Bu etkinliğin tarihi geçmiştir.
Primatolojiye Giriş : İçimizdeki Maymun
Etkinliğimize kayıtlar 15 Eylül - 00:01 itibariyle mekanımızın kapasitesi dolayısıyla 70 kişide sonlandırılmıştır. Gelecek etkinliklerde görüşmek üzere.
1965 yılında Jane Goodall’un vahşi şempanzelerle yaptığı gözlemlere kadar bilim insanları ve filozoflar alet kullanımını insanların ayırt edici bir özelliği olarak kabul ediyorlardı. Ancak Goodall’un gözlemlerine dayanarak antropolog Louis Leakey’in yaptığı “Şimdi aleti yeniden tanımlamalı, İnsan'ı yeniden tanımlamalı ya da şempanzeleri insanlar olarak kabul etmeliyiz” açıklaması yalnızca bilim dünyasını sarsmakla kalmadı, farklı disiplinlerden bir çok kişinin aklına yeni sorular getirdi.
En yakın akrabalarımız olan şempanzeler ve onlardan daha az tanınan bonoboları tanımak, onlara ilişkin gözlemleri gözden geçirmek, ilginç anekdotları değerlendirmek hayvanları anlayarak kendimizi anlamanın mümkün olup olmadığını sorgulatıyor. En nihayetinde belki şempanzeleri insan olarak değil, insanlari şempanze olarak kabul ederiz.
25 Eylül Çarşamba 19:30'da Pangaltı'da görüşmek üzere.
Etkinlik ücretsiz ve kayıtlıdır.
0531 550 9934 - 0553 399 2492
Cumhuriyet Mahallesi, Ergenekon Caddesi, Teyyareci Fehmi Sokak, No 12/14-C, Şişli, İstanbul
Osmanbey-Pangaltı Metro Çıkışı, Beşiktaş Havuzu, Telefoncular Sokağı
Bu etkinlik Pangaltı Evrim Atölyesi tarafından düzenlenmektedir. Evrim Ağacı olarak yalnızca bilimle ilişkili olan ve okurlarımızın fayda görebileceğini umduğumuz etkinliklere izin vermeye özen göstermekteyiz. Ancak etkinlik bilgilerinin doğruluğundan, katılımcı memnuniyetinden ve etkinlikle ilgili herhangi bir diğer detaydan Evrim Ağacı sorumlu değildir.