Evrim Ağacı
Karanlığı bilimle fethet!
Örneğin bir insan yolda yürürken karınca yuvasına denk geliyor ve karıncaları izlemeye başlıyor. Zihni ona karınca yuvasını boz diyor ama karınca yuvasını bozmayarak davranışlarını kontrol ediyor. Bu insanı iyi olarak nitelendirebilir miyiz? Veya yoldan geçen biri başka bir insan tarafından saldırıya uğruyor ve o an zarar gören kişi karşıdakini öldürmek istiyor ama kendini tutuyor, bu insan iyi midir yoksa kötü mü? Farklı bir bakış açısıyla olaya bakalım. Bir insanın sadece düşüncelerini veya sadece davranışlarını izleyerek onun nasıl bir benliğe sahip olduğunu tam olarak bilebilir miydik?
431 görüntülenme
Diyelim ki kişinin aynısını oluşturabilecek tüm bilgiye ve fiziksel gerçekliğe sahibiz oluşturduğumuz kişiye eklenen yeni nedensel zincirden ötürü ortaya çıkacak kişi aynı kişi midir yoksa yeni nedensel zincirle ortaya çıkan farklı kişi midir Nedensellik birbirine zincirleme her olguda bağlı ya ortaya çıkan kişi de bu yeni nedenlerden oluşan o yeni kodda ki farklı bir kişi mi Eğer öyle değilse o iki kişi aynıysa hissiyat yani farkındalık illüzyonu olgusunu tam kavrayamadım sanırım o nasıl çözülüyor ve diyelim ki aynı kişi değil şuanda zaten nedensellik zinciri koda etki etmesine rağmen kişinin değişmemesi sürecin kesintisiz olması mı
190 görüntülenme
Doğal seçilime göre evet soyunu devam ettirmeye yatkın türler soyunu devam ettirdi ve şuanda tüm canlıların ortak özelliği hayatta kalmak ve üremek. Peki ilk canlı soyunu devam ettirme güdüsünü nereden kazandı.Bu güdüye sahip olmayanlar silindi olanlar devam etti diyebilirsiniz ama sahip olan ilk canlının neden sahip olduğunu merak ediyorum ben de.
141 görüntülenme
©2010-2026 Evrim Ağacı