Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
Nadezhda Kosheverova

Nadezhda Kosheverova

Film director Nadezhda Kosheverova is mostly famous for her fascinating fairy tale movies, which have become classics of the Russian cinema. Nadezhda Nikolaevna Kosheverova was born in Saint Petersburg on September 23rd (Gregorian Calendar), 1902. In 1923 she graduated Actor's School at Petrograd Theater Free comedy and till 1928 performed as an actress on stages of Leningrad theaters, including the N. P. Akimov Leningrad Theater of Satire. The future film director also studied at the film studio of the Factory of Eccentric Actor from 1925 to 1928. Since 1929 Nadezhda Kosheverova worked at Lenfilm, where she started her career as the assistant of the film director Maxim Trilogy. She made her first debut as a director with the film Once in Autumn (Odnazhdy Osen’y) in 1937; the work has not been preserved, unfortunately. She gained her first success after the release of the lyrical comedy Arinka (1940) co-directed by her jointly with Yuri Muzykant in 1939. Before the beginning of the Second World War, the young film director managed to create a feature film about the Finnish war Galya, which was banned by the censor. For the first time Nadezhda Kosheverova resorted to the fairy tale genre, destined to become her major creative direction, in 1944. Her debut in this genre was the musical film Cherevichki based on Tchaikovsky’s opera with the same name and co-directed with Mikhail Shapiro. Her film Cinderella (Zolushka), released in 1947, was a wild success thanks to the brilliant scenario by Yevgeni Shvarts, design by Nikolai Akimov, and perfectly accurate casting brought the fairy tale recognition among spectators and critics. Continuing her work as a comedy dramatist with Captive Driver (Shofyor ponevole, 1958) and Be Careful, Grandma! (Ostorozhno, babushka!, 1960) Kosheverova tried to remain true to her favourite genre of the traditional children’s magic fairy tale. In 1968 Kosheverova released one of her best and most famous fairy tales - A Very Old Story (Staraya, staraya skazka) starring splendid Oleg Dal and the then unknown Marina Neyolova. Oleg Dal nicknamed Kosheverova “Kurosavochka” and later always agreed to play in her fairy tales. Fairy Tale about Enamoured House Painter (1987) became her last work as a film director. Nadezhda Kosheverova died in Moscow on February, 22nd 1989 and was laid to rest at the cemetery near Komarovo Settlement in the suburbs of Leningrad (now Saint Petersburg).
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
23 Eylül, 1902
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
22 Şubat, 1989
Ölüm Yaşı
86 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Tüm hayat dersleri okulda öğrenilmez. Hayat, onları her yerde öğretebilir."
Lucy Maud Montgomery
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)