Paylaşım Yap

Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!

Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!
5 dakika
19,753

Evrim Ağacı olarak, sizler için ürettiğimiz içeriğimizle etkileşimlerinizi zenginleştirecek araçlar geliştirmeye devam ediyoruz! Amacımız, Evrim Ağacı'nı sadece spesifik içerikleri okuduğunuz bir araç olmanın ötesine geçirip, kendi gelişim sürecinizi takip edebileceğiniz, bu süreçte kendinize notlar alabileceğiniz ve aldığınız notları dostlarınızla paylaşabileceğiniz, böylece daha verimli bir eğitim ortamını hep birlikte pekiştirdiğimiz bir ekosistem haline getirmek. Bunun için de, tam bu amaca uygun araçlar gerekiyor. Bizler, gece gündüz demeden çalışarak, bunları üretmeyi sürdürüyoruz.

Geçmiş Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Yeni ürettiğimiz ve bütün içeriklerimiz içerisinden, alt menüden erişebileceğiniz Geçmiş tuşu, size üç önemli özelliği sunuyor: o anda içerisinde bulunduğunuz yazıdaki geçmişiniz (Yazı Geçmişi), Evrim Ağacı'ndaki bütün içeriklerdeki geçmişiniz (Okuma Geçmişi) ve belki de hepsinden önemlisi, Notlarım menüsü! Bunları tek tek tanıyalım:

Geçmiş Tuşu
Geçmiş Tuşu

Yazı Geçmişi

Alt menüden Geçmiş tuşuna basarak erişebileceğiniz Geçmiş menümüzün içindeki ilk sekmemiz, Yazı Geçmişi altmenüsü. Burada, o anda içinde bulunduğunuz ve okumakta olduğunuz yazı ile olan bütün etkileşim geçmişinizi görmeniz mümkün. Bu etkileşimler, 2 şekilde oluyor: Evrim Ağacı olarak bizim otomatik olarak algıladığımız etkileşimler (örneğin yazıyı görüntülediğiniz her seferde veya tam olarak okuyup bitirdiğinizi düşündüğümüzde) ve sizin yazı ile bizzat etkileşime geçerek tetiklediğiniz değişimler (örneğin yazıyı beğenmek veya Duygu Paneli'ni kullanarak geri bildirimde bulunmak gibi).

Tüm Reklamları Kapat

Bu sekma altında görebileceğiniz yeni etkileşim araçlarımız arasında şunlar bulunuyor:

  • Okudum: Yazıyı okuduysanız, bunu işaretleyerek sisteme bildirebilirsiniz. Böylece okunan yazılarınız arasına içinde bulunduğunuz yazı da katılacaktır.
  • Sonra Oku: Eğer yazıyı sonradan okumak isterseniz, bu tuşa tıklayarak yazıyı kaydedebilirsiniz. Bunları, profil menünüz altında, Sonra Okuyacaklarım sekmesinde bulabilirsiniz.
  • Not Ekle: Yeni araçlarımızdan birisi olan Not Ekle tuşunu kullanarak, içinde bulunduğunuz yazı üzerine notlar alabilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi, yazının ilerleyen kısımlarında mevcut.
  • Kaldığım Yeri İşaretle: Normalde Evrim Ağacı otomatik olarak yazı içerisinde kaldığınız yeri işaretlemektedir. Ancak siz, daha spesifik bir yeri işaretlemek isterseniz, bu tuşa basarak kaldığınız yerin hatırlanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece o yazıya geri döndüğünüzde, kaldığınız yerden okumaya devam edebilirsiniz.
  • Göz Attım: Eğer yazıyı okumadıysanız ve okumaya vaktiniz yoksa ama sadece göz attığınızı belirtmek istiyorsanız, bu tuşu kullanabilirsiniz.

Burada, bu menümüzü tamamlayan yeni bir aracı daha sunmak isteriz: Okundu Olarak İşaretle tuşu! Artık her yazımızın sonunda bulunan bu tuşa basarak, otomatik sistemimiz yazıyı okuduğunuzu doğru bir şekilde anlamazsa, bu sistemin üzerine yazarak, yazımızı okuduğunuzu sisteme kaydedebilirsiniz. Böylece Evrim Ağacı'nda toplamda kaç içerik okuduğunuzu takip edebilir, ilerleyen dönemde bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bu da bizi ikinci sekmemize getiriyor.

Okuma Geçmişi

Bu sekmemiz, sadece içinde bulunduğunuz yazıdaki değil, tüm Evrim Ağacı yazılarındaki geçmişinizi gösteriyor. Hangi yazıları okuduğunuz, hangilerini görüntülediğiniz, hangi yazılarda ne kadar ilerlediğiniz gibi detayları burada bulabilirsiniz. Dilerseniz, daha önceden okumakta olduğunuz bir yazıya tek tıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada, sekmenin en üstünde, Evrim Ağacı'nda bugüne kadar kaç adet yazı okuduğunuzu da görebilirsiniz!

