Bilim üreten, "gerçek anlamda" Ar-Ge yapan ülkeler için temel bilimler yerlerini koruyacaktır. Ancak bilim üretebilme farkının her geçen gün arttığı bilim üretemeyen ülkeler için -günümüzde olduğu gibi- mezunların çoğu sadece üniversite bitirmiş olacaktır.
Tıp ve hukuk gibi bilgileri veri tabanından çağırıp onlara göre analiz yapan ve karar veren mesleklere olan ihtiyaç gelişmiş ülkelerde azalacağını ancak gelişmemiş ülkeler için bir süre daha devam edecektir.
Mühendislik alanları daha detaylı branşlara ayrılacağını -sanayi devriminden beri olduğu şekilde- ancak hali hazırdaki konumlarını koruyacaklardır.
Bilişim alanında ihtiyaç artmayacaktır ancak önemleri artarak devam edecektir. İyi olanlar çok çok iyi yerlere geleceklerdir.
Zanaat ve sanat isteyen meslekler gittikçe daha da önem kazanacak gelirleri artacaktır.
[1]
Kaynaklar
- Tolga Özel. Korona Metamorfozları. (14 Nisan 2025). Alındığı Tarih: 20 Mayıs 2025. Alındığı Yer: tolgaozel | Arşiv Bağlantısı