Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular

Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular
9 dakika
972
Tüm Reklamları Kapat

Bu yazı bilimseverler arasında düzenlenecek buluşmalara dair bazı temel bilgiler, görev tanımları, kurallar, yönergeler ve sık sorulan soruları içermektedir. Evrim Ağacı bünyesinde bu tür bir bilim buluşması düzenleyecek olursanız, ister buluşmayı organize eden kişi olun ister sadece katılımcı olun, bu yazıyı tümüyle okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılacaksınız.

Evrim Ağacı Etkinlik Platformu Nedir?

Evrim Ağacı olarak Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan ve birçok alanda çalışan, eğitim gören ve farklı konulara ilgi duyan bilim tutkunlarını bir araya getirebilmek adına etkinliklerin açılabileceği bir Etkinlik Platformu kurmak istedik. Bu platformdan ister etkinlik açabilirsiniz, isterseniz de şehrinizde olan etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Geçmişten bugüne dek onlarca buluşmada yer alarak şunu söyleyebiliriz ki yüz yüze yapılan sohbetlerin zevki farklı olabildiği gibi, farklı mesleklerde yer alan kişilerin birbirlerine yardımcı olmaktadır. 

Tüm Reklamları Kapat

Eğer bugüne dek herhangi bir bilimsever buluşmasına katılmadıysanız, sizin de bir gün bu tarz bir etkinlikte yer almanızı dileriz.

Bilim Buluşmaları Hakkında Ek Bilgiler

Buluşma Yerleri ve Türleri

Kamp, piknik, kafe, bar, müze, sergi, kitap buluşması, doğa yürüyüşü, sosyal sorumluluk projesi, ev buluşması, sunum yapılabilecek bir mekân, atölye, teleskopla gözlem, vb. gibi nice etkinlik fikirleri bulunmaktadır; ancak herkesin birbiriyle etkileşimde olabileceği ve birbirini duyabileceği yerleri ve etkinlikleri seçmenizi öneririz. Etkinlik türüne göre de gerekli ekipmanlarınızı da önceden hazır etmenizi de öneririz.

Sorumluluklar

Genel Sorumluluklar

  1. Demokrasi: Buluşma tarihi, yeri ve saati konusunda toplumun çoğunluğuna uyulması (örneğin organizatör herkesle iletişim kurabilmesi için bir ortak WhatsApp grubu açılmalı, bu grup içerisinde mevcut ya da yeni buluşmaya dair herkesin fikri alınmalı)
  2. Çevreye Saygı: Temizliğe dikkat edilmesi (örneğin buluşma parkta yaşandıysa, ayrılırken çöplerinizi toplayınız ve/veya çöp kutusuna atınız)
  3. Ödeme Prensibi: Herkesin kendi hesabını kapatması (örneğin içkili bir mekandaysanız aldıklarınızı önden ödeyin ya da aranızdan biri hesabı tutsun)
  4. Gruba Saygı: Tütün ve/veya alkollü içecek tüketimi konusunda kullanmayanlarla mesafenin korunması ve aşırı tüketimden kaçınılması (örneğin parkta iseniz yanınızda çocuklar, evcil hayvanlar ve bu ürünleri kullanmayan bireyler olabilir)
  5. Bireye Saygı: İster fiziksel anlamda ister kullanılan iletişim araçlar yoluyla diğer katılımcıları taciz etmemek ve/veya rahatsızlık vermemek (özel hayatınız ve bir diğer katılımcıyla olan samimi görüşmeleriniz kimseyi ilgilendirmez, ancak buluşmalar çerçevesi içerisinde bir sorunun yaşanmasıyla organizatör sizi ek sebebe gerek duymaksızın çıkartabilir)
  6. Sağlık: Gerektirdiği durumlarda maske ve mesafe kurallarına uyulması.

Katılımcıların Sorumlulukları

  1. Saat: Aksi bir durum belirtilmediği sürece belirtilen saatte buluşmaya katılmanız önemle rica olunur.
  2. Çocuklar ve Hayvanlar: Eğer yanınızda evcil hayvanınızı ya da çocuğunuzu getirecekseniz, bu durumu organizatöre bildirin ve gidilecek yerin uygunluğunu kontrol edin.
  3. Ulaşım: Hem gidiş hem de dönüş konusunda ulaşımınızı iyi düşünün. Birilerinin sizi aracıyla evinize bırakması ya da kendi evinde o geceliğine ağırlaması her zaman mümkün olmayabilir.
  4. Takip: Buluşmada bir değişiklik olması durumunda yoldayken şarjınızın yetersiz olması ya da internetinizin olmaması durumunda "Ben geldim, kimse yoktu, değişikliğe dair haberim yoktu, bana kimse ulaşmadı." gibi sebepler sunarak organizatörü suçlayamazsınız.
  5. Otorite: Organizatörün bir ricası olduğunda lütfen söylediklerine uyunuz.

