Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Erwin Schrödinger Pedofili miydi?

Kuantum Fiziğinin Babalarından Olan Schrödinger, Aynı Zamanda Pişkin Bir Pedofiliydi!

Erwin Schrödinger Pedofili miydi?
9 dakika
2,423
Tüm Reklamları Kapat

Nobel ödülü sahibi ve kuantum fiziğinin babalarından sayılan Avusturyalı fizikçi Erwin Schrödinger; kuantum fiziği, elektrodinamik, moleküler biyoloji ve renk teorisi gibi gelişmekte olan birçok alana oldukça önemli katkılarda bulundu. Örneğin, yaklaşık 100 sene önce dünyamıza, elektronların uzaydaki ve zamandaki muhtemel enerjisini ve konumlarını hesaplamak için bir yöntem sundu. Ayrıca popüler kültürde de kendine geniş bir yer bulan Schrödinger'in Kedisi adlı düşünce deneyi, Erwin Schrödinger'in bilime sunduğu belki de en eğlenceli armağandır.

Tüm bunlara rağmen Erwin Schrödinger, aynı zamanda bir pedofiliydi; yani 18 yaşından küçük çocuklara cinsel yakınlık duyuyordu. Üstelik bu, görgü tanıklarının iddiaları veya doğrulanamaz ithamlara dayalı bir şüphe değildir; Schrödinger bu konuda açık açık yazmaktan geri durmamış ve pedofilik eğilimlerini rasyonalize etmeye çalışmıştır. Dolayısıyla Schrödinger'in pedofilisiyle ilgili kanıtlar, herkesin erişebileceği kadar açık ve nettir. Bu makalede, Schrödinger'in bilimsel başarılarını bir kenara koyup, çok sayıda çocuğa nasıl cinsel tacizde bulunduğunu ve hastalıklı zihninden geçenleri öğreneceğiz.

Schrödinger'in "Lolita Kompleksi"

Birkaç yıl önce Bernard Biggar, internette aile ağacı araştırması yaparken, annesiyle ilgili bir referansa rastladı. Biggar, donakaldı: Büyük amcası olan matematikçi Msgr Pádraig de Brún'un, 1948 yılında İrlanda vatandaşı olan ve burada 17 yıl kalan Nobel ödüllü fizikçi Erwin Schrödinger'in arkadaşı olduğunu biliyordu. Walter Moore'un Schrödinger biyografisi, İrlandalı rahip ile Avusturyalı bilim insanının nasıl iyi arkadaşlar olduklarını ayrıntılı bir şekilde anlatıyordu; ancak Bayan Peder de Brún'un Dingle Yarımadası'ndaki evinde yapılan bir tatil buluşmasıyla ilgili bir bölüm Biggar'ı şoke etti [vurgular bize ait]:

Tüm Reklamları Kapat

Paddy'nin kız kardeşi Margaret'in üç çocuğu o sırada oradaydı: Maire (18), (...) Seamus (16) ve Barbara (12) (...) Kirli tırnaklarına rağmen Barbara çok güzel bir çocuktu ve Erwin ona âşık olmuştu. Barbara, 'Weibi' Rella ve 'Ithi' Junger ile birlikte onun 'Lolita kompleksinin' üçüncü örneğiydi.

Durum o kadar sorunlu bir hal almıştı ki biri, muhtemelen Paddy Browne [Msgr de Brún], onunla ciddi bir konuşma yaptı ve karanlık küfürler mırıldanan Erwin, Barbara'yı hayatının karşılıksız aşkları arasında saymasına rağmen onunla daha fazla ilgilenmekten vazgeçti.

Schrödinger, 12 yaşındaki kız çocuğuna sarkarken, 53 yaşındaydı.

Barbara MacEntee, Biggar'ın annesiydi.

Tüm Reklamları Kapat

Biggar'ın Eylül 2021'de The Irish Times ile irtibata geçerek bu bulgularını paylaşmayı istemesinin nedeni, gazetenin Schrödinger'in Dublin İleri Araştırmalar Enstitüsü (Dias) ile olan bağlantısını onurlandırmak için açılan yeni bir bisiklet parkuru hakkında bir makale yazmasıydı. Makalede Schrödinger'in cinsel tacizci olarak siciline hiç değinilmemişti ancak düşününce, böylesi bir parkurla onurlandırılacaksa, bu tarafına da değinilmesi gerektiği açıktı.

