Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
2

Diri diri gömülen biri mezardan nasıl kurtulur?

1,332 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Taylan Dursun
Taylan Dursun
39K UP
lise öğrencisiyim bir bilimseverim

1. Panik olmayın

Diri diri gömülmeniz durumunda yapmanız gereken ilk şey asla panik olmamaktır. Panik atak geçirme olasılığınız son derece yüksek. Böyle bir durumda öncelikle panik atak geçirdiğinizi hatırlayın ve size neler olduğunu düşünün. Aşırı stres durumunun geçmesini bekleyin ve nefes egzersizleri yapın.

Tüm Reklamları Kapat

2.Etrafınıza bakının

Diri diri toprağa gömülme sebebiniz değişiklikler gösterebilir. Belki bir alacak verecek davasına gömüldünüz belki de ecelinizin geldiğini düşünerek sizi toprağa defnettiler.

Tüm Reklamları Kapat

Gömüldüğünüz yerde çıkmanıza yarayacak herhangi bir cismin olup olmadığını düşünün. Her şey olabilir; Kol düğmesi, çelik burunlu ya da topuklu ayakkabı, aksesuar. Eğer cep telefonu ile gömüldüyseniz 112 ya da 911 gibi numaraları arayın.

3. Yüzeye doğru vurun

Canlı gömülmeniz durumunda yapmanız gereken ilk şey yüzeye en yakın noktaya sürekli olarak vurmanız. Her ne kadar son derece düşük frekansta bir ses yüzeye çıkacak olsa da birileri gömüldüğünüz yerin yakınlarında dolaşıyor olabilir.

Bu yöntem 19'uncu yüzyılda Philomele Jonetre adlı bir kadının yaşamını kurtardı.

4. Aşırı nefes almayın

Diri diri gömülmeniz durumunda en hayati önem taşıyan şey, havasızlıktan ölme ihtimaliniz. Popular Science'da yazan bir bilgiye göre bir yetişkine gömüldüğü andan itibaren 5 saat 30 dakika süreyle yetecek oksijen bulunuyor. 5 saat 30 dakikalık oksijen deposunu nasıl kullanacağınız tamamen size bağlı.

Eğer çok panik olursanız fazla hava solumak durumunda kalırsınız ve bu da oksijenin hızla bitmesine sebep olur.

Diyelim ki oksijen tamamen bitti ve çıkmayı başaramadınız. En azından bu durum en acılı ölüm şekli değil. Oksijen miktarı çok azaldığı zaman zaten bilincinizi kaybedeceksiniz. Bir süre sonra da hayati tüm fonksiyonlarınız duracak ve ardından yaşama veda edeceksiniz.

Tüm Reklamları Kapat

5. Toprağı eşelemeye başlayın

Yüzeye vurmalarınız da fayda etmedi ve bir türlü çıkamadınız. O halde ellerinize büyük iş düşüyor. Öncelikle tabutun kapağını bir şekilde kaydırmayı deneyin. Eğer tabutunuz çelikten yapılmışsa geçmiş olsun, öldünüz. Fakat ahşaptan yapılmışsa hala bir şansınız var.

Kazmaya başaldıktan bir süre sonra doğal olarak üzerinize toprak da düşecek. Yüzünüzü mutlaka bir kıyafet ya da bez parçasıyla koruyun.

İlginçtir ama 2013 yılında Brezilya'da diri diri toprağa gömülen bir kişi bu şekilde kurtulmayı başardı.

Tüm Reklamları Kapat

6. Dua edin yağmur yağmasın

Toprağı kazmaya başladığınızda karşısınıza çıkabilecek en büyük zorluk yağmur yağıyor olması. Yağmur yağdığından toprak ıslanır ve normalden çok daha ağır hale gelir.

Kazılabilecek en iyi toprak kuru topraktır.

7. Baktınız her şey kötü gidiyor dine sarılın

Tüm Reklamları Kapat

Şunu bir netliğe kavuşturalım; diri diri gömüldüğünüz zaman çıkmak son derece zor olabilir. Hiçbir yöntem işe yaramadığı taktirde son duanızı etmeye başlayabilirsiniz.

8. Şansa da inanın

Diri diri gömülüp kurtulan insanların çoğu genellikle yüzeyin çok yakın bir kısmına defnedilen kişiler. Bazı durumlarda şans insanın kapısını çalmıyor adeta kırıyor.

2015 yılında Çin'de yeni doğan bir bebeğin, ölü olarak dünyaya gelmesi sebebiyle gömülmesi kararlaştırıldı. Bebeğin gömülmesi sırasında 3 yaşındaki bir çocuk toprak altından çıkarıldı.

1915 yılında da Amerikalı bir kadının, kız kardeşinin tabutu tekrar görmek istemesi sayesinde yaşadığı anlaşıldı.

9. Garip ama işe yarayan bazı önlemler alın

Diri diri gömülme korkusuyla yaşıyorsanız, toprağı kazmak için işinize yarayacak bazı aletleri sürekli olarak yanınızda bulundurun.

Yanınızda çapa taşıyın demiyoruz ama en azından bir ışık kaynağı ya da çakı gibi bazı küçük hayati aksesuarlar işinizi görecektir.

10. Çılgın yöntemleri daima düşünün

Bu yöntem sadece ecelinizin geldiğini düşünerek gömülmeniz durumunda gerçek olabilir. Güvenlik önlemleri bulunan tabutları tercih edin.

Bazı özel üretim tabutlarda yüzeyde ölmediğinize dair sinyaller verecek butonlar bulunuyor. Böylece en azından ölümü bir süreliğine erteleyeceksiniz.

147 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close