Organizatörün Sorumlulukları

  1. Baş Sorumlu: Etkinliği açan kişi olarak organizatör siz sayılacaksınız. Bir etkinliğin birden fazla organizatörü de olabilir.
  2. İletişim: Katılımcıların iletişim kurabilecekleri bir yöntem sunulmalıdır. Eğer WhatsApp, Telegram, Facebook Groups vb. iletişim araçlarından ortak bir grup kurulursa, mevcut buluşma haricinde gelecek buluşmaların da organizatörü olmanız gerektiği anlamına da gelmez. Gelecek buluşmalar toplu oyla karar verilebilir (Genel Sorumluluklar başlığı altındaki Demokrasi açıklamasındaki kastımız buydu).
  3. Katılım: Aksi bir durum olmadığı sürece düzenlediğiniz buluşmaya katılmalısınız. Eğer katılamayacaksanız, katılımcıların iletişim kurabilecekleri bir yöntem sunmalı ya da bir başka organizatör atamalısınız.
  4. İsimlendirme: Eğer üstte belirtilen iletişim araçlarının biriyle ortak bir grup kurulursa, grubun isminde resmiyet ve marka değeri açısından Evrim Ağacı yazılmamasını önemle rica ederiz. Evrim Ağacı yönetimi bizzat onaylanmamış ve düzenlenmeyen hiçbir etkinlikte Evrim Ağacı adı kullanılmamalıdır. Ayrıca lütfen yazının en altındaki UYARI başlığını okuyunuz.
  5. Değişiklik: Buluşmayla ilgili herhangi bir değişiklik olursa, organizatör olarak bunu katılımcılara bildirmelisiniz.
  6. Bildirim: Etkinliği en erken 2 hafta öncesinden, en geç 3 gün kala açmanız önerilir.
  7. Buluşma Noktası: Eğer bir mekân belirleyemediyseniz, herkesin rahatlıkla bir arada toplanabileceği bir buluşma noktası belirleyip katılımcıları yönlendirebilirsiniz. Buluşma noktasına saatinde varmanız ve en az 15 dakika beklemenizi öneririz (bazı katılımcılar sizden buluşma noktasına erken varabilir, siz yine de saatine varıp başkalarını bekleyiniz).
  8. Tarif: Herkes gidilecek yeri bilmeyebilir, bu nedenle ister siz ister katılımcılarınız ortak iletişim grubunuzdan yardımcı olabilecek konum veya kroki sunmalısınız.
  9. Rezervasyon: Eğer gidilecek mekân için önceden yer ayırt etmek gerekiyorsa, gelecek kişi sayısını öğrenip ona göre fazladan yer ayırt ediniz (ekstra misafirler de gelebilir diye).
  10. Fotoğraf: Buluşmaya dair en az 1 adet herkesi gösterecek şekilde net bir fotoğraf çekip, etkinlik sonrasında bizimle [email protected] adresinden paylaşabilirsiniz. Lütfen bu paylaşımdan önce herkesin rızasını almaya çalışınız. Paylaşılmak istemeyenler olursa, onların kadrajda olduğu ve olmadığı 2 fotoğraf çekip, paylaşılmak isteyenlerin olduğu fotoğrafı bize iletebilirsiniz.
  11. Etkileşim: Buluşma sırasında kalabalıklığa göre gruplaşmalar olabilir. Herkesin dikkatini çekip yer değiştirmelerini rica ediniz. Bunu siz de yapınız. Bu şekilde sirkülasyon sağlanarak herkes birbiriyle etkileşim kurabilecektir.
  12. Konu Belirlemek: Buluşmada olası anlaşmazlıkların önüne geçiniz, katılımcıların arasından size yardımcı olabilecek bireyleri tespit ediniz. Din ve siyaset gibi hassas konularda herkes aynı toleransta olamayabileceği için konuyu değiştirmeye çalışınız (konuşulabilecek konular için bu yazının altında Sorular Listesi başlığına bakabilirsiniz).
  13. Süreç: Buluşmanın sonuna kadar durmanız gerekmez, ama mümkün oldukça katılımcılarla vakit geçirmenizi öneririz.
  14. Geribildirim: Dilerseniz buluşmaya dair geribildirimlerinizi bizimle tepede paylaşılan aynı e-posta adresinden iletebilirsiniz. 