Schrödinger, Seri Tacizci Bir Pedofiliydi!

Kanıtlar gizli veya erişilemez değildi: Schrödinger, davranışları bu terimin herkesçe anlaşılan yaygın anlamıyla bir pedofil profiline tam olarak uyan bir seri tacizciydi.

Örneğin Junger vakasında, 39 yaşındaki Schrödinger, öğretmenlik rolünden yararlanarak kendisine cinsel tacizde bulunduğunda, Junger 14 yaşındaydı. John Gribbin, fizikçinin 2012 tarihli biyografisinde şöyle yazıyor:

Dersler, matematiğin yanı sıra, 'oldukça fazla miktarda okşama ve kucaklaşmayı' da içeriyordu ve Schrödinger kısa süre içinde kendisini Ithi'ye âşık olduğuna ikna etti.

1927 Noel'inde Schrödinger, günümüzde "tımar etme" olarak tanımlanabilecek uzun bir çalışmaya girişti: "Ithy-bitty" adını verdiği Junger'i takibe aldı. Schrödinger, Junger'e hamile kalmayacağına dair güvence verdi ve sonrasında, kız 17 yaşındayken ona tecavüz etti. Junger, bu süreçte hamile kalmış ve kürtaj olmayı seçmiştir. Modern standartlara uygun olmadan yapılan kürtaj nedeniyle ömür boyu kısır kalmıştır. Schrödinger ise kız hamile kaldıktan kısa bir süre sonra onu terk etmiş ve başka hedeflere yönelmiştir.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Biggar, annesine yapılan atıfla karşılaştığından beri Schrödinger'in sayısız "ilişkisindeki" yaş farkını inceledi:

  • Schrödinger'in aşkını ilan ettiği ilk kız olan Rella, lisede kendisinden birkaç yaş küçüktü.
  • Bir sonraki saplantısı Felicie Krauss, Schrödinger 24 yaşındayken 15 yaşındaydı.
  • Schrödinger 25 yaşındayken, Annemarie Bertel 16 yaşındaydı.

Bu örüntü böyle devam ediyordu. Bir farkla: Aradaki yaş farkı zamanla giderek açılıyordu. Biggar, şöyle diyor:

Umarım [bu] Schrödinger'in cinsel ahlaksızlığının rahatlıkla göz ardı edilmesinin kardeşlerimi ve beni neden oldukça rahatsız ettiğine dair size biraz arka plan bilgisi verir.
Erwin Schrödinger, İrlanda'da yaşadığı dönemde yakın arkadaşı olan Mgr Pádraig de Brún ile: Din adamı, Schrödinger'in genç bir kızın peşinden koşmasını engellemiş olabilir.
Erwin Schrödinger, İrlanda'da yaşadığı dönemde yakın arkadaşı olan Mgr Pádraig de Brún ile: Din adamı, Schrödinger'in genç bir kızın peşinden koşmasını engellemiş olabilir.

Ephemeridae: Schrödinger'in Pedofiliyi Savunma Çabası

Schrödinger'in davranışını ayrıca rahatsız edici kılan şey, bunu entelektüel olarak nasıl meşrulaştırmaya çalıştığıdır. Ephemeridae adını verdiği kişisel günlüklerinde pedofilik girişimlerinin kaydını tutmuştu. Schrödinger, günlüğünde şöyle yazıyor:

Masumiyetleri benim doğal deham için ideal bir eşleşme olduğu için, genç kızları tercih ediyorum.

Schrödinger, şöyle devam ediyor:

Güçlü ve gerçek bir zekaya sahip erkeklerin yalnızca; entelektüel dizinin oldukça başlangıcını oluşturan, doğanın tercih edilen kaynaklarına neredeyse kendileri kadar bağlı olan kadınlardan son derece etkilenmesi olağan bir şey gibi görünüyor. Orta düzey hiçbir şey işe yaramaz; çünkü hiçbir kadın, deyim yerindeyse, entelektüel açıdan dehaya, bazı entelektüel olmayanların doğuştan yaklaştığından daha fazla yaklaşamaz. 

