Luka Šulić (d. 25 Ağustos 1987, Maribor), Sloven-Hırvat çellist. Stjepan Hauser ile birlikte 2Cellos müzikal ikilisini oluşturur.
Luka Šulić, klasik ve çapraz performansları birleştiren dünya çapında tanınan bir virtüöz çello sanatçısıdır. Şu anda Antonio Vivaldi'nin "The Four Seasons"ına odaklanan solo bir klasik proje yürütüyor ve tarihte The Four Seasons'ı çello ile bütünleşik olarak icra eden ilk müzisyen. İlk solo albümü (Vivaldi Four Seasons) 25 Ekim 2019'da Sony Classical tarafından yayınlandı ve ABD'de Billboard Classical Albums Chart'ta 1 numaradan giriş yaptı. Avrupa, Güney Amerika ve Asya'da, Wigmore Hall, Amsterdam Concertgebouw, Milano'daki Teatro dal Verme, Viyana Musikverein ve Konzerthaus, Berlin Filarmoni, Tokyo'daki Suntory Hall ve daha pek çok önemli mekanda bir dizi solo konser verdi.
Uluslararası üne sahip süper grup 2Cellos'un bir üyesi olan Luka, Sir Elton John ile uzun yıllar dünyayı gezdi, onunla performans sergiledi ve devasa arenalarda ve stadyumlarda şovlarını açtı. Kendi kapalı gişe arena turlarının yanı sıra 2Cellos, Madison Square Garden, Paris Olympia, Sydney Opera House, Arena di Verona, Queen's Diamond Jubilee, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, FIFA Ballon d'OR ve Emmy gibi prestijli mekanlarda ve etkinliklerde sahne aldı. Ödüller sadece birkaçından bahsetmek gerekirse. Sahnede, işbirlikçileri arasında Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, George Michael, Zucchero, Steve Vai ve Lang Lang yer aldı. Ayrıca Londra Senfoni Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası ve Sidney Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla performans ve kayıt yaptılar ve Today Show, The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show (birden çok kez) gibi büyük TV programlarında yer aldılar. Stefan Raab, GLEE, Good Morning America ve diğerleriyle TV Total. Süperstar piyanist Lang Lang ile birlikte, 1 milyardan fazla izleyici için CCTV Yeni Yıl Galasında yer aldılar.
Šulić müzik eğitimine beş yaşındayken Maribor'da başladı. On beş yaşındayken, henüz 18 yaşında mezun olduğu Profesör Valter Dešpalj'ın sınıfında Zagreb'deki Müzik Akademisi'ne giren en genç öğrencilerden biri oldu. Eğitimine Viyana'da Profesör Reinhard Latzko ile devam etti. Šulić, 2011 yılında Londra'daki Kraliyet Müzik Akademisi'nde yüksek lisans derecesini üstün başarıyla tamamladı. Varşova'daki VII Lutosławski Uluslararası Çello Yarışmasında birincilik ve özel ödül (2009), birincilik ödülü dahil olmak üzere prestijli uluslararası müzik yarışmalarında bir dizi birincilik ödülü kazandı. Avrupa Yayın Birliği “Yeni Yetenek” Yarışmasında (2006) ve Wigmore Hall'da Kraliyet Müzik Akademisi Patron Ödülü'nde birincilik ödülü (2011).
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
“Astroloji, tapındığı uzay kadar boştur.” Perry DeAngelis
Gece Modu
2023'te Türkiye'de bilimi yeşertmemize yardım edin!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
2010 yılından beri Türkiye'de bilim iletişimini geliştirmek adına durmaksızın ter
döküyoruz ve sizin gibi bilimseverlerin destekleri sayesinde Türkiye'nin en çok
ziyaret edilen, en güvenilir, en büyük bilim arşivini yaratmaya devam ediyoruz.
Sitemizde reklamlar görüyor olsanız da bunların bize getirisi önemsenmeyecek kadar
az. Bizi ayakta tutan, Türkiye'deki bilimseverlerin gönüllü destekleri. Eğer
2023 yılında da Türkiye'de bilimi yeşertme çabalarımıza katkı sağlamak isterseniz,
maddi destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz. Hatta bu sayede sitemizi ve mobil
uygulamamızı tamamen reklamsız bir şekilde kullanmanız mümkün olacak. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki
tuşa tıklayarak
uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri
artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini
kullanabilirsiniz.
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu
tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza
sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine
tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini
kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle
tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için
yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
“
Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur.” Mustafa Kemal Atatürk
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim
oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı
tavsiye ederiz).