Sorular Listesi

Bilim Harici Isınma Soruları

Bu sorular, birbirini daha önceden hiç tanımayan kişilerin ısınması için sorulabilecek sorulardır:

  1. İlk işiniz neydi ve şimdi ne işle uğraşıyorsunuz?
  2. Hangi bölümde okuyorsun ve başka bir bölüm okumayı ister miydin?
  3. Hiç ünlü veya hayranı olduğunuz biriyle tanıştınız mı?
  4. Şu anda okuduğunuz kitabın adı ne ve ne anlatıyor?
  5. Anında yeni bir beceri edinebilecek olsaydınız, neyi yapabilmek isterdiniz?
  6. Son zamanlarda izlediğiniz ve önerebileceğiniz bir film var mı? Neden?
  7. 10 sene önce en sevdiğiniz müzik grubu hangisiydi?
  8. Hatırlayabildiğiniz en eski anınız ne?
  9. Kendi paranla aldığın ilk şey neydi?
  10. Son zamanlarda seni şaşırtan veya güldüren bir şey oldu mu?
  11. Bugüne kadar ziyaret ettiğin favori yer neresi? Neden?
  12. Aşmak istediğin bir fobin/korkun var mı?
  13. Yakın geçmişte satın alıp da iade etmen gereken bir ürün oldu mu? Neden?
  14. Koleksiyon yaptığın bir şey var mı?
  15. En sevdiğin süperkahraman veya mitolojik karakter hangisi?
  16. Söylediğinde insanları şaşırtan bir yeteneğin var mı?
  17. Eğer uzaylılar gelse ve seni yanlarında götürmek istediklerini söylese, kabul eder miydin? Neden?
  18. Gündüzcü müsün, gececi mi?
  19. Yediğin en tuhaf yemek neydi?
  20. En tuhaf alışkanlığın ne?
  21. Eğer bir konuda üniversite seviyesinde ders verebilecek olsaydın, ne konuda vermek isterdin?
  22. Herhangi bir ülkede yaşayabilecek olsaydın, hangisinde yaşamak isterdin? Neden?
  23. Adından memnun musun? Değiştirecek olsaydın ne olmasını isterdin?
  24. Evcil hayvanın var mı?
  25. En sevdiğin koku nedir?

Bilimle İlgili Sorular

Buluşmalarda bir araya geldiğinizde üzerinde durabileceğiniz birbirinden ilginç konuya dair sorular şunlardır:

Tüm Reklamları Kapat

  1. Evrenin nasıl başladığını hiçbir zaman bilebilecek miyiz?
  2. Zamanda yolculuk mümkün müdür? Mümkün olsaydı ne zamana gitmek isterdiniz?
  3. Dünya-dışı akıllı yaşamla iletişim kurmak tehlikeli midir?
  4. Neden Mars'a yerleşmeliyiz?
  5. Ahlak kavramı nedir?
  6. Sizce 2100 senesine kadar hangi buluşlara sahip olabileceğiz?
  7. Evren neye doğru genişliyor?
  8. Bilimsel gerçekleri en iyi yansıtan film ve diziler nelerdir?
  9. Bilimin asla cevap veremeyeceği sorular var mıdır?
  10. Felsefe ile bilim dünyası arasındaki tartışmalar nelerdir?
  11. Bilinç nedir, bir bilgisayara aktarabilmek mümkün müdür?
  12. Özgür irade var mıdır?
  13. Yapay zekâ geleceğimizi tehdit etmekte midir?
  14. Uçan arabalar fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?
  15. İnsan ömrünü en az 200 yıla uzatabilseydik bu ne gibi olumlu ve olumsuz şeylere yol açardı?
  16. Bir simülasyonda mı yaşıyoruz?
  17. Eğitim sistemi sizce nasıl olmalıdır?
  18. Nasıl doğru tartışılır?
  19. Başka evrenler var mıdır? Bunu kanıtlayabilir miyiz?
  20. Evrimsel biyolojiyi öğrenmek size ne gibi şeyler katmıştır?
  21. Sicim kuramı nedir? Doğru mudur yoksa spekülatif midir?
  22. Zaman nedir?
  23. Bilim-kurgu eserlerinde yer alan hangi şeyler gerçek olabilir ve neler büyük ihtimalle olmayacaktır?
  24. Nükleer enerji tartışmasına dair neler düşünüyorsunuz?
  25. Sizce laboratuvar et üretimi günümüzdeki et üretimin yerini alabilecek midir?

Bunlar, sadece bir yol gösterici olması ve fikir vermesi amacıyla listelediğimiz sorulardır. Bunlarla kısıtlı kalmak zorunda değilsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Sadece bilim (ve/veya evrim hakkında) mı konuşulacak?

