Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
4

Daha Keskin Yüz Hatları İçin Bizim Yapabileceğimiz Bir şeyler Var Mıdır?

Daha keskin görünen yüz hatları için yapılabilecek egzersiz olsun başka bir şey olsun cerrahi müdehale yapılmasına gerek olmadan yapılabilecek şeyler var mıdır?
987 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Kardelen Gözüküçük
Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibiyim

Beslenme şekli değişikliği, yüz masajı ve yogası gibi yöntemler yüz hatlarınızı keskinleştirmenize yardımcı olabilir.

• Bazı gıdalara karşı alerji veya intoleransınız olabilir. Bunu farketmekle başlayabilirsiniz. Genelde gluten ve şekerli gıdalar bazı insanların yüzlerini daha şişkin gösterir. Bunları azalttığınızda veya tamamen kestiğinizde farkı görebilirsiniz.

• Yüz yogası veya yüze yapılan masaj hareketleri yüzünüzün zamanla istediğiniz şekilde oturmasını bir yere kadar sağlayacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

• Sakız çiğneyerek çene kaslarınızı çalıştırmak da çene çizginizi belirginleştirebilir.

Bu konu hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Yüz yogası bir yere kadar etkili fakat yüz hatlarının keskinleşmesinde asıl etkili olan faktör beslenme şekli benim için. Benim gluten ve laktoz intoleransım var, fakat glutene laktoz kadar dikkat etmiyorum. Ancak bazen gluteni de kestiğimde birkaç gün içerisinde büyük bir fark görüyorum kendimde, özellikle de yüz hatlarımın belirginliğinde. Bunun yanı sıra amacınız yüz hatlarınızı belirginleştirmek ise bol su içip, şekeri kesip (en azından azaltıp) doğal besinlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Kaynaklar

  1. J. Jones. What Exactly Is Gluten? Here's Everything You Need To Know. (7 Mayıs 2023). Alındığı Tarih: 10 Mayıs 2024. Alındığı Yer: heathline | Arşiv Bağlantısı
  2. A. J. Walter, et al. Association Of Facial Exercise With The Appearance Of Aging. Alındığı Tarih: 10 Mayıs 2024. Alındığı Yer: jamanetwork | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Zeynep Ada Coşkun
Araştırdım

Yüz egzersizleri yapmanınız daha keskin bir yüz hatları için etkili olabilir

Yüz yogası nedir ? Yüz yogası ne işe yarar ?

En basit ifadesiyle, yüzü daha genç gösterir. Yaşlanma belirtilerini erteler. Sarkma ve kırışıklıkları önler. Cilt daha sıkı, gergin ve sağlıklı görünür. Yüz yogasını düzenli ve doğru yaparsanız gerçekten de yüzünüzün daha şekilli ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Yüz yogası işe yarıyor mu sorusunun cevabı için yüz yogası tekniklerini 1 ay boyunca düzenli uygulamanız yeterli. Bu şekilde yüz yogası öncesi ve sonrası sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz. Bir ayda bile cildinizdeki değişimi net olarak fark edeceğinizi söyleyebiliriz.

Yüz yogasının yararları?

Yüz yogası hareketleri sadece cildinizi gençleştirmekle kalmaz. Yüz yogası gerginliği azaltarak rahatlamanıza yardımcı olur.

Yüz yogasında yer alan hareketler lenfatik sisteminizi yani kan dolaşımını harekete geçirdiği için ciltteki ödemi atar. Şişlikleri giderir. Göz altındaki mor halkalardan sizi kurtarır.

Tüm Reklamları Kapat

Kasları sıkılaştırdığı için birçok kadının baş belası gıdı oluşumunu azaltır. Özetle: Daha parlak daha sağlıklı ve daha genç bir cildiniz olmasına yardımcı olur.

Yüz yogasının zararları

Yüz yogası yapanlar da daha iyi bilir ki, cildinize bu şekilde masaj yapmanın hiçbir şekilde zararı yok. Yüz kaslarını çalıştırma konusunda oldukça etkili ve cildi kesinlikle düzenli olarak yapıldığında daha genç gösteriyor. Önemli olan tek şey ise sert hareketlerden kaçınmak.

Yüz yogası nasıl yapılır ? Yüz yogası işe yarıyor mu?

