Besinlerin enerjiye dönüşme mekanizması, karbon bağlarındaki yüksek enerjili elektronlara ulaşmaktır temelde. Hidrojenin elektronuyla protonu ayrıştırılarak arada oluşan yük farkı ATP olarak kullanılır. Ancak bu sistemde proton kaçakları daima olur. Binde 4, mutlak düzeyde proton kaçağı olur. Bu elektronu eksik atomlar, toplamda sorunların kaynağı olarak görülmekte. Çünkü eksik elektronlarını mitekondri ve hücre zarlarının sağlıklı yağlarından alarak tahribata neden oluyorlar.
Bitkiler ise, güneşten gelen elektronları doğrudan alarak dokuya çeviriyorlar. Biz ise, dokuya çevrilmiş halini alıp, metabolizma ile o elektronlara ulaşıyoruz. Bitkide daha kolay olmakla birlikte, hayvan dokusunda (et yerken) bu oldukça zor. Bitki tarafından dokuya çevrilmiş halin, hayvan tarafından yenilerek tekrar dokuya çevrilmiş halini alıyoruz. Koca bir endokrin sistem, et sindirmek için çalışıyor. Aslında etten enerji üretirken, üzerine eneri harcıyoruz.
Demek ki, bizim için önemli olan yüksek enerjili elektron almak. Bazı otörler, ileri evrimde insanın da fotosentez yapacağına eminler. Çünkü bu şekilde enerji üretmek ömrümüzü inanılmaz kısaltıyor. Hücrelerin bütün organellerinin ışık tutma özellikleri bulunuyor. Yani yüksek ışıkta aslında görece fotosentez yapabiliyoruz. D vitamini sentezi yağ + foton ile olurken, enerji kazanımı hem güneşten hem topraktan hem sudan alınan negatif iyonlar olarak görülebilir. Topraktan negatif iyon almak üzere tasarlanmış noktalar bulunmakta ayak tabanında. Deri ise osmoz yoluyla denizdeki negatif iyonları ve mineralleri vs doğrudan almakta.... Son çalışmalar, doğrudan güneşe maruz kalan karın kısmında, kalınbağırsak florasının güçlendiği anlaşıldı.
Gelecekte güneşten doğrudan enerji elde etmek kaçınılmaz. Şu an lezzete bağlı saçmasapan şeyleri vücudumuza alıyor olma halimiz, gelecekte inanılmaz şekilde komik olacak. Bu insanlar bile bile nasıl kendini öldürmüş diyecekler. Çünkü ortak bilincin yükselmesi ile insan haz odaklı değil, gelişim odaklı varoluş sergilemeye başlayacak.
Tabii ki bu süreçten önce kendimizi yok etmezsek
Kaynaklar
- Yazar Yok. Https://Evrimagaci.org/Fototroffotosentez-Farki-Ve-Fotosentezin-Sesi-7490. (29 Ekim 2019). Alındığı Tarih: 29 Ekim 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
- Yazar Yok. Https://Tr.khanacademy.org/Science/Biology/Photosynthesis-In-Plants/Introduction-To-Stages-Of-Photosynthesis/A/Intro-To-Photosynthesis. (29 Ekim 2019). Alındığı Tarih: 29 Ekim 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı