Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
100 Soruda Sosyoloji El Kitabı

100 Soruda Sosyoloji El Kitabı

Kitap
1973
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
1973’teki ilk baskisindan bugune kadar 100 Soruda Sosyoloji Elkitabi ulkemizin yetistirdigi pek cok sosyolog ve sosyal bilimci icin bir basucu kitabi olmustur. Turk sosyal bilim camiasinda bir ‘klasik’ olarak nitelendirilen bu kitap, sosyoloji egitiminin her asamasinda faydali temel bir kaynak, toplumsal bilimlerle ilgilenenler icin ise onemli bir eser olma ozelligi tasimaktadir. Kitapta, gerek sosyolojik kavram, kuram ve yontemler; gerek sosyolojinin kuruculari, dallari ve diger toplumsal bilimlerle iliskisi gerekse de Turkiye’de sosyolojik dusuncenin gelisimi yalin ve oz bir anlatimla ele alinmistir. Yazarinin “Ulkemizde sosyolojinin gelismesinin, yakin tarihsel evrimimizin de geregi olarak gosterdigi, kimi zaman tikaniklik kimi zaman daginiklik karsisinda, ‘Sosyoloji nedir?’ sorusunu yeniden cevaplandirma denemesi” olarak tanimladigi 100 Soruda Sosyoloji Elkitabi, bilimselligin, elestirelligin ve yetkin bir bilgi birikiminin urunudur.
1973’teki ilk baskisindan bugune kadar 100 Soruda Sosyoloji Elkitabi ulkemizin yetistirdigi pek cok sosyolog ve sosyal bilimci icin bir basucu kitabi olmustur. Turk sosyal bilim camiasinda bir ‘klasik’ olarak nitelendirilen bu kitap, sosyoloji egitiminin her asamasinda faydali temel bir kaynak, toplumsal bilimlerle ilgilenenler icin ise onemli bir ... Daha fazla göster
Yazar
Doğan Ergun
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1973
Yayınevi
İmge Kitabevi
Son Baskı Sayısı
13
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 267
ISBN-10 9-755-33500-5
ISBN-13 978-9-7553-3500-1
Boyutları 13,5 x 19,5 cm
Son Baskı Tarihi 2023-05-03
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
1932'de Akşehir'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Akşehir'de, lise öğrenimini Afyon'da tamamladıktan sonra Fransa'da Aix Üniversitesi'nde sosyoloji okumuş, bir süre de Centra National de la Recherche Scientifique'in sosyoloji bölümünde "araştırmacı sosyolog" olarak çalışmıştır. 1963'te yurda döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü sosyoloji öğretim görevliliğine atanmıştır. Bu göreve devam ederken Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde de öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Doğan Ergun, Kültür Bakanlığı danışmanlığından emekli olmuştur.
1932'de Akşehir'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Akşehir'de, lise öğrenimini Afyon'da tamamladıktan sonra Fransa'da Aix Üniversitesi'nde sosyoloji okumuş, bir süre de Centra National de la Recherche Scientifique'in sosyoloji bölümünde "araştırmacı sosyolog" olarak çalışmıştır. 1963'te yurda döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü sosyoloji öğreti ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Cem Ergünay
İnceleyen10 29 Eylül
Sosyoloji konusuna ilgi duyanlar için hap gibi bir başucu kitabı.
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close