Elbette hayır. Sanattan felsefeye, teknolojiden edebiyata kadar pek çok konu hakkında konuşulabilir. Ara sıra "goygoy" sohbetler de yer alabilir, ancak bu buluşmalardan mümkün oldukça birbirinizden öğrenmenizi, bilime dair tutkunuzu paylaşmanızı, aklınıza takılan sorular üzerinde fikir alışverişi yapmanızı ve başka düşüncelere karşı açık fikirle yaklaşmanızı öneririz. Bu buluşmalara farklı siyasi, dini ve spiritüel inançlarda olan kişiler de katılmaktadır, bu nedenle hakaret ve aşağılama gibi tavırlardan uzak durmalı, sağlıklı tartışmalar ve diyaloglar gerçekleştirmek en büyük sorumluluğunuzdur. Amaç, kendimizi iyi ifade edebilmektir; diğer katılımcılara can yakıcı veya kötü ifadeler savurmak değil.

Sadece Evrim Ağacı takipçileri mi katılabiliyor?

Hayır. Düzenlenen etkinlikler (aksi belirtilmediği sürece) birer "Evrim Ağacı Buluşması" değil, birer "Bilimseverler Buluşması"dır. Bu tarz ortamlardan hoşlanabilecek tanıdıklarınızı da çağırabilirsiniz, daha öncesinde Evrim Ağacı'nı duymuş ya da duymamış olsalar da. Yeter ki organizatöre gelecek ek kişi sayısını da paylaşınız.

Güvenli midir?

Eğer geçmişin geleceği makul derecede güvenilir bir şekilde öngörebileceğini varsayarsak, bugüne dek düzenlenen çok sayıda buluşma ve konferansta herhangi bir problem yaşanmadığını ve gönül rahatlığıyla katılım sağlayabileceğinizi söyleyebiliriz. Yine de her zaman, makul düzeyde dikkat sergilemenizi tavsiye ederiz.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Kadın-Erkek dağılımı nasıldır?

İlk buluşmalarda genellikle erkek çoğunluğu gözlenmiştir. Ancak tehlike arz etmeyen ve oldukça eğlenceli etkinlikler olmasından ötürü, genelde kulaktan kulağa olumlu haberler yayılarak, yeni buluşmalarda kadın sayısında da düzenli bir artış görülmüştür. Bu buluşmaların entelektüel önceliği gözetilerek, herkese saygıyla yaklaşmak ve sınırları hiçbir zaman aşmamak elzemdir.

Uyarı ve Feragatname

Bu buluşmalar, ister bir Evrim Ağacı ekip üyesi tarafından, ister bir takipçi tarafından organize edilsin, resmi bir organizasyon olmadığı ve Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmediği için, (Evrim Ağacı yönetimi tarafından aksi ilan edilmediği sürece) Evrim Ağacı’ndan bağımsız bir bilimseverler buluşması olarak nitelendirilecektir. Bu platform, sadece bu buluşmaları yaygınlaştırabilmek ve imkân sağlayabilmek için kurulmuştur. Bu sebeple hiçbir sorun veya anlaşmazlık için Evrim Ağacı sorumlu tutulamaz. Herhangi bir üyeyle sorun yaşamanız durumunda kendi aranızda çözmenizi öneririz. Önem arz eden bir durumda veya hukuki yaptırımı olabilecek bir durumla karşılaşacak olursanız, lütfen ilgili yetkililere ihbar ediniz.

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
37
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 7
  • Muhteşem! 3
  • Umut Verici! 3
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 2
  • Bilim Budur! 1
  • Güldürdü 0
  • İnanılmaz 0
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 24/04/2024 14:35:05 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/12125

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Psikoloji
Aslan
Kuyruksuz Maymun
Yas
Evrimsel Tarih
Kırmızı
Kök Hücre
Önyargı
Tehdit
Lazer
Süt
Ufo
Dilbilim
Yapay Zeka
Ateş
Balıklar
Oyun
Sinir
Mikrobiyoloji
Sahtebilim
Elektrik
Koaservat
Şüphecilik
Pediatri
Periyodik Tablo
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
E. Ağacı. Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular. (16 Temmuz 2022). Alındığı Tarih: 24 Nisan 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/12125
Ağacı, E. (2022, July 16). Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular. Evrim Ağacı. Retrieved April 24, 2024. from https://evrimagaci.org/s/12125
E. Ağacı. “Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, 16 Jul. 2022, https://evrimagaci.org/s/12125.
Ağacı, Evrim. “Evrim Ağacı Etkinlik Platformu: Bilim Buluşmaları İçin Kurallar, Yönergeler ve Sık Sorulan Sorular.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, July 16, 2022. https://evrimagaci.org/s/12125.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close