Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
275 ATP Ödüllü Soru: Neden acı çekince (örneğin birinden ayrılınca ya da aşırı üzülünce) daha çok çalışıp daha çok okumak isteriz? Hemen cevapla! 50 ATP Ödüllü Soru: Kütle çekiminin sonsuz olduğu karadelik tekilliklerinde belirli bir zaman kavramının varlığından bahsedilebilir mi, yoksa "zaman" kavramının tanımı mı değişir? Hemen cevapla!
Çiğdem Selışık Onat

Çiğdem Selışık Onat

Çiğdem Selışık Onat, eğitimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra, bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne devam etti. Yükseköğrenimi sırasında Genç Oyuncular’ın kurucu grubunda yer alıp, çeşitli oyunlarda rol aldı. Kenter Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalıştı. Fransa’da Conservatoire de le Centre de l’Est’de yönetmenlik derslerine devam etti. Yüksek lisansını University of North Carolina at Chapel Hill’de tiyatro üzerine tamamladı. Aynı üniversitede karşılaştırma drama çalışmaları üzerine doktora programına devam etti. Meslek hayatı boyunca Amerika’da başta Lincoln Center ve New York Üniversitesi Tisch Tiyatro Bölümü bünyesinde çeşitli oyunlarda yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. Türkiye’de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönetmen olarak çalıştı. Lincoln Center’de sahnelenen The Time of Cuckoo oyunundaki Signora Fiorina rolü ile Amerika’daki Drama Desk ödüllerinin Dünya Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Yaklaşık kırk senelik eğitimcilik hayatı boyunca North Carolina School of Arts’ da çeşitli tiyatro ve oyunculuk, New York Üniversitesi Tisch School of Arts’ta yüksek lisans oyunculuk dersleri verdi. Ayrıca yaklaşık 4 sene boyunca Koç Üniversitesi’nde Oyunculuk ve Drama dersleri veren Çiğdem Selışık Onat, 2015’te “Çırak” filmindeki performansıyla 52. Uluslararası Antalya Film Festivali ve 27. Ankara Uluslararası Film Festivalinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu“ ödüllerini kazandı. 2017 yılının Mart ayında Ferzan Özpetek’in filmi "İstanbul Kırmızısı"nda rol alan Onat, Kasım ayında ise Yavuz Turgul’un “Yol Ayrımı” filmiyle izleyiciyle buluştu. 2018 yılında “Ufak Tefek Cinayetler” dizisinde “Tomris Yiğitsoy” karakteriyle konuk oyuncu olarak yer aldı. 2019 yılında vizyona giren "Çiçero" sinema filminde yer alan Çiğdem Selışık Onat, aynı yıl ayrıca Star TV’de yayınlanan "Kardeş Çocukları" dizisinde “Rezzan” ve Netflix'in "Protector-Muhafız" dizisinin 2. sezonunda “Azra” karakterini canlandırmıştır. 2020 yılında yayına giren “Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde “Seferiye Hatun” karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında Gain platformunda yayınlanan Kaan Müjdeci’nin yönetmenliğini üstlendiği “Hamlet” dizisinde “Amelia” karakteriyle yer almıştır. Çiğdem Selışık Onat, son olarak 2022 yılında BluTV’de yayınlanan “Alef: Mâl-i Hülya” dizisinde “İsmihan” karakterini canlandırmıştır.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
Eklenmedi. Ekle
Doğum Tarihi
14 Mayıs, 1939
Doğum Yeri
Eklenmedi. Ekle
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Eserler (2)
Alıntılar (0)
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Eğer yapay seçilim bu gibi değişiklikleri birkaç bin yılda yapabiliyorsa, acaba doğal seçilim milyarlarca yılda neler yapabilir?"
Carl Sagan
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)