Buna net bir cevap günümüz teknolojisi ile bence verilemez ancak her geçen gün üstel olarak ilerleyen teknoloji gelecekte bunu mümkün kılabilir, günümüz teknolojisinde beyin dediğimiz aslında çok güçlü ve karmaşık bir bilgisayar benzeri sistemi etkileyemiyor olsak bile daha basit sistemleri yani organları zaten makinalaştırıyoruz (örn. Gelişmiş kol ve bacak protezleri).
Günümüz dünyasında güçlendirmek yerine beyine enjekte edilen çiplerle kendi kapasitemizi geliştiremiyor olsak da halihazırda olan kapasitemiz ile bilgisayar arayüzleri ve protezleri zaten kullanıyoruz, tabi bu teknolojiler hala geliştirme ve test aşamasında olmakta.
Ayrıca beynimizi geliştirmek sadece mekanik aksamlar ekleyerek gerçekleştirilebilecek bir şey değil özellikle senin dediğin şekilde beynin hafızasını, geçici belleğini vb. güçlendirmek için kullanılabilecek bir cihaz ya da eklenti sağlığımız dış tehditler açısından ne kadar güvenli olabilir bilmiyorum çünkü ilgili cihazın herhangi bir şekilde denetlemesi için bile olsa dış dünyaya dijital olarak açılması gerekir ve dolayısıyla dışarıdan da müdahale edilebilme riski oluşturması gayet muhtemeldir.
İyi günler dilerim.