Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Neden insanlar yaratılışından beridir aynı soruları kendilerine sorarak kendi zamanları,ömürlerini tükettiler? Neden varoluşuna anlam katmaya çalışır?

Ya sadece tesadüften ibaretse, ya birileri bizi yaratıda bizimle ilgilenmiyor, yada hala birileri hem var hemde ilgilenir ? Var oluş sancısı çekiyorum lütfen birisi yardim etsin. Artık kafamdan bu sorular çıkmıyor...
682 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Almira Özay
Düşünür/Üye

Düşüncelerini anlıyorum kafa karışıklığın çok fazla bir zamanlar benimde kafam çok karışıyordu , araştırma yaparak ve konuşma yaparak çözdüm bu durumu. Fakat benim görüşlerim lütfen kimse etkilemesin kimse benim inancıma yada bana hak vermek zorunda değil din adı vermeden bir tanrı varsa bunun hakkında yorum yapacağım. Diyelim ki bir Tanrı var ve neden ilgilenmiyor diyorsun şimdi Tanrı kendini gösterse veya herkes ilgilendiğini hissetse günümüzde bu kadar çok inanç türemez ve tek doğru 1 din olurdu herkes kabullenirdi , Tanrı varsa bizimle neden ilgilenmiyor gayet doğal bir düşünce bazen desteği sana başka bir şekilde gönderir. Örneğin bugün evde oturmak istiyorum dışarı çıkmam diyorsun ama bir işin çıkıyor ve dışarı çıkıyorsun dönüşte hasta bir sokak hayvanı görüyorsun yardım ediyorsun tedavi ettiriyorsun , senin vesilenle o hayvana şifa vermiş oluyor oysaki sen o gün evde olacaktın , yardım , iyilik geldiğinde bunu dini güçler yaptı demeyiz ama ya onlar yardım ediyorsa bunu bilemeyiz , belki de bir yaratıcı yok insanlar dini bir tutunma amacı olarak buldular önemli olan herkes birbirine saygı göstermek zorunda kimse sen o dindensin bu dindensin veya sen dine inanmıyorsun günahkar vs yapılmaması lazım , istediğin dini araştır inanmak istediğine inan veya dinler bana mantıklı gelmedi ama bir Tanrı var olduğuna inanıyorum dersen de bu senin Deistliğe daha yakın görüşlü olduğunu gösterir. Sana tavsiyem şu yaşama amacı için bir dini zorunlu görme , yaşamak için bir sürü sebebimiz var tabi ki inançlı olanlar için dinde önemli ama şunu yapabilmen lazım bir inancın var ise Din+Ailen= yaşama amacı bunun gibi veya Din+Evcil hayvanın=yaşama amacı veya inançlı değilsindir Ailen+Evcil hayvanın= yaşama amacı. Hayatta göremediğimiz çok şey var merakın bile sana yaşama amacı verebilir. :)

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

insan kendi hayatına bir anlam katmak zorundadır. çünkü hayat çok zor. yaşamak, sürekli istediğimiz şeylerin olmaması, aşk acısı, hakkettiğimiz değeri görememek, yalnızlık, çektiğimiz çilelerle dolu. ve bu çektiğimiz zorlukların bir anlamının olmaması bu zorlukları daha katlanılmaz yapıyor, ama eğer ki fedakarlıklarına bir anlam yükleyebilirsen dayanma gücü, azim, başarı gibi şeylere ulaşabilirsin. çünkü yaşamak için bir sebebi olan bir insan bütün sıkıntıların üstesinden gelebilir. bu yüzden insanlar hayatlarına bir anlam bulmaya çalışır.

bir anne için çocuğu "yaşam amacıdır", çocuğu için akla hayale gelmeyecek acılara dayanabilir. bir akademisyene göre "yaşam amacı" bilimsel bir makale yazmak, bilimi ilerletmek, teknoloji kurmaktır ve bunları yapabilmek için çok değerli vaktini çalışarak, yorularak geçirebilir. eğer ki hayat amaçları olmasaydı ne akademisyen bilime bir yararı olur yada bir annenin çocuğuna öğretecek bir şeyi.

her şey tesadüftür ve hiç bir şeyin bir anlamı yoktur. ona biz anlamlar yükleriz ve davranışlarımız bu anlamlar doğrultusunda ortaya çıkar. tanrı konusuna girmeyeceğim bence o bambaşka bir tartışmanın konusu ama hayata yüklediğimiz anlam tanrıdan bağımsız olabilir. illa tanrı inancı işin içine girmesine gerek yok :)

Tüm Reklamları Kapat

258 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close