Moore'un belirttiği gibi, Schrödinger sadece dikkat çekici derecede egoist olmakla kalmıyordu; aynı zamanda karşı cinse karşı tutumu, tam bir erkek üstünlükçüsünün tutumuydu. Carlo Rovelli, Helgoland adlı kitabında şöyle yazıyor:

Schrödinger, her zaman aynı anda birkaç ilişkiyi sürdürürdü. Ergenlik öncesi kızlara olan hayranlığını hiçbir zaman gizlemedi.

Çok sayıda kadın Schrödinger'e ilgi duyuyordu ve Schrödinger'in evliliğinin dışında da rızaya dayalı ilişkileri vardı. Yıllarca hem karısı Bertel ile hem de bir çocuk sahibi olduğu metresi Hildegunde March ile açık bir şekilde yaşamıştır. Ancak en az bir başka vakada (bugünkü standartlara ve anlayışımıza göre) herhangi bir rıza söz konusu değildi.

Tüm Reklamları Kapat

Dublin'deyken iki farklı kadından iki çocuk sahibi olmuştur. Biri aktris ve aktivist Sheila May'di; diğeri ise Kate Nolan olarak biliniyor. Ancak ailesi her zaman mahremiyetlerini korumak istediği için, kadının gerçek adı muhtemelen bu değildir. 57 yaşındaki Schrödinger onu gözüne kestirdiğinde, İrlanda'nın başkentinde Kızıl Haç gönüllüsü olarak çalışan Nolan 26 yaşındaydı.

Katkıları ve Suçları

Gribbin, şöyle yazıyor:

Erwin'in Kate'in direncini kırması biraz zaman aldı. 1945 yazında bunu başardı ve kaçınılmaz son gerçekleştiğinde Kate, Schrödinger'lerin yerleşik çocuk bakıcısı Lena Lean'e, nasıl olup da hamile kaldığından tam olarak emin olmadığını itiraf etti. Schrödinger'in tüm 'fetihleri' arasında bu, 'gerçek aşk' gerekçesiyle haklı çıkarılması en zor olanıdır.

Tarihi figürleri yeniden değerlendirmek zor bir iştir. Schrödinger'in cinsel suçlarını bilime yaptığı eşsiz katkılarla nasıl tartarsınız? Mesela Schrödinger, fiziğe yaptığı akıl almaz katkılar bir yana, Dublin Trinity College'dayken, moleküler biyolojide altın çağın yolunu açmaya yardımcı olan ve James Watson ile Francis Crick'in 1953'te DNA'nın çift sarmal yapısını keşfetmelerinde büyük etkisi olan Yaşam Nedir? isimli halka açık derslerini vermiştir. Bu ders olmasaydı, DNA'nın keşfi çok daha uzun sürebilirdi.

Tüm Reklamları Kapat

Schrödinger, anlatılanlara göre çekici, eğlenceli ve nazik biriydi. Sahip olduğu karizmanın farkındaydı ve bunu bilimsel iş birliklerinde iyi bir etki yaratmak için kullandı. İrlanda'yı seviyordu, 1940 yılında Dias'ın kurulmasına yardımcı olması için Éamon de Valera tarafından buraya davet edilmişti. İrlanda'nın Katolik muhafazakarlığına ve Acil Durum'un getirdiği yoksunluklara rağmen burada yaşarken kendini tamamen özgür hissediyordu. Şöyle yazıyordu:

Almanya'da bir şeye izin verilmiyorsa, o şey yasaktı. İngiltere'de bir şey yasak değilse, ona izin verilirdi. Avusturya ve İrlanda'da bir şeye izin verilse de yasaklansa da isterlerse yaparlardı.
Schrödinger ve karısı Anny: Ithi Junger 14 yaşındayken, 39 yaşındaki Schrödinger onun öğretmeni olarak rolünden faydalanarak cinsel istismarda bulunmuştur.
Schrödinger ve karısı Anny: Ithi Junger 14 yaşındayken, 39 yaşındaki Schrödinger onun öğretmeni olarak rolünden faydalanarak cinsel istismarda bulunmuştur.

