Soru & Cevap - Sayfa 684
Evrim Ağacı
Karanlığı bilimle fethet!
Filtrele
Daha sıcak cisimler daha kısa dalga boylarında ışıma yapar, daha soğuk cisimler ise daha uzun dalga boylarında ışıma yapar. Ancak merak ettiğim şey bu neden bu şekilde? Mesela neden daha sıcak şeyler daha uzun dalga boyunda ışıma yaparken daha soğuk şeyler daha kısa dalga boyunda ışıma yapmıyor? Biraz araştırdım ama beni tatmin edecek bir cevap bulamadım.. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kaynak girişini zorunlu kılmadım ama ileri okumalar ve doğru olduğunu teyit edebilmem için kaynak girmeniz durumunda ayrı teşekkür ederim.
444 görüntülenme
Platforma getirileli aylar oldu ama hala tek bir işlevi bile yok. Ben mi fark etmiyorum? Yoksa güncellemeler askıya mı alındı?
245 görüntülenme
Bazı insanlar K yi Kalın K gibi söylüyorlar beklerim, bekliyoruz, beklemek derken hep Kalın K olarak duyuyorum bu sesi.
Ama normalde İnce olması lazım K nin
Peki bunun sebebi E harfinin Açık olması olabilir mi bu kelimede?
102 görüntülenme
İnsanlar olarak hep genetik ve fiziksel yakın olan hayvanlar hakkında konuşuruz şempanze, ayı vb. Peki genetik olarak en uzak hayvanlar hangileridir özellikle karada yaşayıp bizim de görebildiğimiz büyüklükte olanlar? böcek ya da sürüngen türlerinden olabilir ama bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan ya da yapılmış araştırma var mıdır?
383 görüntülenme
©2010-2026 Evrim Ağacı