Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!

Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!
3 dakika
2,401
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı olarak 2010'dan beri Türkiye'de bilim iletişimini yeşertme ve geliştirme konusunda aktif bir çaba sarf etmekteyiz. Bu süreçte yazarlarımızın daha etkili iletişim kurabilmesi için çok sayıda yazı aracı geliştirdik ve bunları kesintisiz bir şekilde Evrim Ağacı ekosistemine entegre ettik.

Şimdi, bu araçları daha fazla kişiye ulaştırmak ve Evrim Ağacı ekosisteminde daha fazla entelektüel görüşe, perspektife ve fikre yer vermek istiyoruz.

Tüm Reklamları Kapat

Bu nedenle, Evrim Ağacı yazım araçlarını popüler bilim makalesi yazarlarımızın ötesine de açarak, herkesin kendi Evrim Ağacı profili üzerinden blog yazılarını yayınlayabileceği Evrim Ağacı Blog sistemini hayata geçirdik! Bir örneği buradan, bir diğer örneği buradan okuyabilirsiniz.

İlk blog yazınızı yayınlamak için buraya tıklayın.

Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı anasayfası üzerinden blog yazmaya başlayabilirsiniz. Anasayfanızda en üstte çıkan paylaşım aracından "yaz" seçeneğini tıklamanız ve ardından "blog" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
Evrim Ağacı anasayfası üzerinden blog yazmaya başlayabilirsiniz. Anasayfanızda en üstte çıkan paylaşım aracından "yaz" seçeneğini tıklamanız ve ardından "blog" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Evrim Ağacı'nın entelektüel ve öz denetimli bir bilimsel sosyal medya platformuna evriminde önemli bir basamak olarak gördüğümüz bu platform, blog içeriklerinizi editör denetiminden geçmeksizin yayınlayabileceğiniz, Evrim Ağacı'ndaki ve diğer sosyal medya araçları üzerindeki takipçilerinizle paylaşabileceğiniz ve Evrim Ağacı yazarları için geliştirdiğimiz araçların tamamına tamamen ücretsiz olarak erişebileceğiniz (bir kısmı henüz beta aşamasındadır ve üretim süreci devam etmektedir) bir platformdur.

Diğer Evrim Ağacı içeriklerimizin aksine, blog içeriklerinin doğası gereği editöryal denetimin olmayışı, elbette blog içeriklerin doğruluğunu garanti edemeyeceğimiz anlamına geliyor. Bu nedenle, her blog yazısında bu tür bir uyarı göreceksiniz:

Evrim Ağacı Blog, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Her Evrim Ağacı üyesi, Evrim Ağacı Blog üzerinden kendi köşe yazılarını, denemelerini ve makalelerini özgürce yayınlayabilir. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, Evrim Ağacı Blog üzerinden yayınlanan blog yazılarının içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan blog yazılarını herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz bilgiler içeren blog yazılarını, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha isabetli ve bilimsel değeri yüksek blog yazılarını kendiniz kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bu durumun yaratabileceği problemleri dengelemek adına aldığımız bir önlem, üretilen yeni blog içeriklerinin Evrim Ağacı genelinde veya sosyal medya platformlarında otomatik olarak ilân edilmeyecek olması; ancak yönetim ekibi tarafından kürasyon yoluyla sergilenecek olmasıdır. Yani yeni yayınladığınız blog içeriklerinden sadece Evrim Ağacı üzerindeki takipçileriniz ve bu yazınızı kendi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanız hâlinde görecek kişiler haberdar olacaktır.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Bir diğer deyişle, Evrim Ağacı kullanıcılarının tüm blog yazılarını topluca görebileceğiniz bir araç bulunmamaktadır. Her kullanıcının blog yazıları (eğer varsa), profillerindeki blog sekmesinden görülebilmektedir:

Bir kullanıcının blog yazısı olmaması hâlinde, profilinde de blog sekmesi gözükmeyecektir.
Bir kullanıcının blog yazısı olmaması hâlinde, profilinde de blog sekmesi gözükmeyecektir.

Buna karşılık, yönetim ekibinin Evrim Ağacı'na değer kattığını düşündüğü blog içerikleri özel olarak işaretlenecek ve site genelindeki akışlara otomatik olarak düşecek; bunlar arasından en değerli bulunanları yönetim ekibi tarafından fark edilmeleri hâlinde sosyal medya platformlarımızdan da paylaşılacaktır.

Yeni platformumuzun Türkiye'deki entelektüel fikir alışverişine olumlu bir katkı yapacağını umuyoruz. Sizlerden gelecek yapıcı geri bildirimler ışığında bu platformumuzu da diğer tüm platformlarımız gibi faydalı bir yönde geliştirmeye çalışacağız.

İlk blog yazınızı yayınlamak için buraya tıklayın.

Keyifli paylaşımlar!

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
31
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 12
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 3
  • Umut Verici! 3
  • Muhteşem! 0
  • Bilim Budur! 0
  • Güldürdü 0
  • İnanılmaz 0
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 16/04/2024 16:09:45 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/11598

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Tüm Reklamları Kapat
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Coğrafya
Ses
Parazit
Isı
Doğum
Zihin
Doğa Yasası
Astrofizik
Kişilik
Kuvvet
Yatay Gen Transferi
Böcek
Onkoloji
Hidrotermal Baca
Evrimsel Psikoloji
Köpekbalığı
Teleskop
Geometri
Kedigiller
Kuyruk
İspat
Uçma
Albert Einstein
Entomoloji
Öğrenme Alanı
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
E. Ağacı. Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!. (27 Mart 2022). Alındığı Tarih: 16 Nisan 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/11598
Ağacı, E. (2022, March 27). Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!. Evrim Ağacı. Retrieved April 16, 2024. from https://evrimagaci.org/s/11598
E. Ağacı. “Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, 27 Mar. 2022, https://evrimagaci.org/s/11598.
Ağacı, Evrim. “Evrim Ağacı Blog Platformu Yayında!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, March 27, 2022. https://evrimagaci.org/s/11598.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close