Schrödinger'in psikolojik hastalığı, geleneksel olarak onun sevimli özelliklerinden biri olarak tasvir edilmiş ve cinsel aktivitelerinin hayal gücünün kıvılcımlarını ateşlediği yaygın olarak kabul edilmiştir. Matematikçi Hermann Weyl'in ifadesiyle, "büyük çalışmalarını hayatının son dönemlerindeki erotik patlamaları sırasında yaptığı" fikri neredeyse hiç sorgulanmadan kabul görmüştür.

Bu durum, bugün bilimsel kurumları Schrödinger'i nasıl hatırlayacakları, anacakları ya da onurlandıracakları konusunda bir ikilemle karşı karşıya bırakmaktadır. Mesele onu "iptal edip etmemek" değil, onun karanlık tarafını daha doğru bir şekilde kategorize edip edemeyeceğimizdir. Çünkü buna sadece "kadın düşkünlüğü" demek yanıltıcıdır. Buna "erotizm" demek, onun yaptığı açıklamayı papağan gibi tekrarlamaktır. Üstelik tarihsel kayıtlarda sesi çıkmayan pek çok insan olduğunun da bilincinde olmalıyız.

Bisiklet Haritası ve Derslikler

Barbara MacEntee 1995 yılında öldü ve ailesi, Schrödinger'in onu nasıl takip ettiğini ancak daha sonra öğrendi. Oğlu, "Tahmin edebileceğiniz gibi bu konu annemle hiç konuşulmadı." diyor.

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
Anatomi Atlası - Cilt 1: Genel Anatomi ve Hareket Sistemi (Prometheus)

Boyut: 23,5 x 31,5
Sayfa Sayısı: 604
Basım: 2
ISBN No: 9786053553366

Devamını Göster
₺1,700.00
Anatomi Atlası - Cilt 1: Genel Anatomi ve Hareket Sistemi (Prometheus)
  • Dış Sitelerde Paylaş

Irish Times, Dias'a Schrödinger'in Dublin bisiklet haritasında fizikçinin şehirdeki cinsel ilişkilerine, özellikle de May ve Nolan ile olan ilişkisine neden hiç değinilmediğini sordu. Enstitü, şöyle yanıtladı:

Schrödinger'in Dublin Bisiklet Haritası, Schrödinger'in Dublin'deki yaşamına bir bakış sunmaktadır. Bir bilim adamı olarak kamusal yaşamına ve Dias'taki teorik fizik okulunun ilk müdürü olarak rolüne odaklanmaktadır. Bisiklet rotasının her yaştan insan tarafından keyifle kullanılması amaçlanmaktadır. Bu harita, detaylı bir biyografi olarak tasarlanmamıştır.

Dias, Schrödinger'in bir cinsel tacizci olarak sicili hakkında bildiklerimiz göz önüne alındığında, onu anmanın uygun olup olmadığı sorusu üzerine şunları söyledi:

Erwin Schrödinger, İrlanda'da yaşamış ve çalışmış en yüksek profilli bilim insanlarından biriydi. Ne yazık ki bugün, özel yaşamıyla ilgili iddialar nedeniyle bilimsel mirası gölgede kalmaktadır. Dias, Profesör Schrödinger'in ya da geçmişte veya günümüzde herhangi bir başka kişinin uygunsuz cinsel davranışlarını şiddetle kınamaktadır.

Son yıllarda toplum bir bütün olarak, geçmişteki suistimallerle ilgili bilgilerin gün ışığına çıktığı bazı kişi ve kuruluşların miraslarını yeniden değerlendirmeye başlamıştır. Dias ve daha geniş bilim camiası da bu süreçten geçmektedir.

Toplumun tüm kesimlerinde, tarihi şahsiyetlerin başarılarının kabul edilmesi ile -uygun olduğu hallerde- suistimal vakalarının kamuoyu önünde tanınması arasında bir denge kurulması önemlidir.

