Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Evrim Ağacı Youtube Kanalı Kaynakları Nelerdir? Hemen cevapla!
Roseanne Barr

Roseanne Barr

Roseanne Cherie Barr (born November 3, 1952) is an American actress, comedian, writer, television producer and director. Barr began her career in stand-up comedy at clubs in Colorado in the 1980s. Her big break came in 1987 when she was cast in her own sitcom, Roseanne. The show was a hit and lasted nine seasons, from 1988 to 1997. Barr won both an Emmy Award and a Golden Globe Award for Best Actress for her work on the show. In addition, she has won six People's Choice Awards, three American Comedy Awards, a Kids Choice Award, a GLAAD Media Award, and the TV Land Innovator Award. Barr starred in the film She-Devil (1989) and had a voice role in Look Who's Talking Too (1991). In 2004, she voiced one of the main characters in the animated film Home on the Range. After her sitcom ended, Barr launched her own talk show, The Roseanne Show, which aired from 1998 to 2000. She later returned to stand-up in the mid-2000s. She had guest spots on shows, 3rd Rock from the Sun, The Nanny, and My Name Is Earl. Barr released her autobiography in 1989, a second book in 1994, and a third book in 2011. She will star in her own reality TV show on Lifetime, revolving around her family and life on her farm. She hosts a radio show on KCAA on Sundays. In 1990, controversy arose when she sang the "The Star-Spangled Banner" during a nationally aired baseball game, by singing the song off-key, then spitting and grabbing her crotch. The next year she appeared in People magazine announcing that she was an "incest survivor", something her parents and sister publicly denied. Twenty years later Barr and her sister appeared on The Oprah Winfrey Show to explain how they felt at the time. She was married to Bill Pentland for 15 years and had three children before divorcing and marrying comedian Tom Arnold four days later. Their marriage lasted for four years, before going through a highly publicized divorce. Barr married her bodyguard in 1995 and had one child before divorcing in 2002. She began dating Johnny Argent in 2003, and now lives in Hawaii. Description above from the Wikipedia article Roseanne Barr, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
3 Kasım, 1952
Doğum Yeri
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Bir kimsenin zihni, düzey bakımından ne kadar aşağıysa, bizzat varoluş da onun için o kadar şaşırtıcılıktan uzak, esrardan o kadar arınıktır."
Arthur Schopenhauer
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)