Öncelikle genel kanının aksine şunu belirtmeliyim ki "kas yapayım" diye proteine haddinden fazla ağırlık vermek doğru değildir. Ki buna protein tozu da dahil. Kaslarımız enerji kaynağı olarak glikoz yani karbonhidrat kullandığı için antrenman öncesi karbonhidrata ağırlık vermek daha mantıklıdır. Tabi bu karbonhidratlar rafine değil doğal olmalıdır. Tam buğday unu, kahverengi pirinç, yulaf gibi. Şöyle birkaç öneri vermek gerekirse;
- Eğer antrenman 2-3 saat içinde başlayacaksa kahverengi pirinç, yağsız protein ve fırınlanmış sebze tüketmelisiniz.
- Eğer antrenman 2 saat içinde başlayacaksa bir kase yulafın üstüne doğranmış bir muz ve dilimlenmiş birkaç badem tüketmelisiniz.
- Eğer antrenman 1 saat içinde veya daha az sürede başlayacaksa 1 kase yoğurt ve muz, elma, portakal gibi bir meyve tüketmelisiniz.
554 görüntülenme