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca hem otomatik hem de sizin elle girdiğiniz etkileşimlerin hepsini silmeniz de mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken, ilgili etkileşimin üzerine gelip, yanında çıkan çarpı tuşuna tıklamak.

Notlarım

Bu güncellemeyle gelen en önemli geliştirmelerden birisi, Notlarım menüsü. Burada, hem içinde bulunduğunuz yazıda aldığınız notları, hem de diğer yazılarda aldığınız notları bulmanız mümkün.

Not almak için yapmanız gereken çok basit! İster ana kapak görselinin hemen altındaki "Notlarım" tuşuna, isterseniz de alt menüdeki Seçenekler altındaki "Notlarım" tuşuna basarak Notlar sekmesine gidebilir ve yeni bir not oluşturabilirsiniz.

Bir not oluşturduktan sonra, notunuzun yer aldığı dijital postitin rengini değiştirebileceğinizi de lütfen unutmayın!

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Notlarımın renklerini değiştirme seçeneği.
Notlarımın renklerini değiştirme seçeneği.

Elbette, isterseniz notlarınızı sonradan silebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Ancak daha da heyecan verici olan şu: Doğrudan yazı içerisinden bir kısmı işaretleyerek not almanız da mümkün! Tek yapmanız gereken, mobil cihazlarda parmağınızla uzun süre basıp not almak istediğiniz kısmı seçtikten, masaüstü ve laptop cihazlarda ise mouse kullanarak istediğiniz kısmı taradıktan sonra, çıkan seçeneklerde kalem işaretine tıklayarak notunuzu almak!

Bunu yaptığınızda, işaretlediğiniz kısmın tırnak içerisinde notlarınıza geldiğini göreceksiniz. Sonrasında ek bir şeyler yazmak isterseniz, devamına yazabilirsiniz ve notunuzu kaydedebilirsiniz:

Filtreleme Seçenekleri

Yazı Geçmişi ve Okuma Geçmişi sekmelerimizde, hangi etkileşimleri görmek istiyorsanız ona göre filtreleme yapmanız mümkün! Bunun için tek yapmanız gereken, "Bu yazıdaki hareketlerin" başlığının yanında bulunan filtre işaretine tıklamak.

Sonrasında, çıkan filtre seçeneklerinden istediklerinizi seçip, "Listele" tuşuna basarak, sadece onları görüntüleyebilirsiniz:

Otomatik Araçları Her Zaman Kapatabilirsiniz!

Tüm bunların çalışabilmesi için, Evrim Ağacı üyelik girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer Evrim Ağacı üyeliğiniz yoksa, buraya tıklayarak ücretsiz bir üyelik oluşturabilirsiniz. Kullandığınız bütün cihazlarda (mobil, tablet, masaüstü, vs.) giriş yaptığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz; aksi takdirde okuduğunuz bir yazı doğru kaydedilmeyebilir. Evrim Ağacı üyeliğinin diğer avantajlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer Evrim Ağacı'nda okuduğunuz içeriklerin ve yazıyla etkileşimlerinizin otomatik olarak kaydedilmesini istemiyorsanız, Site Ayaları altından bunu kolayca kapatabilirsiniz. Bunun için, aşağıdaki görselde "Bu yazıdaki hareketlerin" başlığının yanındaki ufak çark işaretine de tıklayabilirsiniz.

Sizler için, her geçen gün daha da etkili ve eğlenceli araçlar üretip, Evrim Ağacı'ndaki aydınlanma serüveninize yardımcı olacak özellikler geliştirmeye devam edeceğiz.

Keyifli okumalar.

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
779
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 59
  • Muhteşem! 22
  • İnanılmaz 11
  • Umut Verici! 7
  • Merak Uyandırıcı! 6
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 5
  • Bilim Budur! 4
  • Güldürdü 1
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 27/04/2024 10:25:17 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/10017

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Balıkçılık
Doğa Yasası
Güve
Mit
Gen İfadesi
Bilim İnsanları
Samanyolu Galaksisi
Uzay
Evren
Ergen
Karar Verme
Teyit
Balina
Genetik
Enerji
Beslenme Bilimi
Sivrisinek
Su
Kök Hücre
Kelebek
Skeptisizm
Büyük
Yaşlılık
Carl Sagan
Kişilik
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
E. Ağacı. Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!. (23 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 27 Nisan 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/10017
Ağacı, E. (2021, January 23). Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!. Evrim Ağacı. Retrieved April 27, 2024. from https://evrimagaci.org/s/10017
E. Ağacı. “Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, 23 Jan. 2021, https://evrimagaci.org/s/10017.
Ağacı, Evrim. “Evrim Ağacı Yazılarında Notlar Alın, Sitedeki Okuma Geçmişinizi Görün, Her Yazıdaki İlerleme Geçmişinizi Kontrol Edin!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, January 23, 2021. https://evrimagaci.org/s/10017.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close