Dublin Trinity College Fizik Bölümü ise, Ocak 2022'de, 1990'lardan beri Schrödinger'in adını taşıyan bir amfinin adının, Schrödinger'in cinsel istismar geçmişi ışığında değiştirilmesini önereceklerini, bilim insanının resminin kaldırılacağını ve aynı adı taşıyan bir ders serisinin yeniden adlandırılmasının değerlendirileceğini duyurdu.

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
74
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Korkutucu! 49
  • İğrenç! 27
  • İnanılmaz 8
  • Grrr... *@$# 6
  • Merak Uyandırıcı! 2
  • Üzücü! 2
  • Muhteşem! 0
  • Tebrikler! 0
  • Bilim Budur! 0
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 0
  • Güldürdü 0
  • Umut Verici! 0
Kaynaklar ve İleri Okuma
  1. Türev İçerik Kaynağı: Irish Times | Arşiv Bağlantısı
  • J. Gribbin. Erwin Schrodinger And The Quantum Revolution. ISBN: 9781446465714.
  • Der Standard. Erwin Schrödinger: Missbrauchstäter Oder Rufmordopfer?. (19 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: Der Standard | Arşiv Bağlantısı
  • D. Teresi. The Lone Ranger Of Quantum Mechanics. (7 Haziran 1990). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: The New York Times | Arşiv Bağlantısı
  • C. Rovelli. Helgoland: Making Sense Of The Quantum Revolution. ISBN: 9780593328880.
  • J. Druce. Physics Staff To Call For Schrödinger Theatre To Be Renamed. Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: University Times | Arşiv Bağlantısı
  • R. Sotscheck. Missbrauch Und Missachtung: Nicht Zu Relativieren. (4 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: Taz | Arşiv Bağlantısı
  • W. J. Moore. Schrodinger: Life And Thought. ISBN: 9780521354349.
  • W. Moore. (1990). Review: Schrödinger, Life And Thought. The British Journal for the History of Science, sf: 231-233. | Arşiv Bağlantısı
  • J. Corr. Trinity To Drop Schrödinger Lecture Theatre Name Over Sex Abuse. (25 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: The Times | Arşiv Bağlantısı
  • B. Salerno. Schrödinger Lecture Theatre To Be Renamed The Physics Lecture Theatre. (8 Şubat 2022). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: Trinity News | Arşiv Bağlantısı
  • R. Coffey. Schrödinger’s Pedophilia: The Cat Is Out Of The Bag (Box). (24 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 6 Ocak 2024. Alındığı Yer: Forbes | Arşiv Bağlantısı
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 02/05/2024 11:20:36 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/16351

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Kategoriler ve Etiketler
Tümünü Göster
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gıda
Hastalıkların Tedavisi
Güve
Yer
Metal
Kozmoloji
İyi
Çeşitlilik
Tedavi
Transkripsiyon
Hafıza
Kan Hastalıkları
Tehdit
Radyoaktif
Fobi
Meyve
Cinsiyet Araştırmaları
Bilimsel
Grip
Yapay
Kalıtım
Türlerin Kökeni
Yok Oluş
Sayı
Küresel Isınma
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
J. Humphreys, et al. Erwin Schrödinger Pedofili miydi?. (6 Ocak 2024). Alındığı Tarih: 2 Mayıs 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/16351
Humphreys, J., Bakırcı, Ç. M., Alparslan, E., Ünverdi, . (2024, January 06). Erwin Schrödinger Pedofili miydi?. Evrim Ağacı. Retrieved May 02, 2024. from https://evrimagaci.org/s/16351
J. Humphreys, et al. “Erwin Schrödinger Pedofili miydi?.” Edited by Eda Alparslan. Evrim Ağacı, 06 Jan. 2024, https://evrimagaci.org/s/16351.
Humphreys, Joe. Bakırcı, Çağrı Mert. Alparslan, Eda. Ünverdi, . “Erwin Schrödinger Pedofili miydi?.” Edited by Eda Alparslan. Evrim Ağacı, January 06, 2024. https://evrimagaci.org/s/16351.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close