Evrim Ağacı LogoEvrim Ağacı
  • Keşfet
  • Aktif Kullanıcılar
  • Uygulamayı İndir
  • Videolar

  • Güncel Makaleler
  • Bilimdeki Son Gelişmeler
  • EA Akademi
  • Kategoriler
  • Rastgele Makale
  • Bilim Sözlüğü

  • Size Özel
  • EA Sosyal & Gönderiler
  • Soru & Cevap
  • Argümanlar
  • Münazara
  • Podcast
  • Etkinlik & İlan
  • Eser
  • Söz
  • Blog
  • Quiz & Anket
  • Oyun
  • Keşif Kulübü

  • Yaşam Ağacı
  • NASA APOD
  • Sismik Harita
  • Periodum
  • Agora Bilim Pazarı
  • Bilim Turları
  • Premium
  • Darvin
  • Apex Notepad
  • Notopod

©2010-2026 Evrim Ağacı
©2010-2026 Evrim Ağacı
Premium
Sorulara Dön
Tolga Sağlam
Tolga Sağlam
ÜyeEvrim & Abiyogenez
Kaynak İstiyor Yüksek bilinçli olma durumu / hali evrime ya da doğal seçilime ters değil midir ?
Bilinci içgüdülerine baskın olan bir hayvan üreyip üreyemeyeceğine karar verebilir ama bir köpek ya da bir güvercin tamamen içgüdülerine bağlı kalarak hayatı boyunca üremeye çalışıyor. Biz çevreye uyum sağlamıyoruz, çevreyi biz şekillendiriyoruz, çevre bize uyum sağlamazsa çevreyi değiştiriyoruz. Demek istediğim şey Ajan Smith haklı mı ?
dar.vin/Y0mUJ
Cevap Ver
3
Paylaş
1 Cevap Bulundu.
Shorugami .
Shorugami .
Üye CevabıSen de Cevap Ver

Yüksek bilinçli olma durumumuz insan evrimini yüksek oranda dengelemiştir. Çünkü eksiklerimizi teknolojimiz ile kapatabiliyoruz. Durum böyle olunca doğa seçim yapamıyor çünkü eksiklerimizi giderebiliyoruz. Yüksek bir yere merdiven ile ulaşabiliriz,tırmanmak için dağcılık ekipmanlarını kullanabiliriz. Yani bir ortama girdiğimiz de Ajan Smith'in de dediği gibi o ortama uyum sağlamıyoruz, o ortamı bizim için uyumlu hale getiriyoruz. Durum böyle olunca insanlar bulundukları ortama adapte olmuyor. Adapte olmadığı için yeni özellik kazanmıyor yada bazı özellikleri de körelmiyor. Bu yüzden nesiller boyunca aktarılan farklılıklar birikmiyor çünkü farklılık olmuyor. Yani şuan insanın yüksek bilinçli olma durumu doğal seçilimin olmasını dolayısıyla evrimi kısıtlayan bir durumdur. Eğer ki insanların bile önüne geçemeyeceği bir sorun ile karşılaşırsak durum değişir tabii ki.

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Doğal Seçilim Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir?. (5 Ağustos 2019). Alındığı Tarih: 5 Ağustos 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
5
0
Paylaş
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.