Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
4 Ocak 2022
Satürn'de Halkaların Ötesindeki Uydular
Satürn'de Halkaların Ötesindeki Uydular
Açıklama
Satürn‘ün uydusuna ne oldu? Hiçbir şey, Satürn’ün uydusu Rhea sadece Satürn’ün halkalarının ardında kısmen gizlenmiştir. 2010 yılında robotik uzay aracı Cassini, Satürn’ün etrafında dönerken Güneş sisteminin en ünlü halkalarının dar açılı bir fotoğrafını çekti. Ön plandaki halkaların dıştaki ince olanı F halkasıdır. İçteki çok daha geniş olanlar A ve B halkalarıdır. Halkaların üzerinde uçuyor gibi görünse de, Satürn’ün uydusu Janus aslında çok daha geridedir. Janus, Satürn’ün daha küçük uydularından biridir ve sadece yaklaşık 180 kilometre çapındadır. Kameradan daha uzakta bulunan 1500 kilometre çapında çok daha büyük bir uydu olan Rhea’da fazla miktarda krater vardır. Rhea‘nın tepesi, yalnızca halkalardaki boşluklardan görülebilir. On yıldan uzun bir süredir devam eden keşiflerin ardından Cassini uzay aracının 2017 yılında yakıtı azaldı ve kesin olarak eriyeceği Satürn’ün atmosferine girmeye yönlendirildi.
Görsel Kaynağı: NASA, ESA, JPL, Cassini Imaging Team
Çeviren: Seda Baştürk
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
0 Yorum
Yazarlar & Editörler: Robert Nemiroff (MTU) & Jerry Bonnell (UMCP)
NASA Yetkilisi: Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı: ASD @ NASA / GSFC, NASA Science Activation & Michigan Tech. U.
APOD Arşiv Büyüklüğü: 10563
APOD Türkçe Çeviri Sayısı: 878 (%8.31)
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close