Yüz yogasında birkaç püf noktası var. Bunları bilmek önemli. Hem beklentilerinizi buna göre şekillendirirsiniz, hem de bu konudaki bilincinizi artırırsınız. Hareketlere geçmeden önce bunları belirtelim:

- Bir hareketi yaparken yüzün diğer tarafı kırışmamalı. Bu çok önemli. Bu yüzden elinize bir ayna alın ve bütün hareketleri ayna karşısında yapın. Yaptığınız hareket esnasında yüzünüzün başka bir yerinde çizgi oluşmamasına dikkat edin.

- Kırışıklıkların düzelme süresi kişiye göre değişir. Metabolizması hızlı ve düzenli çalışan insanların ciltlerinde üç hafta içerisinde iyileşme görülebilir. Metabolizması ağır çalışanlarda ise bu süre uzayabilir.

- Toparlanması en zor bölge göz çevresidir, çünkü buradaki kaslar zayıftır. Hareketleri en az altı ay yapmanız lazım. Çok hassas bir bölge.

- Sağlıklı beslenme ve su içmek yüz yogasını elbette destekler. Tükettiğiniz gıdalara dikkat edin.

- Erkek ve kadın herkes yüz yogasını yapabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yüz yogası teknikleri - En etkili yüz yogası hareketleri

Kaş ortası çizgileri için: Sol elinizin orta parmağını kaşlarınızın ortasına hafifçe bastırın. Diğer elinizin orta parmağıyla aynı hizada alnınızın üst kısmına hafifçe bastırın. Sol elinizle kaş ortasından yukarı, diğer elinizle saç köküne yukarı doğru masaj yapın. İki elinizi kullanarak hareketi birkaç defa tekrar edin.

Kaz ayakları için: Gözleri tamamen açın. Başparmağınızı gözün kenarına, kaz ayakları dediğimiz bölgenin üstüne koyun. Karşıya bakın. Hareketi sabah ve akşam yapın.

Tüm Reklamları Kapat

Düşük kaşlar için: Ellerinizi kaşlarınızın üstüne koyun ve kaşları kırıştırmadan yukarı doğru tutun. Elleri sıkıca kaşlara yapıştırın. Ardından kaşlarınızı çatın. Bu hareketi en az 3 defa tekrar edin.

Dudak üstü çizgileri için: Dudak üst çizgileri, burun kenarındaki çizgiler, alt yanak ve boyun çizgileri için kalemli egzersiz. Bir kurşun kalem alın ve dudağınızın arasında yuvarlayın. Kalemi öne arkaya doğru hareket ettirin, bu sırada yüzünüzde başka bir yerin kırışmamasına özen gösterin. Alt yanak kaslarının sertleştiğini göreceksiniz. Bilgisayar başında kolaylıkla yapabileceğiniz bir hareket.

Ağız kenarı çizgileri için: Balonu ilk hafta bir elma kadar şişirin. İkinci hafta greyfurt kadar şişirebilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız üçüncü hafta karpuz kadar şişirebilirsiniz. Balon hareketiyle hem yüz kaslarını çalıştırmış olacak, hem de ağız kenarı çizgilerinize iyi gelecek. En az 3 defa tekrar edin. Hareket bittikten sonra bir dakika konuşmayın.

Gıdı ve alt yanak sarkmaları için: Dudaklarınızın arasına bir kaşık alın. Alt dudağı, çeneyi öne doğru çıkarın ve yukarı bakın. Alt yanak kasları, çene, boyun kasları, gıdı tümünün gerildiğini göreceksiniz. Kas gerilince çalıştığınız bölgenin kısaldığını ve alt yanaktaki sarkmaların sıkılaştığını göreceksiniz. Prensip kasları kısaltmak.

Tüm Reklamları Kapat

Yanak sarkması için yüz hareketleri: Bir aynanın karşısına geçin ve 10 saniye boyunca abartılı şekilde gülümseyin, ardından dinlenin ve 5 kere aynı hareketi tekrarlayın. Sonra yanaklarınızı balon şişirir gibi hava ile doldurun. 10 saniye öyle bekleyin, rahatlayın ve aynı hareketi 5 kez tekrarlayın.

Yanaklarımızdaki kaslar bir yere gitmez, bu yüzden her zaman onları canlandırıp sarkmayı düzeltebiliriz. Bu yöntemi deneyin.

Yüz yogası haftada kaç gün yapılır?

