Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Elektronlar, neden ''Dolanıklık'' özelliğine sahiptir, bu özellik, başka maddelerde de var mıdır? Hemen cevapla! 50 ATP Ödüllü Soru: "Şey" dediğim şey nedir? Hemen cevapla!
İnceleme Yaz

100 Mikroorganizmayla Dünyanın Hikâyesi (Eine Geschichte der Welt in 100 Mikroorganismen)

Kitap
2024
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Aşın tuz seven bir arke gelecekte nükleer çöpçümüz olabilir mi? Göz hayvancığı uzayı fethetmemize nasıl yardım edebilir? Dünyanın değişen manyetik alanlarını hangi bakteri sayesinde izleyebiliyoruz?

Bakteriler, virüsler, algler, mantarlar... Genelde çıplak gözle göremesek de akla gelebilecek her yerdeler ve onlar olmadan Dünya'da bugün bildiğimiz yaşam olmazdı. Kendimizi ne denli önemsesek de nihayetinde mikroorganizmaların gezegeninde misafiriz sadece.

Florian Freistetter ile Helmut Jungwirth onların peşine düştüler ve mikroskopun diğer ucunda görünür hale gelen dünyaya daha yakından baktılar. Kimi komik kimi tuhaf ama kesinlikle ilginç 100 bölümde bize mikrobiyoloji evrenini açıklarken Dünya’nın şimdiye pek bilmediğimiz bu hikâyesini anlattılar.
Aşın tuz seven bir arke gelecekte nükleer çöpçümüz olabilir mi? Göz hayvancığı uzayı fethetmemize nasıl yardım edebilir? Dünyanın değişen manyetik alanlarını hangi bakteri sayesinde izleyebiliyoruz? Bakteriler, virüsler, algler, mantarlar... Genelde çıplak gözle göremesek de akla gelebilecek her yerdeler ve onlar olmadan Dünya'da bug ... Daha fazla göster
Yazar
Florian Freistetter Helmut Jungwirth Tümü
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Almanca (Deutsch)
Orijinal Başlık
Eine Geschichte der Welt in 100 Mikroorganismen
Yayınlanma Tarihi
01 Ağustos 2024
Yayınevi
Ginko Çocuk
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 312
ISBN-10 6-258-36225-7
ISBN-13 978-6-2583-6225-1
Boyutları 14,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Unutmayın ki, hayatta göreceğiniz iş ne olursa olsun, erdem olmayınca, elde edeceğiniz her şeyin, yapacağınız her işin sonunda, utanç ve kötülük vardır. Ne zenginlik, zengin olan alçak bir kimseyse, ona şeref getirir; çünkü böyle bir halde, zenginlik onun değil, başkasınındır; ne de beden güzelliği ve kuvveti, kötü ve alçak bir kimsede bulunursa, yerini bulmuş olur, uygun düşer; çünkü o kimseyi daha belirli bir şekilde ortaya koyar, alçaklığını daha açık olarak gösterir. Doğruluk ve erdem dışında kalan her bilgi de düzmecedir, bilgelik değildir."
Platon
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)