Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
4

Dinleyerek bir şeyleri öğrenememin sebebi ne olabilir?

Matematikten hiçbir şekilde hiçbir şey anlamıyorum, dinleyerek hiçbir şey ogrenemiyorum. Ben dinlediğim cümleyi çözmeye çalışana kadar karşıdaki kişi anlatmaya devam ediyor. Ben ancak deneyimleyerek, yaparak, sorarak öğrenebiliyorum. Bu sorun neyse ya artık adını koymak y da çözmek gerekiyor ama bir türlü sonuclanmiyor. Kafayı yemek üzereyim yardim
319 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Yakup Burak Sarıarslan
Bağımsız Araştırmacı

[1]Öncelikle her bireyin öğrenme yetisi farklı olarak işler bazılarımız görerek bazılarımız duyarak bazı bireylerse yaşayarak veya hayal edip bir nesne, olay ile bağdaştırarak öğrenir.

Genelde okullarda herkese hitap etmesi açısından klasik ders işleme yöntemi kullanılır fakat siz bu yöntem ile anlayamıyorsanız merak etmeyin sizde hiçbir problem yok sadece çalışma şeklinizi değiştirmeniz gerekir.

Anlattıklarınıza göre size en uygun çalışma biçimi Özel ders almak olabilir bire bir eğitimde eğitmen ile baş başa olduğunuz için akranlarınıza olan sosyal anksiyeteniz tetiklenmeyecek (eğer var ise) ve eğitmenle dilediğiniz gibi konuyu çalışabilirsiniz. bir konuyu tek seferde öğrenmeniz gerekmez, gerekirse birkaç ders alarak konuyu tam manasıyla öğrenip, pekiştirerek süreci ilerletebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Eğerki maddi durumlar nedeniyle Özel ders alacak bir durumunuz yoksa okulunuz, eğitim kurumunuzdaki önce ilgili öğretmen ile bu konuyu konuşup, eğer bir çözüm bulamazsanız idareciniz ile paylaşın, eminim ki size uygun olan çözümü sunacaklardır.

Ayrıca kurumunuzda var ise Rehberlik servisi ilede gönül rahatlığı ile görüşebilir ve hatta kendinize uygun bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Z Kişi
Z Kişi
9K UP
Biraz bilgiliyim

Öncelikle matematik daima üzerine düşülmesi gereken bir ders yani matematiği dinleyerek öğrenmeniz pek de gerçekçi değil. Dediğiniz gibi deneyimleyerek, yaparak öğrenebilirsiniz. Ancak öğrenirken de mutlaka arayı açmamalı ve devam etmelisiniz. Başta matematik ile başladım o yüzden matematikle ilgili birkaç yazı önereyim.[1][2] Dinleyerek neredeyse çoğu derste başarılı olamayabilirsiniz bu birazda insanın öğreniş tarzına ve zamanına göre değişiklik gösterebilir. Sana tavsiyem arayı sakın açma mutlaka soru çöz. Özellikle matematik yapmalısın.(eğer sayısal bir bölüm istemiyorsan o senin tercihin tabiki) Fen bilimlerinde sana çok yardımı dokunacaktır. Ders çalışmayı sıkıcı hale getirmemeye özen göster Bunu uygulamalı yap, üç boyutlu canlandırmasını yap. Ve kendini fazla sıkma. Bu işi eskiden beri yapmış olduğunu düşün ve rahat bir kafayla bu işe başla. Çalışma saatlerini zaman içerisinde arttırmaya odaklan. Eğer maddi imkanın olursa özel ders almanı tavsiye ederim. Dershanelere pek güvenmiyorum o yüzden onlar hakkında tavsiye vermeyeceğim. Diyeceklerim bu kadardı iyi çalışmalar dilerim.

Kaynaklar

  1. B. Barış. Matematik Bilmek Neden Önemli?. (13 Ekim 2022). Alındığı Tarih: 7 Mayıs 2023. Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
  2. E. Ağacı. Matematik Kaygısı Nedir? Çocuklarımızın Matematik Kaygısını Nasıl En Aza İndirebiliriz?. (13 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 7 Mayıs 2023. Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close