrasında, yaşamının son on yılını, neredeyse bitkisel yaşam denilebilecek bir halde, eşi ve kız kardeşinin yanında geçirdi. Eserlerinin çevrilmesi ve yorumlanması deli olduğu bahanesiyle ya da Nazi propagandasıyla büyük ölçüde engellenmiştir. Yaşamında pek az kişi tarafından tanınsa da, günümüzde XX. yüzyılı en derin şekilde etkileyen düşünürlerden birisi olarak görülmektedir..
Friedrich Wilhelm Nietzsche, (15 Ekim 1844, Röcken, Saksonya - 25 Ağustos 1900 Weimar, Almanya) Alman filozof ve filolog. Nietzsche'nin eserleri genellikle din, ahlâk, çağdaş kültür, sanat ve felsefe alanındaki eleştirilerden oluşmaktadır. Ayırt edici üslûbu temelini özdeyişlerde ve şiirde bulur. Nietzsche felsefe üzerine, özellikle de varoluşçuluk ... Daha fazla göster
Yazar
Friedrich Nietzsche
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2021
Yayınevi
Alter Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
ISBN-13 9786054922857
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Aynur Aliyeva
Aynur Aliyeva
13K UP
İnceleyen
ÖNERİYORUM !
1
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Aynur Aliyeva
@draynuraliyeva86
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close