Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
500 ATP Ödüllü Soru: Değişen manyetik alan, neden elektrik akımına dönüşür, bu süreçte başka ne gibi değişimler yaşanır? Hemen cevapla!
Maria Pacôme

Maria Pacôme

Maria Pacôme (18 July 1923 – 1 December 2018) was a French actress and playwright. Born on 18 July 1923 in Paris, Maria Pacôme was the daughter of Maurice Pacôme and Germaine Hivonait. Her father was deported to Buchenwald concentration camp and her brother was shot for being a Communist. When her father came back, Pacôme often found herself defending her mother against her father's violence. Maria began her higher education at Le Cours Simon in 1941, when she was 18. She was classmates with Michèle Morgan, Danièle Delorme, and her future spouse, Maurice Ronet. Pacôme married Ronet in 1950. She would set aside her career until their divorce in 1956. She began her stage acting career in 1956 with La Reine et les Insurgés, written by Ugo Betti and directed by Michel Vitold. In 1958, she acted in Oscar, written by Claude Magnier. She acted alongside Pierre Mondy and Jean-Paul Belmondo in the play. Pacôme also appeared in N'écoutez pas, mesdames! by Sacha Guitry in 1962, Les Grosses Têtes by Jean Poiret and Michel Serrault in 1969, and Joyeuses Pâques by Poiret in 1981. Pacôme's first appearance on the big screen came in 1959 with Voulez-vous danser avec moi? (Come Dance with Me), directed by Michel Boisrond. She later took on numerous supporting roles, most notably in The Troops of St. Tropez, Up to His Ears, and Le Distrait. Afterwards, she achieved leading roles in La situation est grave… mais pas désespérée by Jacques Besnard, Les Sous-doués by Claude Zidi, and The Crisis (La Crise) by Coline Serreau. Pacôme wrote seven plays: Apprends-moi Céline, Le Jardin d'Éponine, On m'appelle Émilie, Les Seins de Lola, Et moi et moi, Les Désarrois de Gilda Rumeur, and L'Éloge de ma paresse. She wrote her memoirs, titled Maria sans Pacôme, in 2007. Pacôme appeared in several TV movies, most notably starring in Docteur Sylvestre. In 2006, she played the role of Hortense Bertin in the drama Les Secrets du volcan, directed by Michaëla Watteaux. In 2011, she was the voice actor for the character "Granny" in the movie Titeuf. Maria Pacôme died on 1 December 2018 in Ballainvilliers, France following a tumor near the amygdala. Her burial at the Père Lachaise Cemetery on 10 December 2018 was attended by celebrities such as Daniel Auteuil and Bernard Le Coq. Source: Article "Maria Pacôme" from Wikipedia in English, licensed under CC-BY-SA.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
18 Temmuz, 1923
Doğum Yeri
Ölüm Tarihi
1 Aralık, 2018
Ölüm Yaşı
95 yaşında
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"...ama ben biliyorum ki Dünya küreseldir. Çünkü ben, Dünya'nın Ay üzerindeki gölgesinin şeklini gördüm."
Ferdinand Magellan
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)