Blender üzerinde animasyon yapan birisi olarak ben de bu soru hakkında çok düşündüm. Kendimce vardığım kanı şu, yapay zekanın gelişimi ile bir çok şeyin yapılması hızlanmış olsa da temel olarak oluşturulan animasyonun veya oluşturulacak olan modellerin insanlar için olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden dolayı yapay zeka elementleri her ne kadar çok iyi yardımcıları olsa da uzun bir süre için asla insanlar denetçiliğini kaybetmeyecektir.
Yapay zeka duyguları taklit edebiliyor da olsa halen daha insan gibi empati yapamıyorlar. Empati yapabiliyormuş gibi davranıyorlar, şahsen başta ChatGPT olmak üzere bazı yapay zekalara Blender da kod yazdırıyorum. Bazen yazdırdığı kodu baz alarak kendi kodlarımı yazıyorum.
Açıkçası bundan tereddüt ediyorum, bir taraftan saatlerce sürecek olan iş dakikalara iniyor. Bir taraftan yapmak için koca bir ekibin lazım olduğu iş bir insan denetçi tarafından yapay zekaların desteğiyle yapılabiliyor. Bu anlamda yapay zeka bizim için düşman mı dost mu halen daha net bir karar verebilmiş değilim. Ama ulaştığım nihai sonuç bu sektörde var olmak isteyen birisinin kesinlikle yapay zeka elementlerine hakim birisi olması gerekmektedir. Biz işimizi yapalım öğrenelim ancak yapay zekadan ne gibi fayda sağlayabileceğimizin de farkında olalım. Kendimizde kod yazalım ama kodları geliştirmekte yapay zekadan yardım almaya da hazır olalım. Yapay zekaya ne işimiz alacak bir düşman gibi bakalım ne de tüm işimizi bizim yerimize yapacak bir dost gibi bakalım. Yapay zekaya işimizde bize yardımcı olacak bize zaman tasarrufu yapmamızda fayda sağlayacak bir araç olarak bakalım.