Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Özgür Odabaşı
Üye
6

Canlılar ne zaman ve neden birbirilerini yemeye başladı?

Bilim insanları canlılığın kendi kopyasını üreten bir dizi biyokimyasal süreçlerle başladığını düşünüyorlar. Peki ilk canlılar neden ve ne zaman birbirilerini yemeye başladı? Enerji ihtiyaçları yetersiz kaldığı için mi biyokimyasal süreçle değil de süreç bu şekilde devam etti?
558 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Kuzey Üstündağ
Meraklıyım

Neden

Canlıların birbiriyle beslenmesinin sebebi doğal seçilimdir. canlılar birbirini yemek, besin zincirine daha yukarda olmak için değil ortama en iyi şekilde uyum sağlamak için evrimleşirler. Bir etçil canlının bir otçul canlıdan yada bir otçul bir ototroftan daha üstün yada daha iyi evrimleşmiş değildir. Her canlının besin zincirinde bir yeri vardır ve o yere göre ortama uyum sağlamaya çalışırlar. Canlılar arasındaki beslenme ise hem doğal seçilimin olmasına hem de canlılar arasında nüfus patlaması yaşanmamasına katkıda bulunur. Hiçbir canlı birbirini yemediği bir dünyada sadece

ototrof canlılar bulunur ve onları yiyecek yada tehdit edecek bir durum olmadığı için hem nüfusları büyük oranda artardı hem de evrimleşme durma noktasına gelirdi.

Tüm Reklamları Kapat

Sadece ototrof canlıların bulunduğu bir biyolojik düzen hiç de sürdürülebilir olmadığı için yaşam günümüzde çok daha farklı olurdu.

Ne zaman

Canlılar arasındaki birbirini yeme davranışı hayatın ilk başladığı zamandan beri var olan bir dürtüdür. Canlılar enerji ve besin alma eğilimdedirler bunu yapmanın en iyi yollarından biride diğer canlıları yemektir.

Canlılar evrimleşip geliştikçe enerji ve besin ihtiyaçları da artmıştır. Özellikle büyük canlılar için birbiriyle beslenmek bir zorunluluk haline gelmiştir.

Kaynaklar

  1. P. Cotgreave. Introductory Ecology. ISBN: 9780632042272.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close