Yüz yogası öncesi ve sonrası sonuçlarını gözle görülür şekilde fark etmek için öncelikle şunu unutmamak gerekir ki; düzenli yapılmayan hiçbir şey işe yaramaz. Yüz yogası rutininizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sabah ya da akşam rahat ve stressiz olduğunuz 30 dakikalık bir zaman dilimini bu işe ayırmanız iyi olur.

Haftada minimum 3 gün, maksimum 5 gün yüz yogası yapabilirsiniz. Haftanın 7 günü yüz yogası yapmayın. 1-2 gün mutlaka yüz kaslarınızı dinlendirmeniz öneriliyor.

Yüz yogasını daha etkili hale getirmek için Gua Sha taşı ve Face Roller ile destekleyebilirsiniz.

Gua Sha Taşıyla Yüz Masajı : Eski Çinde ortaya çıkan Gua Sha taşları günümüzde oldukça popüler bir yüz masaj tekniğidir. Bu taşların amacı belirli teknikler kullanarak yüzünüze botoks etkisi yaratmaktır. Vücuttaki kan akışını hızlandırdığı için anti-aging özelliği de vardır. Düzenli kullanımda ince çizgiler kaybolur. Yüzdeki şişlikleri dengeler. Totalde 4 farklı renkten oluşur.Bunlar yeşim taşı, pembe kuvars ve ametist.

- Yeşim taşı: Negatif enerjinin vücutta atılmasını sağlar.Stresi azaltır.Sinir sistemini güçlendir. Karma cilt tipine sahip kişiler için uygundur. (AURELIA GENEVE JADE COMB GUA SHA)

- Pembe kuvars taşı : Sevgi ve aşkı simgeler. Hassas cilt yapısına sahip kişiler için uygundur.Cilt dokusunu güçlendirme ve düzeltme özelliği vardır. Sedef hastalığı olan kişiler bu taşı kullanabilir. (AURELIA GENEVE ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL – HEART)

- Ametist taşı : Etki açısından en güçlü taşlardan biridir.Negatif enerji yüklü bir taş olduğundan pozitif enerjiyi çeker. Yağlı ciltler öncelikli olmak üzere her cilt tipine sahip kişiler tarafından kullanılabilir. (AURELIA GENEVE AMETHYST GUA SHA CRYSTAL – HEART)

Tüm Reklamları Kapat

- Metalik taş : Metal olduğu içi ısınmaz, hep soğuk olur. Bu yüzden de daha çok rahatlatır. (AURELIA GENEVE STAINLESS STEEL GUA SHA)

Face Roller :

- Enerjiyi temizleme etkilerinin yanı sıra cilde yararları da oldukça fazladır. Yüzünüzdeki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur. Kan akışının hızlanmasını sağlar. Eğer yeşim taşınızın etkisini attırmak istiyorsanız buzdolabında bekletip uyguladığınızda kılcal damarları küçülterek gözaltı morluklarının azalmasını sağlar.

- AURELIA GENEVE FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER : Rollerın altıgen Y dizaynının yoğurma masaj etkisi yüzdeki kan dolaşımını artırır. (AURELIA GENEVE FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER)

- AURELIA GENEVE FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER : Bu roller, genç bir görünüm için cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olur. Altıgen rollerı cildinizin her tarafında yuvarlayarak gezdirdiğinizde kan dolaşımını destekler. (AURELIA GENEVE FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER)[1][1]

Kaynaklar

  1. G. Feuerstein. (2011). Yoga Für Dummies. ISBN: 9783527707065. Yayınevi: John Wiley & Sons.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mustafa Mergen
Mustafa Mergen
2,650 UP
Öğrenciyim

(Önceden bu konuyla ilgili bilgiye sahip değildim şuanda birkaç şey öğrendim ve sizin le paylaşmak istedim)

*Günde iki ya da üç kez sakız çiğneyin. Bu, çene hattınızı ufak egzersizler eşliğinde ç[1]alıştırmanıza yardımcı olacaktır.

*Yüz masajı ,Yüz yogası

Tüm Reklamları Kapat

*Genel egzersiz adımları şu şekilde

1. Ağzınızı kapatarak ve çenenizi öne doğru iterek başlayın.

2. Ardından, çenenizi boynunuza doğru indirin ve ardından çenenizi olabildiğince yukarı kaldırın. Cildin gerildiğini ve kasıldığını hissedebilmelisiniz, bu da kasların kasıldığı anlamına gelir.

