Pangea Kıtası yaklaşık 200 milyon yıl önce parçalanmaya başladı, piramitlerin inşa edilme tarihlerinden çok eski bir dönem. O tarihlerde bırakın türümüzü, memeliler bile daha ortaya çıkmamıştı. Dolayısı ile aynı konumda olmaları imkansız (Pangea döneminde bile, piramitler aynı bölgede değiller). Öncelikle, sorunuza açıklama kısmından cevap vermek istedim (pangea süperkıtası gibi 11 kıta daha var ve bence bu kıta şekillerinden birinde bu piramit konumları yan yanaydı).
Sorunuzun ana başlığına gelecek olursak. İsimlerini paylaştığınız piramitler basamaklı piramitler sınıfına giriyor. Özellikle Djoser (Zoser) erken dönem piramitlerdendir ve bu şekilde yapılmasının nedeni inşa etme kolaylığına dayanıyor. Diğer piramitlerin basamaklı olma nedeni de bu olabilir.
Aslında üzerinde durulması gereken konu, hadi Asya piramitleri neyse de (Asya ve Afrika kültürleri arasında etkileşim olmuştur) birbirinden habersiz, Güney Amerika uygarlıkları neden benzer şekilde, tapınaklarını piramit olarak yapmışlardır?
Bu konuda pek çok teori olsa da, ortak amaçlarının aynı zamanda mezar olması ve tanrılarının yıldız, Ay, Güneş gibi gök cisimleri ile sembolize edilmesi, ölen kişinin ölümden sonraki yaşamında bu tanrılara ulaşmasını veya birleşmesini mümkün kılacağı düşüncesi ağırlık basıyor. [1]
Kaynaklar
- Y. Kırdök. Pangea Nedir? Eski Bir Süperkıta Hakkındaki Gerçekler - Arkeofili. (13 Mart 2022). Alındığı Tarih: 19 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Arkeofili | Arşiv Bağlantısı