Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
5

Yapay zeka çoğu mesleğin katili olacak mı?

Görsel tamamen yapay zeka ile yapıldı... yazdığınız koskocaman bir cümledeki her detayı anlayıp ona göre bir çizim çıkartabilecek kadar akıllı bir teknoloji varken grafik tasarımcılar gibi mesleklerin sonu geliyor mu sizce ?
766 görüntülenme
Yapay zeka çoğu mesleğin katili olacak mı?
Yapay zeka çoğu mesleğin katili olacak mı?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Beyza Yalçın
Düşünen biri

Bence mesleklerin katili olmaz ama o alanda çalışacak kişilerin daha fazla donanımlı olmasını gerektirebilir. Mesela yapay zeka girilen bilgilere göre bir grafik, resim vs oluşturabilecek ve eğer bu tip işleri yapan ve kendisini diğer konularda pek geliştirmemiş bir çalışan varsa artık ona pek de gerek kalmayacak. Ancak daha donanımlı, yaratıcı kişilere her zaman ihtiyaç duyulacak çünkü yaratıcılık verileni almak, uygulamak yanında yeni şeyler oluşturmak için esas olan. Yani her geçen yıl yaşanan şey (okuyan, mezun olan kişi sayısı arttıkça alternatifin de artması sebebiyle daha iyi olanın seçilmesi ve çalışmalarda yer alması) gelişen teknoloji sebebiyle daha hızlı yaşanacak.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Şahin Tutuş
Şahin Tutuş
61K UP
Bilimsever

Yapay zeka, " bi tık büyütelim" lafını anladığı gün grafik tasarım işini robotlara devredebiliriz. :)

Şaka bir yana yapay zeka grafik tasarımı insanların elinden almaz ama grafik tasarımcılar yapay zekadan epey yararlanıyor. Söz gelimi aşağıdaki resmin bulutlarını yapay zeka ile oluşturdum.

Yapay zeka ile oluşturulmuş bulut ve güneş
Yapay zeka ile oluşturulmuş bulut ve güneş

Sizi anlıyorum. Bahsettiğiniz şey bir görselin tamamen yeniden üretilmesi. Ancak unutulmamalı ki olacak şey orijinal bir yılanın fotoğrafının kıymete binmesi olacaktır olay bu sefer. Yapay zeka ortalığa ne kadar çok veri salarsa gerçek fotoğraflar, videolar o kadar kıymete binecektir.

Tüm Reklamları Kapat

Bunu şunun gibi düşünebilirsiniz. Bugün bir Tarkan şarkısını internetten indirmeniz kaç dakika sürer? 5 dakika diyelim. Spotify veya illegal çok ucuz bir meblağ. Ama tarkan konserine gitmek için ne kadar verirsiniz? Söz gelimi 100 dolar. Yapay zeka resimleri ile gerçek tasarımlar arasında da böyle bir fark oluşacaktır.

Fakat şu da kesindir ki grafik tasarımın kuralları bazı noktalarda yeniden yazılır. Fotoğraf çekebilen telefonlar çıktığında fotoğrafçılık ölecek lafı çok konuşulurdu. Ne ölmesi aksine fotoğrafçıların işleri açıldı. Eskiden 36 pozdu bir makine. Şimdi internetten fotoğrafçıya yüzlerce fotoğraf yollayıp bastırtabilirsin zahmetsizce.

İşin birde parasal boyutu var. Bu yapay zeka hep böyle ücretsiz olmayacak. Şu tüm kullanıcılardan ce internetten veri toplanıyor da ondan bedava. Ya yapay zeka ile üretilmiş veri pahalı olduğu için değerli olacak ya da ayağa düştüğü için insan tasarımı değerli olacak ya da hayatımızda pek de bir değişiklik olmayacak. Örneğin logo tasarlayan web sitesi var tonla ama size örnek logoyu gösterip baskı için olan dosyayı para ile satarlar.

Yapay zekada grafik tasarıma falan ben traş olarak bakıyorum. Onu makine yapsa ne olur ben yapsam ne olur? Yapay zeka muhtemelen bundan çok daha fazla hayatlarımıza dokunacak. Savunma sanayinde yapay zeka olarak neler vardır neler. Savunma sanayi, ulaşım, üretim prosesleri, nakliye, sağlık sistemleri gibi pek çok hayati konuda değişiklikler olacak. Asıl bunlara hazır mıyız?

8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close