Öncelikle yeni bir canlı formundan bahsederken ele aldığımız uzunluğa göz atalım. Erişemedigimiz bir küçüklükten bahsediyoruz burada. Yani atomları oluşturan atom altı parçacıklardan ve onları da oluşturan kuarkdan bahsediyorsak bize benzer bir yapıya sahip olmalarını beklememeliyiz. Çünkü dünyada canlı olarak adlandırdığımız alem C,H,F,O,N Başta olmak üzere atomlarin oluşturduğu bilesiklerden oluşan varlıklarız. Yani böyle bir boyutta bize benzer bir canlılığın olması ihtimal dahilinde dahi değildir.
Eğer bahsettiğimiz varlık çok küçük veya çok büyük boyutlarda bulunan ve düşünme yeteneğine ve koşullarına sahip ise bunu kanitlamamız veya çürütmemiz imkansıza yakındır.
Bertland RUSSELL'in de dediği gibi; "Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı."
Bu durumda olay sizin o çaydanlığa olan merakınıza kalmış. Bana kalırsa buna inanarak yaşamak bir hata olurdu. Ne de olsa dünyanın bir öküzün boynuzlarında olma ihtimalide bundan çok farklı değil.