Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Elektronlar, neden ''Dolanıklık'' özelliğine sahiptir, bu özellik, başka maddelerde de var mıdır? Hemen cevapla! 175 ATP Ödüllü Soru: Herkes hayal edebiliyor mu iç sesi var mı? Hemen cevapla! 50 ATP Ödüllü Soru: Doğal taşların gerçekten özellikleri var mı? Hemen cevapla!
Mani Haghighi

Mani Haghighi

Mani Haghighi (b.1969, Tehran) studied philosophy at McGill University, Montreal before returning to Iran to make films. His first feature, Abadan (2003) premiered at the Tribeca Film Festival. His screenplay for Asghar Farhadi’s Fireworks Wednesday (2006, co-written with the director) won the Special Jury Prize at the Three Continents Festival, Nantes. His second feature film, Men at Work (Berlinale, Forum 2006) won the Best Screenplay Prize at the 2007 Asian Film Awards (Hong Kong) and the Best Screenplay Prize in the international section of the Fajr Film Festival (Tehran). Canaan (2008), based on a short story by Alice Munro, was followed by two documentary films on the works of the acclaimed Iranian director, Dariush Mehrjui: Hamoon’s Fans (2007), about the curious lives of six Iranians who are devoted fans of Mehrjui’s 1989 film, “Hamoon”, and Dariush Mehrjui: The Forty Year Report (2012), a feature length documentary about Mehrjui’s life and works. His fourth feature film, Modest Reception (Berlinale, Forum 2012), received the NETPAC Award at the Berlin Film Festival, the Free Spirit Award at the Warsaw Film Festival, the Best Actor and Best Actress prizes at the OSIAN’s Cinefan Festival in New Delhi as well as a few other international prizes. Haghighi has also acted in several films, including Asghar Farhadi’s About Elly (Berlinale, competition 2009) and Nima Javidi’s Melbourne (2014), as well as his own film, Modest Reception.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
16 Temmuz, 1969
Doğum Yeri
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Daha Fazla Eser Göster
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Gelecek, herkesi kendi çalışma ve başarılarına göre yargılayacaktır. Bugün onların. Ama uğruna çok çalıştığım gelecek benim."
Nikola Tesla
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)