Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
16 Eylül 2023
İzlanda Üzerinde Parlak Meteor
İzlanda Üzerinde Parlak Meteor
Açıklama
12 Eylül tarihinde Kuzey Kutup Dairesi'nin hemen güneyinde yer alan bu şaşırtıcı sahnede İzlanda'nın modern Arktik Henge'sinin taşları gökyüzünü işaret etmektedir. Jeomanyetik bir fırtına sırasında cesur bir grup aurora avcısını mutlu eden dikkat uyandırıcı kuzey ışıkları, çarpıcı bir parlak meteor patladığında karanlık gökyüzünde adeta dans etmektedir. Hayret içinde kalan kameralı gökyüzü gözlemcileri, zirvesi neredeyse dolunay kadar parlak olan kuzey bolidinin video ve fotoğraflarını yakaladı. Parlak meteor, hızla gözden kaybolsa da arkasında görünür bir iz ya da kalıcı bir kuyruk bıraktı. Hayalet benzeri iz, kutup ışığı parıltısıyla birlikte üst atmosferde 60 ila 90 kilometre yükseklikte dakikalarca gözlemlenebildi.
Görsel Kaynağı ve Telif Hakkı: Jennifer Franklin
Çeviren: Çınar Civan
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
0 Yorum
Yazarlar & Editörler: Robert Nemiroff (MTU) & Jerry Bonnell (UMCP)
NASA Yetkilisi: Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı: ASD @ NASA / GSFC, NASA Science Activation & Michigan Tech. U.
APOD Arşiv Büyüklüğü: 10555
APOD Türkçe Çeviri Sayısı: 873 (%8.27)
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close