*Bir başka yöntemse şu

Tüm Reklamları Kapat

1. Ağzınızı açın ve “o” ve ardından “e” deyin.

2. Dişlerinizi dudaklarınızla kapatmaya çalışın.

3. 10 kez tekrarlayın.

Kaynaklar

  1. Habertürk. Keskin Yüz Hatları Için 5 Ipucu. (1 Mart 2016). Alındığı Tarih: 13 Mayıs 2024. Alındığı Yer: Habertürk | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Wolfgang Chesterfield
Konu Hakkında Bilgiliyim

Yüz egzersizleri yapın

Öncelikle yüzünüze beş dakika boyunca sıcak (ama çok sıcak olmayan) bir ıslak bez koyun. Bu kaslarınızı gevşetecek ve cildinizi yumuşatacak.

Ardından aynada kendinizle tam göz teması kurarken ağzınızı genişçe açın ve beş sesli harfi

Tüm Reklamları Kapat

(A, E, O, U, I), boynunuzu esnetirken yapabileceğiniz en abartılı şekilde söyleyin.

Bu egzersiz size biraz çılgınca geçebilir. Ancak her gün düzenli olarak yaptığınızda gözle görülür bir fark elde etmenizi sağlayacak.

Mewing yapmayı deneyebilirsiniz. Oldukça basit ama etkili bir yüz egzersizidir. Dilinizi damağınıza yapıştırıp damağınızı yukarıya doğru itmelisiniz. Bu egzersizi zaman sınırlamalı yapmamalı , boş kaldığınız anlarda sürekli olarak tekrarlamalısınız.

Sakız çiğnemek çene kaslarımızı çalıştıran bir diğer yöntem ancak şekerli sakızları tercih etmemelisiniz. Falım sakız ile başlayıp çeneniz güçlendiğinde damla sakızına geçebilirsiniz. Falım marka sakızlar diğer sakızlara göre sert yapılı ve çiğnemesi daha fazla güç istediğinden falım sakızlar çene kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

Çene masajı bu konuda işe yarayan bir diğer yöntemdir. Yüz masajı ve lenfatik drenaj cildin sıkılığını artırmaya yardımcı olabilir. Çene hattı için en basit teknik, işaret parmağınız ve orta parmağınızla kulaklarınızın etrafında “V” yapmak ve ardından işaret parmağınızı çene çizginizin alt kısmı boyunca; orta parmağınızla üst kısımda buluşana dek baskı uygulamak. Cildinize sıkılaştırma özellikli bir krem uyguladıktan sonra bu masajı nazikçe ve 8-10 kez uygulayın. Daha yoğun bir deneyim için gua sha taşı veya jade roller da kullanabilirsiniz.

Cilt bakımı rutininize yeni şeyler ilave edin. Genellikle salisilik asit veya laktik asit içeren ürünler, cildinizin yenilenmesine yardımcı olur, gözeneklerinizi sıkılaştırır, cilt tonunu eşitler ve elastikiyetini artırır. Bu tarz ürünlerin içerisindeki aktif bileşenler kolajen üretimini uyararak cildinizin dolgun görünmesini sağlar. Sıkı ve sağlıklı bir cilt görünümü için yaşınıza ve cilt özelliklerinize uygun ürünlerden oluşan bir cilt bakım rutini oluşturun ve bunu gece-gündüz ayrı olmak üzere uygulayın.

Sakalınızı keskin bir hat oluşturmak için kullanabilirsiniz. Sakal, erkeklerin yüz şekli üzerinde direkt olarak etki sahibi. Bakımlı bir sakal veya kirli sakal, çene hattınızı herhangi bir yuvarlaklıktan uzaklaştırabilir ve istediğiniz keskin görünümü verebilir. Sakal uzunluğunuzu eşit tutmak için bu özelliğe sahip bir sakal düzeltici kullanın. Çenenizi daha belirgin kılmak için ise çene ve boyun kısmındaki sakalınızı bir milimetre veya biraz daha kısa kesin.

Kaynaklar

  1. Yasemin. Belirgin Yüz Hatlarına Nasıl Sahip Oluruz? Keskin Yüz Hatları Için Öneriler. Alındığı Tarih: 12 Mayıs 2024. Alındığı Yer: Yasemin | Arşiv Bağlantısı
  2. Habertürk. Keskin Yüz Hatları Için 5 Ipucu. Alındığı Tarih: 12 Mayıs 2024. Alındığı Yer: Habertürk | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close