Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Kütlesiz parçacıkların ışık hızıyla (c) yayılmasına simetrik bir karşıtlık olarak; karanlık maddenin 'yavaş' yapısı evrensel bir parametre olarak modellenebilir mi? Hemen cevapla!
Peter Kwong

Peter Kwong

Peter Kwong (April 9, 1952 — May 27, 2025) was a veteran of film, television and stage, best known for his roles as Rain in Big Trouble in Little China and as Tommy Tong in Eddie Murphy's The Golden Child (both 1986). Kwong began his screen career in the mid-1970s with guest shots on such TV series as Wonder Woman and Black Sheep Squadron, and into the ’80s with Cagney & Lacey, Bret Maverick, The Greatest American Hero, Little House on the Prairie, Dynasty, The A-Team, Miami Vice, 227, St. Elsewhere, and Matt Houston. Training with the East/West Players, Groundlings and other groups, Kwong would continue to work regularly in films and TV shows in the 2020s. Among his silver-screen credits are The Presidio, Gleaming the Cube, I’ll Do Anything, Paper Dragons and Cooties. His numerous TV guest roles also included such popular shows as General Hospital, JAG, My Wife and Kids, The Wayans Brothers, Sisters, Drake & Josh, Lethal Weapon and King of the Hill. Kwong also was an accomplished martial artist, working in Northern Shaolin kung fu, Chinese kata and with weapons including swords, staffs, spears and nunchaku. Dancing was another specialty — from ballroom and martial arts fusion to disco and breaking. Along with his nearly 50-year acting career, Kwong was active in Hollywood industry politics. He served on the SAG National Board of Directors for more than a decade and was on the AFTRA National Board of Directors. He also did a four-year stint on the Television Academy Board of Governors and was a member of the Actors Branch Executive Committee of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, among other roles. Kwong ran for the the merged SAG-AFTRA National Board and L.A. Local Board in 2017. He also was an activist against anti-Asian stereotyping in Hollywood. In 2016, Kwong was among about two dozen signatories on a letter to AMPAS decrying jokes made at the expense of Asians during the Oscars that year.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
9 Nisan, 1952
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
27 Mayıs, 2025
Ölüm Yaşı
73 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (3)
Alıntılar (0)
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Aslında evrim ve değişim fikri, Darwin'in ileri sürdüğü bir fikir değildi. Tıpkı bir anda yaratılma fikri gibi evrimin de düşünsel temellerini Antik Yunan'a kadar takip etmek mümkündür. Antik Yunan düşünürlerinden milattan önce 6. yüzyılda yaşayan Anaksimander, her şey gibi canlıların da zaman içerisinde değiştiği fikrini ilk defa ortaya koyduğu bilinen düşünürdür. İlk hayvanların sularda yaşadığını, karaların sonradan işgal edildiğini ileri sürerek son derece isabetli bir evrim fikri geliştirmiştir. Hatta insanların bile farklı hayvanlardan değişerek günümüze ulaştığını iddia edecek kadar ileri görüşlüydü. Tabii ki bunun nasıl ve neden olduğunu bilemiyordu; ancak yaşadığı çağ ve kendisinden bir asır kadar sonra hâkim olmaya başlayacak türlerin sabitliği fikri göz önüne alınacak olursa döneminin kat kat ilerisinde bir düşünür olduğu anlaşılabilecektir."
Çağrı Mert Bakırcı
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)